Çok önemli hatalar(film hataları) - yok artık dedirtiyor

Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Çok önemli hatalar(film hataları) - yok artık dedirtiyor  (Okunma Sayısı 3008 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sezin
Cadı Gündemi Yazarı
2. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
**

Kazan Pastası Puanı +7/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Eski sezin_harrypotter

Site
« Yanıtla #30 : Mayıs 10, 2010, 06:58:06 ÖS »
0

Ölüm yiyenlere ruh emici denmesi çok çok gıcık edici bir durumdu. İlk duyduğumda ne saçmalıyor bunlar? Demekten kendimi alamamıştım sonrasında sinemanın ortasında 'Ölüm Yiyen onlar arkadaşım ölüm yiyen ruh emici değil!' diye haykırasım geldi. Zaten ilkinde dublajlı'ya gitmek zorunda kalmıştım dublajı yapanlar önceki filmleridemi izlemediler anlamıyorum ki.

Voldemort'un anıları baya eksikti bir şey anlayamadan geçti gitti ve ben Sırlar Odası'ndaki çocuğu Voldemort'un gençliği olarak tek geçerim. Alışamadım Melez Prens'te bana çok itici geldi. Nedenini bilmiyorum ama öyle.

Quidditch maçına pek dikkat etmedim zaten bana göre çok hızlı geçmişlerdi. O kadar çok sahneyi kesip atmışlar ki kopuk kopuk kitabın bir iki bölümünü okumadan başka bölüme geçer gibi hissettim. Nerede Melez Prens kitabı nerede filmi oldum yani. Hiç beklediğim gibi değildi hiç.

Dumbledore'un öldüğü sahnede ayrı bir şeydi Harry basbaya hareket edebiliyordu ve hiç bir şey yapmadı durup bekledi tamam Dumbledore ona orada kalmasını istiyor olabilir onu geçtim. Nerede Yoldaşlık? Lupin, Tonks, geri kalan üyeler Ölüm Yiyenler? Bill nerede ben bekliyorum savaş olsun karmaşa bilmem ne bir baktım Harry elinden şekeri alınmış çocuklar gibi Snape'in arkasından 'Ödlek!' diye bağırarak koşturuyordu. Ne savaş var ne bir şey. Çekselerdi ölürler miydi yani aksiyon maceradan çok  Ron - Lavender - Hermione, Harry - Ginny aşkının gel gitlerini seyrettik. Ayrıca ben bir cenazede bekliyordum. Ondan önce bir hastane kanadı sahneside bekliyordum.

Eklemeyi unuttuğum bir şeyse Harry'nin kız tavlamaya çalışmasıydı kitapta değil kız tavlamak aklından birini geçirdiği bile yoktu. Gayet rahat bir şekilde bunalımda odasında vakit geçiren bir tipti. Sinemaya coşkuyla heyecanla girdim ve oradan moralim sıfıra inmiş halde çıktım. Pes diyorum başkada bir şey demiyorum.

Kesinlikle katiliyorum , gercekten ya. Ruh emici neree, olum yiyen neree?

Guzellik 'bu'dur.
İmzamı değiştirmek istiyorum ama üşeniyorum. gulucuk
HarryBuki
5. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +55/-2
Çevrimdışı Çevrimdışı

Sadece Masum Bir Duygu ♥

Site
« Yanıtla #31 : Mayıs 10, 2010, 08:34:06 ÖS »
0

Quidditch konusunu biraz karışık anlatmışsın. Bu nedenle fazla bir şey anlamadım Smiley

Sadece Masum Bir Duygu
Just A Innocent Emotion
mürver asa sahibi
1. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
*

Kazan Pastası Puanı +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #32 : Haziran 07, 2010, 04:11:00 ÖS »
0

hatalı olsada gzl bnc
Helios
4. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +11/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Başarı yolunda sürat, isteğin şiddeti kadardır.

« Yanıtla #33 : Temmuz 11, 2010, 12:58:09 ÖS »
0

Sonuncusu dışında katılıyorum hepsine  cool Özellikle Malfoya ruh emici denmesi çok saçmaydı. Paylaşımın için teşekkürler Smiley

Sley
Bölüm Sorumlusu
*

Kazan Pastası Puanı +17/-0
Çevrimiçi Çevrimiçi

Çünkü iki kişiydik.

« Yanıtla #34 : Temmuz 31, 2010, 01:56:06 ÖS »
0

Ruh Emici olayı benide sinir etti. Resmen delirdim.Ne ruh emici'si anlamadım ki. Ölüm Yiyen onlar ölüm yiyen !!

"O eski heyecan ölür,
an gelir, biter muhabbet.

JameSirius
3. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +10/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yerım senı^^

« Yanıtla #35 : Temmuz 31, 2010, 02:03:42 ÖS »
0

Ruh Emici olayı benide sinir etti. Resmen delirdim.Ne ruh emici'si anlamadım ki. Ölüm Yiyen onlar ölüm yiyen !!

Dövseydin xD
Benim hiçbirine değil ama Ruh Emici olayına çok bozuldum Sad Bunca yıldır ruh emiyorlar sonuçta Tongue Ölüm yemiyolar xD

Sley
Bölüm Sorumlusu
*

Kazan Pastası Puanı +17/-0
Çevrimiçi Çevrimiçi

Çünkü iki kişiydik.

« Yanıtla #36 : Temmuz 31, 2010, 02:21:44 ÖS »
0

Dövseydin xD
Benim hiçbirine değil ama Ruh Emici olayına çok bozuldum Sad Bunca yıldır ruh emiyorlar sonuçta Tongue Ölüm yemiyolar xD
Okudum da yazdığımı patlamışım resmen.
Ama gerçekten çok sinir bozucuydu.Hele dublajda arkadaşımla bağırdık  filme. xD 
Haklısın, ölüm yiyor onlar Tongue

"O eski heyecan ölür,
an gelir, biter muhabbet.

hrh~
*

Kazan Pastası Puanı +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Guti Haz.

« Yanıtla #37 : Temmuz 31, 2010, 05:35:25 ÖS »
0

Mantık hatası doluydu, ölümyiyen ruh emici karışıklığı adamı hasta etmeye yeterdi. Dumblkedore'un okuldan cisimlenmesi ve bunu da 'biz müdürlerin ayrıcalıkları' olarak tanımlaması 'YuH' dedirtti.
Gerçi ne bekliyoruz ki, bi önceki filmdede daha du bismillah ilk zihinbend dersinde Harry çotanak diye Snape'in zihnine dalmıştı. Sanki karşısında Snape değil, Mundungus duruyo yuha!
Kovuk'un yanması çok gereksizdi, düğün nerede yapılacak?? Sonra Snape elini kolunu sallaya sallaya, Dumby'i öldürdü, Harry de mal mal seyretti. Sonra başladı Snape'in peşinden koşmaya... E yuh ki ne yuh! Herif ihtiyarı öldürürken neredeydin? Senaristler ne yapmaya çalışıyo bilmiyorum, Dumbledore, Harry'i kilitlese zamandan mı çalınacaktı??
Narcissa Malfoy ne çirkin şeydi lan öyle? Hani o zarif yumuşak kadın? 5. filmde Sirius Black'in gençliğini oynayan maydanoza rahmet okuttu.
Tom Riddle anılarının çoğu eksikti. Olanlarda da oyunculuğa bir şey demiyorum (zira çok inceleyemedik) ancak bir yakışıklılık göremedim. Nerde o ikinci filmdeki çocuğun (Christian Coulson) Johnny Deppvari tipi, nerde bu filmdeki Adolf Hitler kılıklı çocuk. Gözleri resmen maviydi, Tom Riddle'ın göz rengi kahverengidir alooo? Hoş Harry de mavi gözlü be3nim de sorduğum şeye bak, artık Snape ölürken 'Look.. at... me...' yerine 'Dont look at me maviş' der töbe töbe... (ya da 7. filmde Dan'ın gözleri birden yeşeriverir, 'Küçüğükene maviydi, giderek açıldı renkleri' der, te allamm.
Sonra Hogwarts savaşından bir şey anlamadım, bu hata değil, eksiklik diyebilirsiniz ama hatadır bence. Oh keyfimiz isteyince Hogwartsa da gireriz, ortamları da yaparız, kimse de karşı koyamaz. Elimiz değmişken Dumby'i de öldürürüz.
Filmin adı da niye 'Melez Prens'ti anlayamadım, ortada Melez Prens yoktu ki?? Harry Potter ve Lavender'in Kaprisleri olaydı. Ne Melez Prens gördük, ne onun dahiyane büyülerini, icatlarını.
Ayrıca filmin başında Harry kızın tekini eve atmaya çalışıyordu. YUh! Yuh! YUh! Olm o bizim harry lan! Hem Sirius daha yeni ölmüş, çocuk depresyonda naaptınız siz??
Bir de Dumbledore Harry ile Hermione'nin arasını yapmaya kalkışıyordu ki, aman aman hiç değinmeyeyim. Yani Warner Bros ben size ne diyeyim???

Ne kadar dikkatlisiniz be .d
Ben hicbirini farkedememisim o heyecnla .d
Farkettiklerin gercekten onemli seyler,tesekkurler bu uzuuun yorum icin .d

Si nos amamos, para llorar. Pero alias, siempre que no estés triste.
                                          ~~Guti. 

Nós te amamos a morte.
JameSirius
3. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +10/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yerım senı^^

« Yanıtla #38 : Temmuz 31, 2010, 05:42:17 ÖS »
0

Dövseydin xD
Okudum da yazdığımı patlamışım resmen.
Ama gerçekten çok sinir bozucuydu.Hele dublajda arkadaşımla bağırdık  filme. xD 
Haklısın, ölüm yiyor onlar Tongue

xD

harry_hermione_ron785
**

Kazan Pastası Puanı +3/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Son yok edilecek düşman ölümdür.

« Yanıtla #39 : Eylül 11, 2010, 09:45:27 ÖS »
0

Birde konuşmalarada dikkat edersek bir yerde Voldemortun Gauntlardan aldığı yüzüğüne annesinindi diyor Dumbledore  ama dayısının değilmiydi o yüzük gulucuk

Başka bir hata da anılarında birinde konuşurlarken Tom Slughorna
':Mesela ruhumuzu 7 parçaya ayırsak?'

diyordu. Ama Voldemort ilk başta ruhunu yediye değil 6 parçaya ayırmak istemişti. Harry ile 7 oluyordu. Bu da ayrı bir yalnış...

Ruh emici denmesinede katılıyorum...

Şuan hatırladıklarım bu kadar ama daha fazla vardır eminim...

'Albus
Çevirmen & RPG Sorumlusu
Kategori Sorumlusu
*

Kazan Pastası Puanı +113/-1
Çevrimdışı Çevrimdışı

*

Site
« Yanıtla #40 : Eylül 11, 2010, 10:43:45 ÖS »
0

Başlığa edit lütfen!
Öncelikle Ruh Emiciler konusunda uyardığın için teşekkürler onu Türkçe'ye çevirimde hata oldu diye sanmıştım.
Konu güzel sağol.

"I am a soldier to my own emptiness, I'm a winner."

"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm."
Curious
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #41 : Eylül 12, 2010, 01:07:47 ÖÖ »
0

Birde konuşmalarada dikkat edersek bir yerde Voldemortun Gauntlardan aldığı yüzüğüne annesinindi diyor Dumbledore  ama dayısının değilmiydi o yüzük gulucuk

Başka bir hata da anılarında birinde konuşurlarken Tom Slughorna
':Mesela ruhumuzu 7 parçaya ayırsak?'

diyordu. Ama Voldemort ilk başta ruhunu yediye değil 6 parçaya ayırmak istemişti. Harry ile 7 oluyordu. Bu da ayrı bir yalnış...

Ruh emici denmesinede katılıyorum...

Şuan hatırladıklarım bu kadar ama daha fazla vardır eminim...

Ama sanırım yanlış hatırlamıyorsam.O hortkuluk yapmak için Gryffindorun kılıcınıda kullanacaktı.Onunla birlikte 7 olacaktı.Ama Albus onu okula almıyınca kılıcıda alamamıştı.

lejyon
*

Kazan Pastası Puanı +0/-1
Çevrimdışı Çevrimdışı

ADIM:YAŞAR AKBAŞ

« Yanıtla #42 : Eylül 15, 2010, 09:16:11 ÖÖ »
0

stich 'i harry potter yakalıyor ya...pek inceleme istersen..

.......RÜYANIN ADI HARRY POTTER.......
Minga.
*

Kazan Pastası Puanı +2/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Or are you unforgiven, too?

« Yanıtla #43 : Eylül 15, 2010, 09:55:00 ÖÖ »
0

Draco'ya Ölüm Yiyen yerine Ruh Emici denmesini dublaj hatası sanmıştım ben...
Paylaşım için teşekkürler.

"Love" is a four letter word, here in this prison.

A room without books is like a body without a soul.
.agglot
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #44 : Ekim 02, 2010, 10:12:47 ÖÖ »
0

ölüm yiyenlere ruh emici denmesi gerçektende berbattı bende onu dublaj hatası olarak düşünmüştüm.

Alan Rickman: 80 yaşıma geldiğimde sallanan sandalyemde oturup Harry Potter okuyacağım. Ailem şöyle diyecek : ''Bunca zaman sonra, öyle mi ? '' ve ben de şöyle diyeceğim :''Her zaman.

Galatasaray
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

(C) Hortkuluk Avcısı | harry potter | sitemap | BAKNUS Bedava Hosting Domain Hizmetleri

Tasarım: lynndelione & LaVioRtH_cL & Endar