Felsefe Taşı Kitap Hataları

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Felsefe Taşı Kitap Hataları  (Okunma Sayısı 5250 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
serseri_bludger
3. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +52/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ryuga Hideki ~ Ryuzaki ~ L ~ Lawliet

« Yanıtla #30 : Ocak 24, 2009, 11:48:36 ÖS »
0

Benim en çok takıldığım konu şu öğrenci sayısı olmuştu.

Kitapta Harry lerin yatakhanesi 5 kişilik olarak anlatılıyor. Başka yatakhaneden de bahsedilmiyor. Yatakhanelerinden olmayan bi çocuk da hiç geçmiyor kitapta. Kızlarda da 5 kişi olduğunu düşünürsek bir binaya her sene 10 öğrenci mi geliyor?

Bunu 4 le çarparsak tüm binalara her sene 40 öğrenci gelmesi gerekir. 7 seneyle de çarp etti 280! Hani nerde 1000?! 

Yani nerde hata yapıorum anlamadım ama koskoca Hogwarts ta sadece 280 tanecik öğrenci olması çok saçma!! İmkansız zaten filmlerde de belli her yer öğrenci kaynıyor...  Maçlardaki tribünlere bakılırsa... Hem yılda sadece 40 çocuk mu doğuo büyücülerde? Diğer okulları hesaba katsak bile yetersiz bence... Rowling de 1000 öğrenci var demiş... E nerde bu öğrenciler?..

Eğer bir yorumunuz veya cevabınız varsa paylaşın lütfen çok sevinirim...
Yorum yok maalesef. Yani ben de hesapladım, her dönem her binaya 10 öğrenci koysak 280 öğrenci yapıyor. hadi sınıfta kalanlarla falan 300 desek nerede 700 tane. di mi ama?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

''Şimdi de yedi yüz on üç numaralı kasa, lütfen, biraz daha ağır gidebilir miyiz?''
Griphook, ''Sadece tek hız var,'' dedi.
Gittikçe hızlanarak daha da derinlere iniyorlardı şimdi. (sayfa 92)

Sadece tek hız varsa nasıl giderek hızlanabiliyorlar?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

''Sadece Ollivander'ler kaldı şimdi - asa satılan tek yer orası, sana da en iyi asayı almalıyız.'' (sayfa 99)

7. kitapta Ollivander kaçırıldığında 'insanların diğer asa yapımcılarıyla idare edeceği' söyleniyor. Bu durumda Ollivander tek asa yapımcısı olamaz.

Harry hızla döndü. Tombul bir kadındı bu, hepsi de kızıl saçlı dört oğlanla konuşuyordu. Çocukların dördünde de Harry'ninkine benzer birer sandık, birer de baykuş vardı. (sayfa 110)

bilindiği üzere sadece Percy'nin baykuşu (Hermes) var. Çocukların dördünde de baykuş olamaz.

''Büyülü sözcükleri doğru söylemek son derece önemlidir - Büyücü Baruffio'yu hatırlayın hep, ' f ' yerine ' s ' deyince, kendini sırtüstü yerde buluvermişti, göğsünün üstüne de bir yaban mandası çökmüştü.'' (sayfa 198)

Profesör Flitwick'in bunu söylediği derste öğrettiği büyüde (wingardium leviosa) hiç ' f ' harfi yok.

Harry'nin eline yapışarak, ''P-P-Potter,'' diye kekeledi Profesör Quirrel, ''si-sizi ta-tanıdığıma ne kadar se-sevindim, anlatamam.''

Burada neden Quirrel'in elinde kabarcıklar çıkmadı?

« Son Düzenleme: Ocak 24, 2009, 11:49:11 ÖS Gönderen: serseri_bludger » Kayıtlı

BraVeHeaRT

Kazan Pastası Puanı +15/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Harry Potter ve Ölüm Saati

« Yanıtla #31 : Şubat 06, 2009, 02:03:13 ÖÖ »
0

güzel bilgi kırıntıları fakat kitabı okurken pek bir sorun yaşattırmıyorlar. :)Paylaşım için teşekkürler.

Hermione [Mrs] Weasley
Kofti

Kazan Pastası Puanı +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

hey.

« Yanıtla #32 : Mart 09, 2009, 05:26:23 ÖS »
0

güzel bilgi kırıntıları fakat kitabı okurken pek bir sorun yaşattırmıyorlar. :)Paylaşım için teşekkürler.

Sükut
Muggle

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #33 : Mart 09, 2009, 05:37:12 ÖS »
0

Alıntı
J.K. Rowling Hogwarts'ta 1000'den fazla öğrenci olduğunu söylüyor. Ama bu imkânsız. Her yıl, her binaya 25 öğrenci gelse (ki bu rakam, gördüğümüz seçme törenlerine göre çok fazla.), dört binada toplam 100 öğrenci eder. Yedi yıllık bir eğitim olduğundan okulda en fazla 700 öğrenci olabilir. Sınıfta kalanları hesaba katsak bile 1000'i yakalamak çok çok zor.
Bu biraz abartı gibi geldi hata bulmuş olmak için yazılmış gibi çünkü verilen rakamları falan kafasına göre yazmış yazan (25 öğrenci olsa) gibi ne biliyim biraz abartılmış gibi geldi.

fıRtıNa_0006
1. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #34 : Mart 19, 2009, 04:03:31 ÖS »
0

Harry'nin eline yapışarak, ''P-P-Potter,'' diye kekeledi Profesör Quirrel, ''si-sizi ta-tanıdığıma ne kadar se-sevindim, anlatamam.''

Burada neden Quirrel'in elinde kabarcıklar çıkmadı?

bu hatayı fark etmemiştim

Belki de günahlarını yıkayacak akıttığın damla yaşlar
         Ya da yağmur olup üzerine yağacak haramlar, sil-başlar ..

Bağımsız Yorumcular Birliği - Okuyucu

_astrotin_
*

Kazan Pastası Puanı +17/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #35 : Mart 21, 2009, 04:28:43 ÖS »
0

''Şimdi de yedi yüz on üç numaralı kasa, lütfen, biraz daha ağır gidebilir miyiz?''

ama aşağı iniyolarsa zaten mantık olarak daha da hızlanmaları gerekir, Griphook hız değiştirmese de otomatik olarak daha hızlı gitmeye başlarlar smiley fizik kuralları büyücülerde de geçerli yani, di mi? xD
« Son Düzenleme: Mart 21, 2009, 06:42:02 ÖS Gönderen: _astrotin_ » Kayıtlı

Mss PotteR
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

R/Hr

« Yanıtla #36 : Mart 26, 2009, 08:47:28 ÖS »
0

Bayaa dikka etmişsiniz gulucuk
aMA Bu fare meseLesini bnde düşünmüştüm gulucuk

♥♥♥

R/Hr
sparss
Kofti

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #37 : Nisan 24, 2009, 09:42:48 ÖS »
0

ya lutfen ordan birine baırıp caırmak cokmu zor yada kirayı istemeye geldiklerinde birisiyle donemezlermi

sıryüzzz dam-bli-dor hör-mayn-ovn-ni \'arry von von lak lak lovegood gulucuk
serseri_bludger

Kazan Pastası Puanı +52/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ryuga Hideki ~ Ryuzaki ~ L ~ Lawliet

« Yanıtla #38 : Nisan 24, 2009, 09:45:16 ÖS »
0

ama aşağı iniyolarsa zaten mantık olarak daha da hızlanmaları gerekir, Griphook hız değiştirmese de otomatik olarak daha hızlı gitmeye başlarlar smiley fizik kuralları büyücülerde de geçerli yani, di mi? xD

Bir kere o araba sihirli. yer çekimi ile hızlanıp yavaşlıyo olsa, o kadar mesafeyi nasıl yukarı çıkacaklar. yukarı çıkarken sürekli yavaşlamaları gerekir senin mantığına göre.

alp95
Muggle

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #39 : Mayıs 12, 2009, 01:09:56 ÖS »
0

Bazıları hiç dikkatimi çekmemişti teşekkurler paylasım ıcın

Buckcherry.

Kazan Pastası Puanı +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

.

« Yanıtla #40 : Temmuz 06, 2009, 01:09:54 ÖÖ »
0

On Birinci Bölüm: Quidditch 'de Marcus Flint'in 6. sınıfta olduğu söyleniyor. Ama üçüncü kitapta Flint hala okulda. Hogwarts'ta eğitim 7 yıl olduğuna göre, Marcus nasıl hala okulda?

Bir sohbet sırasında hayranlardan biri Rowling'e bu soruyu yönelttiğinde, Jo önce şaşırdı sonra da "Marcus sınıfta kalmıştı" diye cevapladı.

Eheh güzel cevap  Afro

Mrs. Malfoy

Kazan Pastası Puanı +10/-2
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #41 : Temmuz 06, 2009, 06:12:45 ÖS »
0

Bir kere o araba sihirli. yer çekimi ile hızlanıp yavaşlıyo olsa, o kadar mesafeyi nasıl yukarı çıkacaklar. yukarı çıkarken sürekli yavaşlamaları gerekir senin mantığına göre.

tke hız vardır çıakrkende inerkende ancak inerken yerçekimi hızı arttırıyordur yukarı çıkarken de azıcık yavaşlıyıveriyorlardır  xD amaaan bu kadar takılmamak lazım kitap güzel harry güzel gerisini sallaaa gulucuk
« Son Düzenleme: Temmuz 06, 2009, 06:13:40 ÖS Gönderen: Mrs. Malfoy » Kayıtlı

TR BIGBANG!
dudaktankalbe
Kofti

Çevrimdışı Çevrimdışı

Cennette cehennem azabı yaşamak!!!

« Yanıtla #42 : Temmuz 18, 2009, 09:22:16 ÖS »
0

Amaaan. sizin bulduğunuz yanlışları ilk şimdi fark diyorum. Ben kitap dahil hiçbir şekilde kusur aramaya çalışmıyorum. O kadar takılmamak gerek. ben şahsen keyifli keyifli okuyorum.

Ama yinede yanlışlar olmasa iyi olur.

eDwarDicle

Kazan Pastası Puanı +2/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #43 : Ağustos 05, 2009, 01:43:51 ÖS »
0

Hiç dikkat etmemiştim. Smiley
Teşekkürler.

harryandginny

Kazan Pastası Puanı +4/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Love to the death

« Yanıtla #44 : Ağustos 13, 2009, 07:15:00 ÖS »
0

Nerdeyse hepsinin bir açıklaması var.
« Son Düzenleme: Ağustos 19, 2009, 02:53:59 ÖS Gönderen: minerva* » Kayıtlı

Kendi adıma aşkı tek cümlede özetleyebilirim... <3 Tuğçe <3
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

(C) Hortkuluk Avcısı | harry potter | sitemap | BAKNUS Bedava Hosting Domain Hizmetleri

Tasarım: lynndelione & LaVioRtH_cL & Endar