Neases
3. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +112/-0
Neysis ~
|
 |
« Yanıtla #45 : Mart 26, 2008, 02:18:05 ÖS » |
0
|
Horoce Slughorn İksir öğretmenliğini en iyi yerien getirebilecke adamlardan birisiydi ve ayrıca anıya Dumbledore un çok ihtiyacı vardı. O anıyı ele geçirebilmek için Slughorn un her an yakınında bir yerde olması gerekiyordu. Dumble dore İksir öğretmenliği için onu seçti bu sebeplerden dolayı. Snape i yıllarca neden KSKS öğretmeni yapmadığı son kitapda zaten açıklandı. Snape iyi tarafa geçse dahi geçmişindeki izler yüzünden ona bu işte güvenmiyordu. Son yıl onu KSKS öğretmeni yapmasının sebebi karanlık bir savaş yaklaşıyordu ve bu savşata Harry i en iyi o yol gösterebilirdi çünkü o zaten Harry nin bu alanda koruyucusuydu. Snape iksir öğretmeni olsaydı Harrye Felix Filices i verir miydi, vermezdi. Harry de onu kullanamazdı, kullanamayacağı için.. neyse düşünemiyorum bile.. Doğru olan buydu ve Dumble dore bunu seçti. Snape den kendissini öldürmesini zaten Dumbledore kendisi istedi. Herneyse böyle bişeyler işte.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kanlı_Baron
1. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
Kazan Pastası Puanı +1/-1
|
 |
« Yanıtla #46 : Nisan 02, 2008, 06:09:03 ÖS » |
0
|
bencede hortluğu vardır
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MiNToN
2. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +4/-2
Fantastik Öykü Grubu
|
 |
« Yanıtla #47 : Mayıs 12, 2008, 10:04:06 ÖS » |
0
|
Ben daha 7^'yi okumadım ama şunları düşünerek buldum.Umarım katılırsınız.
Snape iyi birisi.Bence Arkadaşlarımında dediği gibi dumb.Snape'e onu öldürmesini söylemiştir, o da yapmıştır.Ve Harry Geldiğinden beri Snape KSKS öğretmeni değil.Bir kitapta harry nedenini dumb.'a soruyordu.O da onun eski alışkanlıklarına dönmesini istemiyorum diyordu.Sonra 6.Kitapta bir kaydırma yaptı.McGonagall'la konuştu.O harry'nin Seherbazlık istediğini ve İksir'den Beklenenin Üstünde aldığını söyledi.Bu durumda Zaten KSKS'ye snape'i koyacaktı(ona sonra gelcem)iksir öğretmenini bulmuş oldu.Bu sayede Harry'nin Seherbazlık hayalleri de canlandı.Ve planının bu parçasında Snape KSKS öğretmeni olduğu için eski alışkanlıklarına döndü ve onu öldürdü olayı doğdu.Ve bence Yoldaşlıktan da atıldı ve Voldi'nin güvenini kazandı.Bu arada birileri Dumb.Neden Snape'e zihinbend yapmadı diye sormuş.Aynı kitabın 2.bölümü Spinner'S End'de, Bellatrix Snape'e: -Lordumun sana neden zihinbend yapmadığını anlamıyorum. -Sence Karanlık Lord bana zihinbend yapmadı mı sanıyorsun?Evet, o yaptı ve benim haklı olduğumu gördü. gibi bir dialog vardı.İyi bir zihinbend olmak (bkz.5.KİTAP ZİHİNBEND BÖLÜMÜ)büyüyle hafızasına girmek değildir.O anıyı değilde başka bir anıyı düşünmek, veya hiçbirşey düşünmemektir.Dumb.'da bunu bildiği için önce doğru konuşmaları yaptılar, sonra uydurma konuşmaları yaptılar.Ve Snape Voldemort'un önünde o sahte konuşmayı düşündü.Ve Ölmeden onun yanına muhbir olarak tekrar döndü.Ama Voldemort'un yanında o kadar insan öldürünce gerçekten eski alışkanlıklarına döner mi, orasını daha okumadım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ccby1023
Muggle
Kazan Pastası Puanı +0/-0
|
 |
« Yanıtla #48 : Mayıs 16, 2008, 07:52:19 ÖS » |
0
|
Bunun birkaç ihtimali vardır bence: 1. Harry'nin seherbaz olabilmesi için 2. Slughorn zaten İksir konusnda başarılı ne yapsın Ksks'yi? 3. Harry Felix Felicius'u öğrenemezdi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arda_Potter
Geçmişi bırak, geleceğe bak!
|
 |
« Yanıtla #49 : Haziran 23, 2008, 11:01:54 ÖÖ » |
0
|
Slughorn'un uzmanlık alanı zaten iksir eğitimi... Snape'in KSKS profesörü olmasının sebebi ise umbledore'un hazırladığı planın uygun bir şekilde yürümesini istemesi ve Dumbledore'un, Snape'in Harry'yi kara büyülere karşı hazırlaması arzusu...
|
|
|
|
|
|
 H-HR 4ever Matematik/Geometri Aşığı Karayip Korsanları Genel Cerrahi Uzmanı Bring Me To Life Harry Potter ve Melez Prens
|
|
|
Darth Vader
Antonin Dolohov
|
 |
« Yanıtla #50 : Ağustos 23, 2008, 09:59:24 ÖS » |
0
|
Bence Snape daha uygundu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laklak Lovegood
|
 |
« Yanıtla #51 : Aralık 09, 2008, 06:51:56 ÖS » |
0
|
bence harry'nin hortkulukları bulabilmesi için anılara ihtiyacı vardı. Peki o anılar kimin tabiki de Slughorn'un ee harry Slughorn'u tanımasa anıyı isteyemezdi herhalde ama hala neden snape'ye güvendiğini anlayamadım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
laminarya snape

Half-Blood Prince Severus Snape
|
 |
« Yanıtla #52 : Aralık 18, 2008, 10:16:08 ÖS » |
0
|
Horoce Slughorn İksir öğretmenliğini en iyi yerien getirebilecke adamlardan birisiydi ve ayrıca anıya Dumbledore un çok ihtiyacı vardı. O anıyı ele geçirebilmek için Slughorn un her an yakınında bir yerde olması gerekiyordu. Dumble dore İksir öğretmenliği için onu seçti bu sebeplerden dolayı. Snape i yıllarca neden KSKS öğretmeni yapmadığı son kitapda zaten açıklandı. Snape iyi tarafa geçse dahi geçmişindeki izler yüzünden ona bu işte güvenmiyordu. Son yıl onu KSKS öğretmeni yapmasının sebebi karanlık bir savaş yaklaşıyordu ve bu savşata Harry i en iyi o yol gösterebilirdi çünkü o zaten Harry nin bu alanda koruyucusuydu. Snape iksir öğretmeni olsaydı Harrye Felix Filices i verir miydi, vermezdi. Harry de onu kullanamazdı, kullanamayacağı için.. neyse düşünemiyorum bile.. Doğru olan buydu ve Dumble dore bunu seçti. Snape den kendissini öldürmesini zaten Dumbledore kendisi istedi. Herneyse böyle bişeyler işte.
Evet Dumbledore'un kusursuz planları işte.Ama Dumbledore'un KSKS'yı Snape'e daha önce vermemesinin nedeni ona güvenmemesi mi?Ben buna pek ihtimal vermiyorum.Acaba KSKS öğretmenlerinin lanetlenmesi olabilir mi gerçek sebep.Dumbledore hiçbir KSKS öğretmeninin bir yıldan fazla kalmadığını biliyordu.Bu durumda en çok güvendiği kişiye bu görevi vermezdi değil mi?Ama o yıl hem Slughorn geleceği için hem de artık zamanın geldiğini bildiği için dersi ona verdi.Ben öyle düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kaifrimeth

Kazan Pastası Puanı +2/-0
[..:KorSaN_KaNı:..]
|
 |
« Yanıtla #53 : Aralık 29, 2008, 07:21:07 ÖS » |
0
|
aynen katılıyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
asiruhert_hp
satanist kesen piskopat kedi!!
|
 |
« Yanıtla #54 : Şubat 06, 2009, 06:58:24 ÖS » |
0
|
yav ztn slughorn esasen iksir öğretmeniydi yani o yüzden bi de snape elindeki en iyi ksks ööretmeniydi yani
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Can_Black

Kazan Pastası Puanı +12/-0
# el Comandante
|
 |
« Yanıtla #55 : Şubat 09, 2009, 10:16:44 ÖS » |
0
|
bence harry ' nin seherbaz olabilmesini sağlamak için yaptı . ayruca slughornu okula getirip düşüncelerini almak içnde olabilir 
|
|
|
|
|
|
 Eğer yeniden başlayabilseydim yaşama İkincisinde daha çok hata yapardım. Kusursuz olmaya çalışmaz, sırtüstü yatardım. ...Ve sonbahar bitene kadar yürürdüm çıplak ayaklarla, Bilinmeyen yollar keşfeder, güneşin tadına varır, çocuklarla oynardım. Bir şansım daha olsaydı eğer...
Arjantin ~ 1985
|
|
|
fire_bold_93
|
 |
« Yanıtla #56 : Şubat 20, 2009, 05:21:04 ÖS » |
0
|
iyi ama snape hala iksir hocası olsaydı harry iksirden ders alamayacaktı. dolayısıyla melez prens'in kitabı harry' nin eline geçmeyecekti.harry Slughorn'un favori öğrencisi olamayacaktı. Felix Felicis' i alamayacaktı onun yardımıyla Slughorn' dan anıyı alamayacaktı, sonrada neden Voldemord' la tekrar savaşması gerektiğini anlayamayacaktı. şimdi Slughorn' un iksir hocası olması faydalı bişeymiş değilmi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Can_Black

Kazan Pastası Puanı +12/-0
# el Comandante
|
 |
« Yanıtla #57 : Şubat 20, 2009, 07:05:44 ÖS » |
0
|
iyi ama snape hala iksir hocası olsaydı harry iksirden ders alamayacaktı. dolayısıyla melez prens'in kitabı harry' nin eline geçmeyecekti.harry Slughorn'un favori öğrencisi olamayacaktı. Felix Felicis' i alamayacaktı onun yardımıyla Slughorn' dan anıyı alamayacaktı, sonrada neden Voldemord' la tekrar savaşması gerektiğini anlayamayacaktı. şimdi Slughorn' un iksir hocası olması faydalı bişeymiş değilmi?
kitabın gidişatını etkileyen en iyi işlerden birisi ...
|
|
|
|
|
|
 Eğer yeniden başlayabilseydim yaşama İkincisinde daha çok hata yapardım. Kusursuz olmaya çalışmaz, sırtüstü yatardım. ...Ve sonbahar bitene kadar yürürdüm çıplak ayaklarla, Bilinmeyen yollar keşfeder, güneşin tadına varır, çocuklarla oynardım. Bir şansım daha olsaydı eğer...
Arjantin ~ 1985
|
|
|
sparss
Kofti
|
 |
« Yanıtla #58 : Mayıs 01, 2009, 04:09:50 ÖS » |
0
|
he ok ok anladım bence slughorn sadece hortkuluklar ıle ılgılı harryye verılecek ders ıcın onemlıydı
bence cok doru bi yaklasım hortkuluklaır orenmek için slughorn gerekliydi ve slughorn iksir hocasudı snape te okulda kalmalıydı onuda boste klan tek derse ksks ye getirdi cok doru bi secmdi I love snape so much <3 =)
|
|
|
|
|
|
sıryüzzz dam-bli-dor hör-mayn-ovn-ni \'arry von von lak lak lovegood 
|
|
|
Buckcherry.

Kazan Pastası Puanı +1/-0
.
|
 |
« Yanıtla #59 : Temmuz 08, 2009, 04:11:49 ÖS » |
0
|
Slughorn un iksirci olması iyi oldu bence.. En azından Snape in iksir derslerinde harry e yaptığı eziyetleri okumaktan kurtuldum.. Dumbledore hayatının hatasını yaptı Snape e güvenmekle.. Herkesin en iyi yönünü görmekte o kadar ısrarcı ki... Ama Snape gerçekten iyi rol yaptı o kesin. Snape ten nefret eden ben bile inanamadım gerçekten onun Voldemortun yanında olduğuna..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|