aradým ama bununla ýlgýlý biþi gormedým. Eger daha onceden gonderýlmiþse þimdþden pardon!!
DanielKendimi asla þöhret olarak görmüyorumHarry Potter serisinde rol aldýktan sonra dünya tarafýndan tanýnan ve neredeyse Harry ile özdeþleþen Ýngiliz aktör Daniel Radcliffe, bugün artýk genç bir delikanlý. 23 Temmuz’da 18’inci yaþýný kutlayan Radcliffe, "Oyunculuk hayatýmda Harry Potter’dan farklý þeyler de yapmak istiyorum. Ama Harry’ye de öyle alýþtým ki, hayatýmda hep bir boþluk hissedeceðim" diyor.
n Harry Potter artýk sizinle özdeþleþti. Ýzleyicinin gözünde pek büyümüyorsunuz sanki...- Tamam, Harry Potter’da ilk rol aldýðým zaman çocuktum, ama þimdi 18 yaþýna girdim. Artýk bana çocuk muamelesi yapýlmasýný istemiyorum açýkçasý...
n Bu filmde öncekilere oranla farklý bir Harry görüyoruz...- Kitap her bölümde daha koyulaþýp, karanlýklaþýyor. Film de öyle... Harry tüm sevdiklerini bir bir kaybediyor. Ona inananlar azalýyor. Farklý bir ruh hali içinde; sorgulamalarý artýyor. Bu film bana insan olarak pek çok þey kazandýrdý. Hayata daha farklý bakmaya baþladým. Ýnsan sahip olduðu her þeyi kaybedebilir.
n Küçük yaþlarda tüm dünyanýn tanýdýðý bir aktör oldunuz. Bu, hayatýnýzý nasýl etkiledi?- Kendimi asla þöhret olarak görmüyorum. Hayatým deðiþti ama bu deðiþiklik beni farklý bir Daniel yapmadý. Þöhret insanýn ayaklarýný yerden kesen bir duygu, ama ben nerede olduðumun farkýndayým. Bunda ailemin etkisi büyük.
EmmaÇok saf olduðumu kabul ediyorumSerinin masum yüzlü Hermione’u Emma Watson da diðer oyuncular gibi büyüdü ve güzel bir genç kýz oldu. Harry Potter ile ilgili ilk günlerini þöyle özetliyor: "Bir þey bilmiyordum. Çok saf olduðumu kabul ediyorum. Daniel ve Rupert’la birlikte büyüdük."
n Sizin için bu filmin en önemli çýkýþ noktasý neydi?- David Yates! Her seferinde yeni bir yönetmenle çalýþmak insaný biraz geriyor. David Yates’in standartlarýna uyup uymayacaðýmý bilmiyordum. Bu nedenle biraz gerildim.
n Daniel ve Rupert’le iliþkiniz nasýl?- Birbirimize çok yakýnýz. Film endüstrisinde birlikte tecrübe kazandýk.
n Özel hayatýnýz ne durumda peki?- Erkek arkadaþým yok. Brad Pitt’i beðeniyorum. Ama bu sözlerimi okumuþ olursa, gerçekten utanýrým.
RupertRon bu filmde daha güçlüHarry Potter serisinde Harry’nin kader arkadaþý Ron Weasley’i canlandýran Rupert Grint, ilk filmde sadece 11 yaþýndaydý. Artýk 19 yaþýnda bir delikanlý... Grint, çekimlerden "Hayatýmýn en eðlenceli ve zevkli günleri" diye söz ediyor.
n Sizin için bu seriden herhangi biri daha öne çýkýyor mu? - Þimdiye kadar rol aldýðým beþ filmin her biri çok özel. Bende hepsinin ayrý bir yeri var. Ama tabii ki ilk prömiyere gittiðim günü unutamýyorum. Çok heyecanlanmýþtým. Kendimi çok garip hissettim.
n Bu filmde sizin karakterinizde bir farklýlýk var mý?- Evet... Bu filmde ilk kez Harry ile çatýþmayý býraktým. Artýk daha güçlü bir Ron var. Onun da karakteri olgunlaþmaya baþlýyor. Harry ile Ron birbirini daha iyi anlamaya baþladý sanki...
David Yates;Filme daha önceki serilerden farklý bir yaklaþým getirmek isteyen Yates, "Harry Potter ve Zümrüdüanka Yolculuðu"nu mümkün olduðu kadar modernize etmiþ. "Önceki filmler, tamamen geçmiþ zamanda yaþanýyor izlenimi veriyordu. Bu yeni halinde ise izleyici hikayeye çekiliyor" diyen Yates, bu filmin önceki filmlere oranla daha karanlýk olmasýný da planlamýþ. David Yates’e film içindeki favori sahnesini sorduðumda aldýðým yanýt ilginç oldu. Harry’nin öpüþme sahnesini çok beðendiðini söyleyen Yates, bunun sebebini ise þöyle açýkladý: "Harry Potter’ýn öpüþme sahnesi bu filmi diðerlerinden ayýrýyor. Çünkü þimdiye kadar hep çocuk olarak izlediðimiz Harry, artýk duygusal yanlarýný keþfeden bir erkek. Ve ilk öpüþmeden sonra bunu arkadaþlarý Hermione ve Ron’la paylaþmasý da psikanaliz açýsýndan önemli bir sahne. Burada kadýn ve erkek arasýndaki farký görüyoruz."
Öpüþme sahnesinde genç oyuncularýn kendilerini rahat hissetmeleri için herkesi setten uzaklaþtýrdýðýný söyleyen yönetmen, böylesine oturmuþ filmlerde sanatsal farklýlýklar yaratmanýn zor olduðunu vurgulamadan da geçmedi. 10 yýl önce Türkiye’ye gelen ve ülkemizi çok beðenen Yates, yeni Harry Potter filminin çekimlerine ise yaz sonunda baþlayacaklarýný açýkladý.
NOt: Þimdiden söyliim yanlýs yere actýysam, daha onceden acýlmýþssa ben arattýrdým bulamadým PARDON!!