RiC RiCiaN
4. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +28/-4
0.000007
|
 |
« : Ağustos 20, 2010, 08:07:02 ÖS » |
0
|
Da Vinci'nin Sırrı: Darth Vader ! 07.12.2007 - Her geçen gün hakkında yeni bir sırrın açığa çıktığı Leonardo Da Vinci ve eserleriyle ilgili olarak geçtiğimiz gün ortaya atılan bir iddia, öyle görünüyor ki, en çok Star Wars hayranlarını ilgilendiriyor. Bu iddiaya göre, hem Mona Lisa'da, hem de "Aziz Anne" tablosunda Darth Vader'ın yüzü yer alıyor. Hürriyet gazetesinde yer alan konunun detaylarını, haberin devamında bulabilirsiniz.
İtalyan ressam Leonardo da Vinci’nin en ünlü çalışması Mona Lisa’nın sırrı çözüldü. Da Vinci’nin paha biçilmez başyapıtları üzerinde araştırmalar yürüten sanat ekspertleri, ressamın ‘Mona Lisa’ ve ‘Bakire ve Çocuk’ tablolarından aynaya yansıyan gizemli yüzleri ve şekilleri keşfetti.
1452- 1519 yılları arasında yaşayan Da Vinci, 1490-1495 yıllarında çalışmalarını ve çizimlerini aynada göründüğü gibi deftere kaydetme alışkanlığı geliştirdi. Bu şekilde kişisel düşünceleri sadece yansıma sırasında okunabiliyordu.
Mona Lisa üzerinde benzer tekniği kullanan sanat ekspertleri, yaptıkları uygulama sonucunda gizli tuhaf şekilleri ortaya çıkardı. Yağlı boya ve gizemli güzelliğiyle dünyanın ilgi çekici tablosu olma özelliğini koruyan Mona Lisa’nın sanıldığı gibi yanlız olmadığı kanısına varan ekspertler, Mona Lisa tablosunda keşfedilen yüzün Yıldız Savaşları filminde kötü adam rolünde oynayan Darth Vader’a benzediğini açıkladı.
Sanat eseri uzmanları, Mona Lisa toblosundaki yüzün ressamın The Virgin and Child with Saint Anne(Bakire ve Çocuk, Aziz Anne) tablolarında da bulunduğunu; tablolardaki yüz ve şekillerin Tanrı ve korkuyu temsil ettiğini belirtiyor.
İlgili resim: 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anakin-Skwalker(Jedi)
Muggle
Kazan Pastası Puanı +0/-0
|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 20, 2010, 08:13:49 ÖS » |
0
|
Gerçek olmayabilir fotolar bence.O zamanlar Lord Vader yoktu ki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RiC RiCiaN

0.000007
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 20, 2010, 08:15:40 ÖS » |
0
|
Hayal bile edilmeden yüzyıllar öncesi böyle bir benzerlik, konunun ilginç yanını oluşturuyor arkadaşım. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AvengeR VendeTTa
3. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +7/-3
Sinirlendirirseniz, giderimizi yaparız gideriz de
|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 21, 2010, 05:03:13 ÖS » |
0
|
Bence de fake.Gerçek olma ihtimali bile yok bence.Eğer gerçekse George Lucas Darth Vader'ı buradan görmüş olabilir.Bu arada A.Skywalker benim kuzenim daha 6 yaşında. 
|
|
|
|
|
|
'O' benim herşeyimm♥ 'O' benim bitanem ♥ 'O' benim hayatım ♥ 'O' benim nefesimm♥ 'O' benim kalbimm♥ 'O' benim canımm ♥ 'O' benim kanımm ♥ 'O' benim dünyam ♥ 'O' benim varımm ~ yoğumm .♥ 'O' benim ömrümm ♥ 'O' benim gerçeğim..♥ 'O' Camenta. ♥ ♥ ♥
Birkan♥~♥Irmak
|
|
|
RiC RiCiaN

0.000007
|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 21, 2010, 06:36:58 ÖS » |
0
|
Haa.  Tamam o zaman. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RiddleEylül
Bölüm Sorumlusu
Kazan Pastası Puanı +17/-0
Harry(Edi)&Snape(Büdü) :-P
|
 |
« Yanıtla #5 : Ağustos 21, 2010, 10:57:24 ÖS » |
0
|
Yahu ben ortada Jabba'yı da görüyorum. Ağzını açmış böyle.. Bunda bir iş var, kesin 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Amortentia**
2. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +1/-0
WildScarlet158
|
 |
« Yanıtla #6 : Ağustos 28, 2010, 01:08:57 ÖS » |
0
|
Bilemiyorum... İlginç 
|
|
|
|
|
|
Well, open up your mind and see like me Open up your plans and damn you're free Look into your heart and you'll find love love love... ♥
|
|
|
SecretHero
3. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +5/-0
:)
|
 |
« Yanıtla #7 : Ağustos 28, 2010, 01:18:08 ÖS » |
0
|
Yok artık 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allana
5. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +106/-0
Eye of the Tiger!
|
 |
« Yanıtla #8 : Eylül 04, 2010, 09:33:08 ÖS » |
0
|
Gerçek olmayabilir, ben her ne kadar bir benzerlk göremesemde maskeler özelliklede karanlık olanlar korkunun simgesi olarak görülmüşler. Yinede bir resme bakarken ne istersen onu görürsün
|
|
|
|
|
|
It's the eye of the tiger, it's the cream of the fight Risin' up to the challenge of our rival And the last known survivor stalks his prey in the night And he's watchin' us all in the eye of the tiger
|
|
|
Pesnap
Bölüm Sorumlusu
Kazan Pastası Puanı +76/-1
Seni unutmayacağız, Prens...
|
 |
« Yanıtla #9 : Eylül 04, 2010, 10:43:30 ÖS » |
0
|
Sacma ya.. Star Wars'la bir ilgisi olamaz  O tablo, kimsenin yapamayacagi kadar muhtesem bir gerceklik tasiyor ve insanlar yapilmasi imkansizmis gibi gorunen bu tabloya cok fazla anlam yukluyor, sifreler oldugunu iddia ediyor.. Oysa mukemmel bir eser olmaktan oteye gecmiyor Mona Lisa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|