Sırlar Odası Kitap Hataları

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sırlar Odası Kitap Hataları  (Okunma Sayısı 9344 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Niki
4. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +19/-1
Çevrimdışı Çevrimdışı

always..

Site
« Yanıtla #90 : Ağustos 26, 2010, 04:55:12 ÖS »
0

Vay vay. Bazıları gerçekten büyük hatalar. Olsun, zarar gelmez. Tongue

'Albus
Çevirmen & RPG Sorumlusu
Kategori Sorumlusu
*

Kazan Pastası Puanı +113/-1
Çevrimdışı Çevrimdışı

*

Site
« Yanıtla #91 : Ağustos 26, 2010, 04:56:51 ÖS »
0

Vay vay. Bazıları gerçekten büyük hatalar. Olsun, zarar gelmez. Tongue

Evet gelmez , kaç sene önce yazılmış bir kitap , bu zamana kadar gelmedi Tongue

"I am a soldier to my own emptiness, I'm a winner."

"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm."
Sley
Bölüm Sorumlusu
*

Kazan Pastası Puanı +17/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Çünkü iki kişiydik.

« Yanıtla #92 : Ağustos 26, 2010, 04:56:59 ÖS »
0

Her kitapta olduğu gibi olabilecek hatalar  ki. JKR gerçekten herşeyi birbirine bağlamak zorunda. Karmaşık ve farklı bir dünyadan söz ediyoruz.
Bence bu gayet normal.
ve emeğin için teşekkürler (:

"O eski heyecan ölür,
an gelir, biter muhabbet.

'Albus
Çevirmen & RPG Sorumlusu
Kategori Sorumlusu
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

*

Site
« Yanıtla #93 : Ağustos 26, 2010, 04:58:23 ÖS »
0

Her kitapta olduğu gibi olabilecek hatalar  ki. JKR gerçekten herşeyi birbirine bağlamak zorunda. Karmaşık ve farklı bir dünyadan söz ediyoruz.
Bence bu gayet normal.
ve emeğin için teşekkürler (:

Evet çok farklı bir dünya yarattı JKR mutlaka hata olacak , bizim dünyamızda , gerçek dünyada , hiç hata olmadan mı yaşıyoruz ?
Hiçbirşey (:

"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm."
Pesnap
Bölüm Sorumlusu
*

Kazan Pastası Puanı +76/-1
Çevrimdışı Çevrimdışı

Seni unutmayacağız, Prens...

Site
« Yanıtla #94 : Ekim 24, 2010, 02:44:36 ÖS »
0

Arkadaşlar, geçen aylarda FYBS sınavlarına çalışırken kitapları yeniden okuduğum için daha dikkatliydim ve gözüme korkunç hatalar çarptı. Belki de abarttım ama aşağıda yazılanları görünce belki bana hak verirsiniz Tongue

sayfa 271

"Peki ama Basilisk etrafta nasıl dolaşıyordu?" dedi Ron. "İğrenç, koca bir yılan... Biri görürdü..."

Harry, "Borular," dedi. "Borular... Ron, dolaşmak için tesisatı kullanıyor. O sesi duvarların içinde duyuyordum..."

İyi, tamam da sonuçta duvarların içindeki borulardaydı koridorda ya da kütüphanede değil. Nasıl dolaştı koskoca okulda görünmeden? Nöbetçileri de unutmamak lazım. Basilisk, ögrencilere duvarın içinden mi saldırıyor yani? Bu imkansız. Mutlaka tuvaletten çıkıp koridorda dolaşması gerek. E, Ron'un da dedigi gibi, birilerin onu görmesi lazım. Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım Tongue

Sayfa 234

Harry'nin pelerini yırtılmış. Bu çok mantıksız, hani yadigar eskimez ve zarar görmezdi? Nasıl yırtılabiliyor?

Sayfa 287

Tom Riddle, "Hagrid'in Slytherin'in Varisi olamayacağını birinin fark etmiş olması gerektiğini düşünmüştüm. Sırlar Odası hakkında öğrenebildiğim her şeyi öğrenmek ve odanın girişini keşfetmek benim bile beş yılımı almıştı... Sanki Hagrid'in o kadar aklı ya da o kadar gücü varmış gibi!"

Riddle, burada çok haklı. Ki ben bunu Riddle söylemeden önce keşfetmiştim zaten, çok önce. Hagrid bir yarı devken, onun Slytherin'in Vasrisi olabileceğini nasıl düşünürler? Safkan bile değilken Salazar Slytherin'in soyundan geldiğini ve çataldili konuşabildiğini nasıl düşünürler? Bunu birilerinin bilmesi gerekirdi. Sandıkta örümcek beslemesi onun odayı açtığını kanıtlamaz.

Siz ne düşünüyorsunuz?
« Son Düzenleme: Ocak 20, 2011, 05:07:25 ÖS Gönderen: pesnap » Kayıtlı

Severus Snape.

Twitter
NymphadoraJr
Cadı Gündemi Baş Yazarı
Bölüm Sorumlusu
*

Kazan Pastası Puanı +56/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

MarilynMonroe.

« Yanıtla #95 : Ekim 24, 2010, 04:52:49 ÖS »
0

Alıntı
İyi, tamam da sonuçta duvarların içindeki borulardaydı koridorda ya da kütüphanede değil. Nasıl dolaştı koskoca okulda görünmeden? Nöbetçileri de unutmamak lazım.
İyi de duvarın içindeki borular. Sen duvarın içindeki borularda ne olduğunu görebilir misin ? Nöbetçi tutsan ne fark eder ki ? Çataldili bilen kimse yok. Duyamıyorlar da. Görülmemesi çok normal bence. gulucuk

O N L Y Q U E E N I N T H E W O R L D
Sometimes I think it would be easier to avoid old age, to die, young,
 but then you'd never complete your life,would you?
You’d never wholly know yourself.
Pesnap
Bölüm Sorumlusu
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #96 : Ekim 24, 2010, 05:34:15 ÖS »
0

Anlatamadim galiba.. Basilisk, ogrencilere duvarin icinden mi saldiriyor yani? Bu imkansiz. Mutlaka tuvaletten cikip koridorda dolasmasi gerek. E, Ron'un da dedigi gibi, birilerin onu gormesi lazim. Umarim anlatabilmisimdir. Smiley

Digerlerine ne demeli?

Severus Snape.

Twitter
NymphadoraJr
Cadı Gündemi Baş Yazarı
Bölüm Sorumlusu
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

MarilynMonroe.

« Yanıtla #97 : Ekim 24, 2010, 05:37:58 ÖS »
0

Anlatamadim galiba.. Basilisk, ogrencilere duvarin icinden mi saldiriyor yani? Bu imkansiz. Mutlaka tuvaletten cikip koridorda dolasmasi gerek. E, Ron'un da dedigi gibi, birilerin onu gormesi lazim. Umarim anlatabilmisimdir. Smiley

Digerlerine ne demeli?
Evet böyle daha doğru oldu. Diğerleri hakkında hiçbir fikrim yok. Haklısın. gulucuk

Hay(Dr)
1. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
*

Kazan Pastası Puanı +9/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Doctor-H

« Yanıtla #98 : Ekim 24, 2010, 05:47:52 ÖS »
0

Digerlerine ne demeli?
Görenler zaten taşlaşmıştı Smiley ama arkadan görenler falan olmaması açıklanamayabilir Smiley Ya akşamları çıkıyor ve saldırıyorsa Smiley

Paintte çizdiğim resimler için TIK

Paintten yaptım Smiley
xoxo... gossip girl

[ı'm your biggest fan i'll follow you until you Can't read my, cant read my, no you can't read my bad romancee.(Lady GaGa mix)
Pesnap
Bölüm Sorumlusu
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #99 : Ekim 24, 2010, 05:48:24 ÖS »
0

Hakli cikmayi istemem dogrusu. Koskoca zeki kadinin bu tarz belirgin hatalar yapmasi urkutucu. Umarim yaniliyorumdur. Bu arada bu siteden bir arkadas, (yokedici777 diye biriydi galiba) Sirlar Odasi kitabinda daha korkunc ve onemli bir hata kesfetti. Hani Harry hortkuluk ya, hortkuluklari yok etmenin de iki yolu vardi; basilisk zehri ve zebani atesi. E, Harry'e de basilisk'in kirilan disi saplanmadi mi? Icindeki hortkuluk olmeliydi... Anka gozyasi sadece yaralari iyilestirir. Yok olan hortkulugu da geri getirmez. Bu hata daha korkunc!

Severus Snape.

Twitter
NymphadoraJr
Cadı Gündemi Baş Yazarı
Bölüm Sorumlusu
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

MarilynMonroe.

« Yanıtla #100 : Ekim 24, 2010, 05:50:48 ÖS »
0

Evet bence de. Ama herhalde Rowling ilk kitabını amatörce yazdığı için son kitapta pek kaile almamış. Ona bakarsan 6. kitapta tren vagonunda Draco Harry'ye üzerinde görünmezlik pelerini varken büyü yapıyor. Dumledor da aynısı yapıyor ama pelerinler büyü geçirmiyordu ? Nasıl oldu. gulucuk

Pesnap
Bölüm Sorumlusu
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #101 : Ekim 24, 2010, 05:57:05 ÖS »
0

Hayir, pelerin olayinda hata yok bence. Sonucta o kati bir cisim degil ki. Gecirgen oldugundan, icinde saklanan kisiyi etkileyebilir. Misal Dumbledore, kulede gorunmezlik pelerini icinde saklanan Harry'e karismamasi icin dondurma buyusu yapmisti. Bence sorun yok orada.

Not: Haydar kardes, Basilisk, geceleri dolassa ne yazar? Yaratigin boyutunu dusun bir. Fark edilmesi cok kolay. Ayrica nobetci ogrenci ve ogretmenleri de unutma. O kadar basit olamaz.

Severus Snape.

Twitter
NymphadoraJr
Cadı Gündemi Baş Yazarı
Bölüm Sorumlusu
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

MarilynMonroe.

« Yanıtla #102 : Ekim 24, 2010, 05:59:57 ÖS »
0

Hayir, pelerin olayinda hata yok bence. Sonucta o kati bir cisim degil ki. Gecirgen oldugundan, icinde saklanan kisiyi etkileyebilir. Misal Dumbledore, kulede gorunmezlik pelerini icinde saklanan Harry'e karismamasi icin dondurma buyusu yapmisti. Bence sorun yok orada.
Ama pelerin bir yadigar ve yadigar olduğu büyü geçirmiyor.  Daha önce de açıklanmıştı böyle.

Pesnap
Bölüm Sorumlusu
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #103 : Ekim 24, 2010, 06:07:57 ÖS »
0

Hm, oyle bir aciklamadan haberim yok. Sadece kirilamaz, eskiyemez ve zarar goremez oldugunu biliyorum ben. Ama sen oyle diyorsan oyledir. Pek cok yanlisi var Rowling'in..

Severus Snape.

Twitter
'Albus
Çevirmen & RPG Sorumlusu
Kategori Sorumlusu
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

*

Site
« Yanıtla #104 : Ekim 24, 2010, 06:14:11 ÖS »
0

Aslında her konuda haklısınız fakat sonuçta her insanın bir yerde hatası vardır. Kadın 7 kitap yazdı ve hala yazacak deniliyor (bkz:Oprah Winfrey Show) mutlaka hata yapmıştır. Siz olsanız "ben hata yapmam" deyebilirmisiniz? 7 kitap boyunca. 100'lerce sayfa .. Bir düşünün! Mutlaka hata olacaktır ..

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

(C) Hortkuluk Avcısı | harry potter | sitemap | BAKNUS Bedava Hosting Domain Hizmetleri

Tasarım: lynndelione & LaVioRtH_cL & Endar