7 İksir Şişesi

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 7 İksir Şişesi  (Okunma Sayısı 912 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hamdican
Muggle

Kazan Pastası Puanı +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Temmuz 12, 2010, 09:23:11 ÖÖ »
0

Arkadaşlar ben sizi biraz gerilere götürerek daha ilk kitaptaki bir bölümün dikkatimi çektiğini söylemek istiyorum.
7 İksir Şişesi'ni hepimiz hatırlayacağız.Bu yedi şişeden: Üçü zehir, ikisi şarap, biri siyah ateşten geçmek için, diğeri mor ateş geçip geri dönmek için.

Siyah ateşten geçilmesini sağlayan en küçük şişe.
Mor ateşten geçilmesini sağlayan ise sağda en kenarda duran yuvarlak şişeydi.
Profesör Quirrell Harry Ron ve Hermioneden önce aynaya ulaşmştı ama aynayı çözememişti.Uğraşmıştı.
Bu zaman kaybı yüzündende harry ona yetişmişti.
Buraya kadar tamam ama Harry Hermioneye şişelerde bir yudum bile olmadığını söyledi bu yüzden harry geçti hermione geri döndü.
Ama bu çok saçma.Profesör Quirrell geçtiyse küçük şişedeki iksiri içmiş olması lazım.O zaman Harry'e iksir kalmazdı ki.Hadi iksirler kendi kendini yeniliyor falan diyelim.O zaman Hermione içtikten sonra onun dolmuş olduğunu Rowling belirtirdi.Yorumlarınızı bekliyorum...
hamdican
Muggle

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2010, 09:47:43 ÖÖ »
0

Yorumlarınızı  bekliyoruum:D
Rose Dawson Black
1. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Toujours Pur

« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2010, 11:58:18 ÖÖ »
0

bence aslında Harry'nin içtiği en küçük şişe doluydu ama Profesör Quirrell şişedekini içtiği için bir yudumdan bile az kaldı

I Solemnly Swear That I Am Up To No Good!
hamdican
Muggle

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Temmuz 12, 2010, 05:03:30 ÖS »
0

Bunuda düşündüm ama Profesör Quirrell içerse hepsini bitirirdi çünkü arkasından birinin gelmesini istemezdi.
Calypso
4. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +5/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #4 : Temmuz 12, 2010, 07:01:40 ÖS »
0

Belki onu bile düşünemeyecek kadar gözü dönmüştü. Bir damla kadar bir şey vardı yanılmıyorsam ve o kadardan bir şeycik olmayacağını düşünmüş olabilir. Veya Voldemort Potter'la karşılaşmak istediği için iksiri bitirme demiştir. O da çok az bırakmıştır. Daha fazla kalsaydı şüphe uyandırırdı çünkü.
Filmde de kitapta da Quirell Potter'ı görünce hiçbir şaşkınlık belirtisi göstermiyordu, aksine onu bekliyor gibi bir hali vardı. Özellikle bitirilmemiştir. Az bırakılmasının nedeniyse dediğim gibi ya şüphe uyandırmaması için ya da sadece onun gelmesini garantiye almak içindir bence. Wink

Malfoy Family

Helen&Helena

Elem_Kelem
3. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +17/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Temmuz 13, 2010, 03:35:34 ÖS »
0

Belki onu bile düşünemeyecek kadar gözü dönmüştü. Bir damla kadar bir şey vardı yanılmıyorsam ve o kadardan bir şeycik olmayacağını düşünmüş olabilir. Veya Voldemort Potter'la karşılaşmak istediği için iksiri bitirme demiştir. O da çok az bırakmıştır. Daha fazla kalsaydı şüphe uyandırırdı çünkü.
Filmde de kitapta da Quirell Potter'ı görünce hiçbir şaşkınlık belirtisi göstermiyordu, aksine onu bekliyor gibi bir hali vardı. Özellikle bitirilmemiştir. Az bırakılmasının nedeniyse dediğim gibi ya şüphe uyandırmaması için ya da sadece onun gelmesini garantiye almak içindir bence. Wink
Evet, mantıklı. Bence de cevap bu. Smiley

İki ama tek

•The Beatles
87,88 
hamdican
Muggle

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ağustos 23, 2010, 12:38:28 ÖS »
0

saolun arkadaşlar.
Emm*
3. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +12/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

barney stinson,legendary person

« Yanıtla #7 : Ağustos 28, 2010, 09:31:44 ÖS »
0

bence aslında Harry'nin içtiği en küçük şişe doluydu ama Profesör Quirrell şişedekini içtiği için bir yudumdan bile az kaldı

Evet,katılıyorum gulucuk

~~

S U I T  U P !
Herakles
2. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
**

Kazan Pastası Puanı +0/-2
Çevrimdışı Çevrimdışı

007ibrahim'den Herakles'e

« Yanıtla #8 : Ekim 05, 2010, 04:30:59 ÖS »
0

O da bir cevap ancak benim başka bir yanıtım var. Biliyorsunuz, o tuzakları okuldaki öğretmenler hazırlamıştı.  Sadece en son tuzağı Dumbledore hazırlamıştı ve biliyorsunuz ki Dumbledore bir keresinde Voldemort'un büyü gücünün  ve bilgisinin ondan daha fazla olduğunu açıkça belirtmişti." Belki de voldemort Quirell'a ne yapması gerektiğini söylemiş olabilir.  Bu zayıf bir ihtimal ama olma olasılığı var...

BYB yazarı
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

(C) Hortkuluk Avcısı | harry potter | sitemap | BAKNUS Bedava Hosting Domain Hizmetleri

Tasarım: lynndelione & LaVioRtH_cL & Endar