Evet... hp serisini okurken komik sayfalarý kapaðýn iç yüzüne not alma gibi bir alýþkanlýðým vardýr...
Bu sefer 7. kitabýnkileri sitede paylaþmaya karar verdim...
S.630 a kadarki bana komik gelen sayfa numaralarý ve sayfadaki komik bölümlerden alýntýlar aþaðýdadýr..
Siz de komik gelen yerleri burada paylaþabilirsiniz..
Komik bölümler hatýrý sayýlýr miktarda vardý ama her an yanýmda kalem bulundurmadýðýmdan bazýlarýný not edebildim..
Buyrun:
Sayfa 55"Ben George'um" dedi Moody'nin iþaret ettiði ikiz. "Harry olduðumuz zaman bile ayýrt edemiyor musun bizi?"
"Afedersin George."
"Aman,takýlyýorum,gerçekten Fred'im ben

"
Sayfa 139(Bill ve Fleur'un Düðününde)
Ön sýrada hem Mrs. Weasley, hem de Madam Delacour dantellerinin içine sessizce hýçkýrýyorlardý. Çadýrýn arka tarafýndan gelen boru benzeri sesler, herkese Hagrid'in masa örtüsü boyundaki mendillerinden birini çýkardýðýný anlatýyordu
Sayfa 140
"Aa, evet," dedi Luna memnuniyetle. "Babam Bill ile Fleur'e hediyemizi vermeye gitti."
"Neymiþ hediyeniz, ömür boyu yetecek Gürelekökü stoðu mu?" diye sordu Ron.
Hermione ona masanýn altýndan bir tekme savurdu ama, onun yerine Harry'yi vurdu. Gözleri acýyla yaþaran Harry, bir süre sohbetin akýþýný kaçýrdý.
Sayfa 207"Evdeki deðerli þeyleri alýp götürürken," diye cümleye baþladý Harry ama Mundungus bir kez daha sözünü kesti.
"Bütün o döküntü Sirius'un hiç umrunda deðildi-"
Pýtýr pýtýr koþturan ayaklarýn sesi duyuldu, bakýr ýþýldadý, bir tangýrtý yankýlandý ve acý dolu bir feryat yükseldi: Kreacher Mundungus'a doðru koþup elindeki tencereyi kafasýna indirmiþti.
"Çek þunu üsssümden, çek þunu, biri onu kilitlemeli!" diye çýðlýk attý Mundungus, Kreacher aðýr dipli tencereyi yine kaldýrýrken sinerek.
"Kreacher, hayýr!" diye baðýrdý Harry.
Kreacher'in ince kollarý, hala havada tuttuðu tencerenin aðýrlýðýyla titriyordu."
"Belki bir tane daha vursam,Efendi Harry, þans getirsin diye??"
Ron kahkayý patlattý.
"Ona aklý baþýnda olarak ihtiyacýmýz var, Kreacher, ama ikna edilmesi gerekirse, bu onur senin", dedi Harry.
"Çok teþekkür ederim, Efendi," dedi Kreacher.....
-----
(ayný sayfa)"Kimdi bu kadýn?" diye sordu Harry.
"BÝlmiyorum, Bakanlýk'tan bir cadaloz."
Mundungus bir an düþündü, alný kýrýþ kýrýþ oldu.
"Ufak tefek bir kadýn.Kafasýnda fiyonk vardý."
Kaþlarýný çatýp ekledi:"Kurbaðaya benziyordu."
Sayfa 295"Sahi mi? Gryffindor, Godrics Hollow'dan mý?"
"Harry,
Sihir Tarihi'nin bari kapaðýný olsun açtýn mý hiç?"
"Þey," dedi Harry ve gülümsedi. "Açmýþ olabilirim, biliyor musun, satýn aldýðýmda... bir tek sefer..
Sayfa 351"Hermione!"Kýmýldadý, sonra hýzla doðrulup oturdu ve saçlarýný yüzünün önünden çekti.
"Ne oldu?Harry?Ýyi Misin?"
"Bir þey yok, her þey yolunda. Yolundadan da iyi. Harikayým. Burada biri var."
"Nasýl yani? Kim-?"
Sonra Hermione, orada elinde kýlýçla durmuþ üzerinden eski püskü halýya þýpýr þýpýr su damlayan Ron'u gördü. Harry gerileyip, karanlýk bir köþeye çekildi, Ron'un çantasýný sýrtýndan çýkarýp yere koydu.
Hermione ranzasýndan kalkýp Ron'a doðru bir uyurgezer gibi yürüdü, gözlerini onun solgun yüzünden ayýrmýyordu. Tam onun önünde durdu, dudaklarý hafif aralýk, gözleri faltaþý gibi açýktý. Yüzünde cýlýz, umut dolu bir gülümseme beliren Ron, kollarýný kaldýracak oldu.
Hermione onun üstüne atlayýp ulaþabildiði her santimini yumruklamaya baþladý.
"Ah-uf-brrak! Ne-? Hermione-UF"
"Seni---koca---
hýyar---Ronald---Weasley!"
Aðzýndan çýkan her sözcükten sonra noktalama iþareti yerine bir yumruk savuruyordu: Ron geriledi, Hermione üstüne gelirken baþýný korumaya çalýþtý.
"Haftalar---haftalar---sonra---kuyruðunu---kýsýp---buraya---dönüyorsun---of,
asam nerede benim?".....
Sayfa 365"Belki...belki de kendi kendine bulman gereken bir þeydir" dedi Hermione, hafiften bir son umuda tutunma havasýyla.
"Evet" dedi Ron, dalkavukça, "mantýklý."
"Hayýr,deðil." diye cevabý yapýþtýrdý Hermione, "ama gene de Mr. Lovegood'la konuþmamýz gerektiðini düþünüyorum..."
Sayfa 407"Ayný fikirdeyim" dedi Fred. "O yüzden millet biraz sakin olmaya çalýþalým. Biz birþeyler icat etmesek de durum zaten yeterince kötü. Mesela Kim-Olduðunu-Bilirsin-Sen'in gözlerinin tek bir bakýþýyla öldürebildiði þeklindeki þu yeni fikir. O Basilisk dinleyiciler. Basit bir test: size gözlerini dikmiþ bakanþeyin bacaklarý olup olmadýðýný kontrol edin Varsa gözlerine rahat rahat bakabilirsiniz demektir, ama tabi gerçekten Kim-Olduðunu-Bilirsin-Sen ise hayatta yapacaðýnýz son þey bu olacaktýr"
Sayfa 465(Griphook adlý cincüce ye Gringotts a girmelerine yardým karþýlýðýnda Gryffindor Kýlýcýný vermeleri teklif edilmiþtir.) (Griphook teklif etmiþtir)
"Ona baþka bir þey teklif etmeliyiz, ayný derecede deðerli bir þey."
"Çok zekice. Ben gideyim de çok eski cincüce yapýmý diðer kýlýçlarýmýzdan birini getireyim, hediye ambalajý yaparsýn

"
Sayfa 470Lupin: "Fred ve George, Muriel'i çýldýrtýyorlar, hala arka odasýnda bir baykuþ sipariþ iþi yürütüyorlar."
Sayfa 501(3'lü Gringotts'un altýný üstüne getirirler ve bir ejderha ile tüm büyücüler dünyasýný ayaða kaldýrarak ve bankanýn yarýsýný imha ederek kaçarlar.)
"Hagrid'e benzedin." dedi Ron. "O bir ejderha, Hermione, kendi baþýnýn çaresine bakabilir. Asýl endiþelenmemiz gereken kýsým, biziz."
"Ne demek istiyorsun?"
"Þey, size bu acý haberi nasýl vereceðimi bilemiyorum ama," dedi Ron, "Gringotts'a girdiðimizi
bir ihtimal farketmiþ olabilirler."
Üçü de kahkahalarla gülmeye baþladý; bir baþladýktan sonra da, durmakta zorlandýlar. Harry'nin kaburgalarý aðrýyor, açlýktan kendini bayýlacak gibi hissediyordu ama giderek kýzýllaþan gökyüzünün altýndaki çimenlerde sýrt üstü yattý ve gýrtlaðý acýyana kadar güldü...
Sayfa 512Ron nefesini tuttu,
"Gümüþ maral" dedi heyecanla, "O da siz miydiniz?"
"Ne diyorsun sen?" dedi Aberforth.
"Biri bize bir maral patronus gönderdi."
"Yani bu zekayla bir ölüm yiyen olabilirmiþsin oðlum. Az önce patronusumun keçi olduðunu kanýtlamadým mý?"
Sayfa 523...Neville neþeyle güldü.
"Ejderhayý naptýnýz peki?"
"Doðaya salýverdik." dedi Ron. "Gerçi Hermione evcil hayvan olarak almaya kararlýydý ama-" ....
Sayfa 578 {Ron}"Onlar için ölürsek, seni öldürürüm Harry!!"
Sayfa 621Snape kaþlarýný kaldýrdý ve alaycý bir ses tonuyla sordu."Seni
öldürmesine izin vermeyi mi düþünüyorsun?"
Dumbledore: "Elbette hayýr. Beni sen öldürmelisin"
"Hemen mi yapmamý istersin?" diye sordu Snape, sesinde koyu bir alaycýlýkla. "yoksa mezar kitabeni yazmak için bir iki dakida istermisin?
Sayfa 622"Senden bu tek, büyük iyiliði istiyorum, Severus, çünkü Chudley Gülleleri'nin bu sene ligi sonuncu bitirecekleri ne kadar kesinse, ölümün beni almaya geleceði de o kadar kesin."
Sayfa 687
19 Yýl Sonra Bölümü"Eðer Gryffindor'a giremezsen seni mirasýmýzdan çýkarýrýz," dedi Ron "ama sakýn üstünde baský hissetme."
---
Ayný sayfanýn daha altýnda:(Ron'un Malfoyun oðlunun görmesinin sonrasý:)
"Demek küçük Scorpius bu," dedi Ron alçak sesle. "Onu her sýnavda mutlaka geç, olur mu, Rosie. Çok þükür ki zekaný annenden almýþsýn."
Þimdilik bu kadar..