Benim en çok takıldığım konu şu öğrenci sayısı olmuştu.
Kitapta Harry lerin yatakhanesi 5 kişilik olarak anlatılıyor. Başka yatakhaneden de bahsedilmiyor. Yatakhanelerinden olmayan bi çocuk da hiç geçmiyor kitapta. Kızlarda da 5 kişi olduğunu düşünürsek bir binaya her sene 10 öğrenci mi geliyor?
Bunu 4 le çarparsak tüm binalara her sene 40 öğrenci gelmesi gerekir. 7 seneyle de çarp etti 280! Hani nerde 1000?!
Yani nerde hata yapıorum anlamadım ama koskoca Hogwarts ta sadece 280 tanecik öğrenci olması çok saçma!! İmkansız zaten filmlerde de belli her yer öğrenci kaynıyor... Maçlardaki tribünlere bakılırsa... Hem yılda sadece 40 çocuk mu doğuo büyücülerde? Diğer okulları hesaba katsak bile yetersiz bence... Rowling de 1000 öğrenci var demiş... E nerde bu öğrenciler?..
Eğer bir yorumunuz veya cevabınız varsa paylaşın lütfen çok sevinirim...
Yorum yok maalesef. Yani ben de hesapladım, her dönem her binaya 10 öğrenci koysak 280 öğrenci yapıyor. hadi sınıfta kalanlarla falan 300 desek nerede 700 tane. di mi ama?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
''Şimdi de yedi yüz on üç numaralı kasa, lütfen, biraz daha ağır gidebilir miyiz?''
Griphook, ''Sadece tek hız var,'' dedi.
Gittikçe hızlanarak daha da derinlere iniyorlardı şimdi. (sayfa 92)
Sadece tek hız varsa nasıl giderek hızlanabiliyorlar?- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
''Sadece Ollivander'ler kaldı şimdi - asa satılan tek yer orası, sana da en iyi asayı almalıyız.'' (sayfa 99)
7. kitapta Ollivander kaçırıldığında 'insanların diğer asa yapımcılarıyla idare edeceği' söyleniyor. Bu durumda Ollivander tek asa yapımcısı olamaz.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Harry hızla döndü. Tombul bir kadındı bu, hepsi de kızıl saçlı dört oğlanla konuşuyordu. Çocukların dördünde de Harry'ninkine benzer birer sandık, birer de baykuş vardı. (sayfa 110)
bilindiği üzere sadece Percy'nin baykuşu (Hermes) var. Çocukların dördünde de baykuş olamaz.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
''Büyülü sözcükleri doğru söylemek son derece önemlidir - Büyücü Baruffio'yu hatırlayın hep, ' f ' yerine ' s ' deyince, kendini sırtüstü yerde buluvermişti, göğsünün üstüne de bir yaban mandası çökmüştü.'' (sayfa 198)
Profesör Flitwick'in bunu söylediği derste öğrettiği büyüde (wingardium leviosa) hiç ' f ' harfi yok.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Harry'nin eline yapışarak, ''P-P-Potter,'' diye kekeledi Profesör Quirrel, ''si-sizi ta-tanıdığıma ne kadar se-sevindim, anlatamam.''
Burada neden Quirrel'in elinde kabarcıklar çıkmadı?- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -