ΗЬ Pяiпсе™
2. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +14/-0
Ashley Greene!
|
 |
« Yanıtla #90 : Kasım 29, 2008, 03:16:16 ÖS » |
0
|
yazıyı okuyamadım ama harry potter da mitolojik birsürü şey var.. Örneğin felsefe taşı (konumuz) eskiden ünlü simyacı lokman hekimin bulduğu varsayılan ölümsüzlük iksiridir. lokman hekimin bir köprüden geçerken düşürdüğü bir dahada yapamadığı ön önemli rivayet.. Basiliks de mitolojik büyük yılan.. tabi efsane zümrüdüanka kuşu eskiden olduğu varsayılan yanarak yaşamını yitiren, küllerinden yeni bir ankanın doğduğu söylenen bir kuştur. daha var ama aklıma gelmiyo 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 29, 2008, 03:17:07 ÖS Gönderen: Mr. [P]otter`` »
|
|
PhotoShop Çalışmalarım: Twilight New Moon Avatar ve İmzaları sf 5! (Yeni) - Harry Potter Half-Blood Prince imzaları!!! sf 14..
|
|
|
mystical331
3. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +12/-3
Mystical331
|
 |
« Yanıtla #91 : Aralık 03, 2008, 11:54:26 ÖS » |
0
|
yazıyı okuyamadım ama harry potter da mitolojik birsürü şey var.. Örneğin felsefe taşı (konumuz) eskiden ünlü simyacı lokman hekimin bulduğu varsayılan ölümsüzlük iksiridir. lokman hekimin bir köprüden geçerken düşürdüğü bir dahada yapamadığı ön önemli rivayet.. Basiliks de mitolojik büyük yılan.. tabi efsane zümrüdüanka kuşu eskiden olduğu varsayılan yanarak yaşamını yitiren, küllerinden yeni bir ankanın doğduğu söylenen bir kuştur. daha var ama aklıma gelmiyo  arkadaş çok güzel örnekler vermiş ona katılıyorum ve paylaşım için teşekkür ediyorum
|
|
|
|
|
|
 ************************************ Fazla Gelişmiş Hogwarts Öğrencisi
|
|
|
laminarya snape

Kazan Pastası Puanı +0/-0
Half-Blood Prince Severus Snape
|
 |
« Yanıtla #92 : Aralık 16, 2008, 09:26:55 ÖS » |
0
|
Paylaşım için teşekkürler.İnsanlar ölümsüzlük arayışından hiç vazgeçmemişlerdir tarih boyunca.Ancak henüz başarıya ulaşan olmamış.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ada_pelin
Muggle
|
 |
« Yanıtla #93 : Aralık 23, 2008, 06:43:03 ÖS » |
0
|
böyle bi soru daha önce hiç aklıma gelmemişti ama geçmişte sihire inanıoyrlarsa neden olmasın...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
harryptt

Kazan Pastası Puanı +16/-0
Ne yapsam acaba?
|
 |
« Yanıtla #94 : Ocak 28, 2009, 12:50:09 ÖÖ » |
0
|
Paylaşım için teşekkürler.İnsanlar ölümsüzlük arayışından hiç vazgeçmemişlerdir tarih boyunca.Ancak henüz başarıya ulaşan olmamış.
Belki de oldu.Yani düşünsenize ben ölümsüzüm, ben ölümsüzüm diyen birine neler neler yaptılırdı  Hiç bir insan kafayı yemediyse, bende sonsuz yaşamın anahtarı var diye ıkmız.Ama öte yandan da tabi ki de sadece bizim dinimiz değil, bütün dinlerde "sonsuzluk sadece Tanrı'ya aittir." gibi ibareler bulunuyor. Ancak, ne varki ölümüzlük bu, insan duyunca bir "ne? Neymiş?" gibi sorular soruyor yani. ayrıca paylaşım için de sağolun...
|
|
|
|
|
|
LUMOS MAXİMA!
Kapanacak Gibi... İleri dönüş; NİHAYET!... Dipçik: Astoria[a]cağızım, yeni gördüm profildekini, kusura bakma. 
|
|
|
BraVeHeaRT

Kazan Pastası Puanı +15/-0
Harry Potter ve Ölüm Saati
|
 |
« Yanıtla #95 : Şubat 06, 2009, 02:04:16 ÖÖ » |
0
|
bi kere su kdrini biliorm bu kitap tamamen hayal urunu degil... ee yani yerine gore esinlenmeler var baya baya... bu esinmelerden birisi tabiki sonsuza kdr yasamayi amac edinen tas eski mitolojiden kalma bir inanc olsa gerek ki cogumuz duymusuzdur bole bir hikaye ama tabiki olabilir yani
katılıyorum.Eski inanışlar ve mitlerden etkilendiğini Jo da belirtiyor zaten. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ayşe_weasley
1. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
|
 |
« Yanıtla #96 : Şubat 12, 2009, 07:09:58 ÖS » |
0
|
mitoloji de gozleriyle adami taslastiran medusalar tek gozlu tepegozler, mitolojik silahlar gibi seylerde var..bunlarin olma olasiligi ne kadarsa onun da olma olasiligi o kadar...
bencede...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Buckcherry.

Kazan Pastası Puanı +1/-0
.
|
 |
« Yanıtla #97 : Temmuz 06, 2009, 01:24:57 ÖÖ » |
0
|
Böyle bişeyin gerçekte olucağna pek ihtimal vermiyorum..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eDwarDicle

Kazan Pastası Puanı +2/-0
|
 |
« Yanıtla #98 : Ağustos 05, 2009, 01:48:00 ÖS » |
0
|
Olduğuna inanmıyorum açıkçası. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
harryandginny

Kazan Pastası Puanı +4/-0
Love to the death
|
 |
« Yanıtla #99 : Ağustos 13, 2009, 07:07:57 ÖS » |
0
|
Tarihteki felsefe taşını icat etme çabaları gerçektir ama felsefe taşı yok.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 19, 2009, 02:59:18 ÖS Gönderen: minerva* »
|
|
Kendi adıma aşkı tek cümlede özetleyebilirim... <3 Tuğçe <3
|
|
|
---Animagus---
1. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
|
 |
« Yanıtla #100 : Ağustos 26, 2009, 02:52:33 ÖS » |
0
|
Tarihteki felsefe taşını icat etme çabaları gerçektir ama felsefe taşı yok.
bence de simyacıların bunları yapmaya çalıştıklarını zaten biliyoruz ama gerçekte böyle bir taş yok
|
|
|
|
|
|
|
|
|
betül herry

Kazan Pastası Puanı +6/-3
Лист!
|
 |
« Yanıtla #101 : Şubat 02, 2010, 11:55:12 ÖS » |
0
|
Garip bir duygu uyandı içimde...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sezin
Cadı Gündemi Yazarı

Kazan Pastası Puanı +7/-0
Eski sezin_harrypotter
|
 |
« Yanıtla #102 : Şubat 13, 2010, 02:46:14 ÖÖ » |
0
|
Bence de. Yine garip bir sey cikar ama kesinlikle Felsefe Tasi olamaz
|
|
|
|
|
|
Guzellik 'bu'dur.İmzamı değiştirmek istiyorum ama üşeniyorum. 
|
|
|
Kubby

Kazan Pastası Puanı +2/-0
|
 |
« Yanıtla #103 : Şubat 13, 2010, 03:13:23 ÖÖ » |
0
|
En son okuduğum kitap geldi aklıma. Ve bu konu hakkında söylenebilecek nice sözler.. Felsefe taşı bence var. Gerçekten ömür uzatır mı, dokunduğu herşeyi altına mı çevirir bilemiyorum.. Ama herkesin ulaşması mümkün olan bir felsefe taşı var.. Aklıma nedendir bilmem şöyle bir düşünce geldi. "Kimi insanlar düşünür düşünür öküz olur, kimi düşünür düşünür Tolstoy olur.." Öküzler olmasa Tolstoy'ların ne farkı kalırdı. Paulo Coelho'da okuduğum kadarıyla da böyle. Yer, zaman, mekan, durum, maddiyat önemli değil. Önemli olan içindeki cevheri ortaya çıkarabilmekte. Herkes hayatının bir noktasında Felsefe Taşına yaklaşır, kimisi elde eder, kimisi elinden kaçırır. Görmek lazım.. Fırsat elimizden kaçmadan..
|
|
|
|
|
|
Eşkıya bir kahır biçti ömrümü Sonrasında canhıraş kavgalar, küskün ölümler Aynı yollardan geçtim, farklı sehpalarda idam edildim Ve unutmanın en deli yükünü taşıdım ben, sözlerinin sahteliği yüzünde! Benden soruldu uykusuzluğun yük olduğu gecelerin hesabı! Aşkı geçemedim, vuramadım, sökemedim, kıramadım! Kendime kaldım, kendimi topladım, tuttum elimden, bağladım gözlerimi “Aşk!” dedim attım içime seni..
|
|
|
Mordred-

Kazan Pastası Puanı +1/-0
Eski -lupınn-
|
 |
« Yanıtla #104 : Mayıs 23, 2010, 06:44:30 ÖS » |
0
|
bence gerçek olması imkansız ama mesela hacerül esvet taşı gittikçe kararıyor bunun gibi özel taşlar hatta şifa veren taşlar olabilir ama bana göre imkansız
|
|
|
|
|
|
*
|
|
|
|