Haber Yazmak Nedir, Nasıl Haber Sunabilirim?

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Haber Yazmak Nedir, Nasıl Haber Sunabilirim?  (Okunma Sayısı 1180 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
minerva*
Özge Yardımsever
Site Sahibi
*

Kazan Pastası Puanı +137/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

trajikomik hayat aldın bizi bizden!

« : Ağustos 26, 2010, 03:55:27 ÖS »
0

Merhaba sevgili H.A. üyeleri,

Şimdi biliyorsunuz son dönemlerde Ölüm Yadigarları filmlerinin yaklaşması, oyuncu kadrosunun bulunduğu etkinliklerin çoğalmasıyla pek çok haber çıkıyor. Hortkuluk Avcısı da, pek çok Türk Harry Potter hayran kitlesine kaynak olduğu için haberlerimizin oldukça düzgün, doğru ve özgün olması gerekiyor.

Eğer Çevirmen ya da Moderatör değilseniz, Gelecek Postası'na direk olarak haber başlığı açmamalısınız. Haber Önerileriniz bölümü bunun için var. Buraya haberinizi yollayacaksınız, biz eğer uygunsa Gelecek Postası'na taşıyacağız, oradan da ana sayfamıza alınacak.

Haber önerisi yaparken;

* Yabancı kaynaklardan kendi çeviriniz olmalı.

* Herhangi bir HP sitesinden ya da sayfasından alıntı olmamalı. -Bunu zaten okuduğumuz / çevirebileceğimiz için -Türk basını dışında- yer alan haberlere burada ihtiyacımız yok.-

*Çeviri yaptığınız haberin Türkçesi kesinlikle düzgün, doğru ve okunaklı olmalı. Yani herhangi bir çeviri programından yaptığınız cümleleri lütfen buraya kopyalamayın. Bu kopyaladığınız cümleleri de çeviri sanmayın. İyi bir çeviri yabancı dil bilgisinden sonra, iyi bir Türkçeyi gerektirir.

* Çevirisini yaptığınız haberin kaynağını en sonda not etmeyi unutmayın.

* Haber önerilerinizde metne uygun bir fotoğraf bulundurmayı ihmal etmeyin, ve bu fotoğraflar aşırı küçük ya da aşırı büyük olmasın lütfen.

* Fotoğraf ve metnin düzenine özen gösterin, dağınık bir haber okumayı zorlaştıracağı gibi saygı da uyandırmaz.

* Eğer sizin yazdığınız bir haberden sonra aynı haber tekrar açılmışsa, sayfa düzeni ve cümlelerin doğruluğuna bakılır. Diğeri kilitlenir.

Bunların dışında sormak ya da söylemek istediğiniz bir şey varsa buradan belirtin lütfen efm. Kolay gelsin.  smiley
« Son Düzenleme: Temmuz 04, 2011, 02:38:34 ÖS Gönderen: minerva* » Kayıtlı

.. bu son senfonim ..

Sayfamdan haberin var mı ..

Limon Şerbeti*
Fluffy
2. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
**

Kazan Pastası Puanı +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bir Harry Potter fanatiği.

Site
« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2011, 01:35:37 ÖS »
0

Bilgi için teşekkürler.

H.P
a.keklik
Kofti

Kazan Pastası Puanı +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

http://aliykeklik.blogspot.com/

Site
« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2011, 01:10:49 ÖS »
0

Ya sağ olun, var olun da. Bu bölümü yarım saattir geziyorum Haber önerisi yapabileceği bir yer yok. Moderatör falan da değilim konu da açamıyorum. Gerçi benimki bi haber değil. Ben Harry Potter'ın Müzikleriyle ilgili bi konu olsun istiyodum ama... (benim fikrim: hani, siz Harry Potter'ın Müzik Direktörü olsanız hangi grup/müzisyenlerin, hangi şarkılarını, hangi sahnelerde kullanırdınız?) falan gibi... Umarım anlatabilmişimdir.

'Albus
Çevirmen & RPG Sorumlusu
Kategori Sorumlusu
*

Kazan Pastası Puanı +113/-1
Çevrimiçi Çevrimiçi

*

Site
« Yanıtla #3 : Temmuz 04, 2011, 01:32:17 ÖS »
0

Ya sağ olun, var olun da. Bu bölümü yarım saattir geziyorum Haber önerisi yapabileceği bir yer yok. Moderatör falan da değilim konu da açamıyorum. Gerçi benimki bi haber değil. Ben Harry Potter'ın Müzikleriyle ilgili bi konu olsun istiyodum ama... (benim fikrim: hani, siz Harry Potter'ın Müzik Direktörü olsanız hangi grup/müzisyenlerin, hangi şarkılarını, hangi sahnelerde kullanırdınız?) falan gibi... Umarım anlatabilmişimdir.

Bunun için Ortak Salon'u kullanabilirsiniz. Smiley

"I am a soldier to my own emptiness, I'm a winner."

"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm."
minerva*
Özge Yardımsever
Site Sahibi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Temmuz 04, 2011, 02:37:39 ÖS »
0

Haber Önerisini zaten şuan içinde bulunduğumuz bölüme başlık olarak açacaksınız  cheesy

.. bu son senfonim ..

Limon Şerbeti*
RH+H
1. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
*

Kazan Pastası Puanı +0/-1
Çevrimdışı Çevrimdışı

ι ηєνєя ωαηтє∂ тσ αηу σƒ тσ уσυ ∂ιє ƒσя мє.

« Yanıtla #5 : Temmuz 14, 2011, 01:19:09 ÖS »
0

ben bi şey sormak istiyorum birkaç video paylaşıcam ama link olarak yapabiliyorum siz onu video haline çevirebilir misiniz?

ฬє ςคภ єภ๔ tђเร
minerva*
Özge Yardımsever
Site Sahibi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ağustos 14, 2011, 04:14:09 ÖS »
0

Mesaj yazdigimiz yerde video siteleri var ordan direk video gösterebilirsiniz. Ama bilgisayardaysa upload edilecek ya da dailymotion hesabi acip oraya yükleyin.. Umarim dogru anladim..

.. bu son senfonim ..

Limon Şerbeti*
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

(C) Hortkuluk Avcısı | harry potter | sitemap | BAKNUS Bedava Hosting Domain Hizmetleri

Tasarım: lynndelione & LaVioRtH_cL & Endar