Çok önemli hatalar(film hataları) - yok artık dedirtiyor

Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Çok önemli hatalar(film hataları) - yok artık dedirtiyor  (Okunma Sayısı 3009 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
exhumeD
2. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
**

Kazan Pastası Puanı +3/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

<3

« Yanıtla #15 : Kasım 19, 2009, 06:05:38 ÖS »
0

Ölüm yiyenlere ruh emici denmesi çok çok gıcık edici bir durumdu. İlk duyduğumda ne saçmalıyor bunlar? Demekten kendimi alamamıştım sonrasında sinemanın ortasında 'Ölüm Yiyen onlar arkadaşım ölüm yiyen ruh emici değil!' diye haykırasım geldi. Zaten ilkinde dublajlı'ya gitmek zorunda kalmıştım dublajı yapanlar önceki filmleridemi izlemediler anlamıyorum ki.

Voldemort'un anıları baya eksikti bir şey anlayamadan geçti gitti ve ben Sırlar Odası'ndaki çocuğu Voldemort'un gençliği olarak tek geçerim. Alışamadım Melez Prens'te bana çok itici geldi. Nedenini bilmiyorum ama öyle.

Quidditch maçına pek dikkat etmedim zaten bana göre çok hızlı geçmişlerdi. O kadar çok sahneyi kesip atmışlar ki kopuk kopuk kitabın bir iki bölümünü okumadan başka bölüme geçer gibi hissettim. Nerede Melez Prens kitabı nerede filmi oldum yani. Hiç beklediğim gibi değildi hiç.

Dumbledore'un öldüğü sahnede ayrı bir şeydi Harry basbaya hareket edebiliyordu ve hiç bir şey yapmadı durup bekledi tamam Dumbledore ona orada kalmasını istiyor olabilir onu geçtim. Nerede Yoldaşlık? Lupin, Tonks, geri kalan üyeler Ölüm Yiyenler? Bill nerede ben bekliyorum savaş olsun karmaşa bilmem ne bir baktım Harry elinden şekeri alınmış çocuklar gibi Snape'in arkasından 'Ödlek!' diye bağırarak koşturuyordu. Ne savaş var ne bir şey. Çekselerdi ölürler miydi yani aksiyon maceradan çok  Ron - Lavender - Hermione, Harry - Ginny aşkının gel gitlerini seyrettik. Ayrıca ben bir cenazede bekliyordum. Ondan önce bir hastane kanadı sahneside bekliyordum.

Eklemeyi unuttuğum bir şeyse Harry'nin kız tavlamaya çalışmasıydı kitapta değil kız tavlamak aklından birini geçirdiği bile yoktu. Gayet rahat bir şekilde bunalımda odasında vakit geçiren bir tipti. Sinemaya coşkuyla heyecanla girdim ve oradan moralim sıfıra inmiş halde çıktım. Pes diyorum başkada bir şey demiyorum.
« Son Düzenleme: Kasım 19, 2009, 06:16:09 ÖS Gönderen: exhumeD » Kayıtlı
Bonibon^^
Kofti

Kazan Pastası Puanı +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Clever Ravenclaw Girl~

« Yanıtla #16 : Kasım 20, 2009, 08:04:37 ÖS »
0

Kesinlikle filmi izlerken yuh dediğim hatalardan birçoğunu yazmışsın, teşekkürler. Bazı şeyleri bilmeden filmin yapılması hiç doğru değil, hayal kırıklığı yaratıyor. Benim en çok gözüme batan hatalardan biri 3-4 ölüm yiyenin gelip birkaç tabak ve pencere kırıp gitmesi, diğeri de hiçbir savunma, karşı çıkma yok, herkes Dumbledore için yas tutuyor meydanda =D En merak ettiğim sahnelerden biri olan Harry'nin Snape'in arkasından bağırması ve MacGonagall'ın yaralanmasıydı, hayal kırıklığı yaşadım. Tekrar teşekkürler.

Ed*
Clem
Cadı Gündemi Editörü
5. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +150/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #17 : Kasım 23, 2009, 03:51:55 ÖS »
0

Sonuna katılmıyorum. Harry, Snape'in Dumbledore'u karanlık tarafa hizmet ettiği için öldürdüğünü düşünmüş olabilir. Zaten bunun önceden planlanmış bir şey olduğunu anlaması imkansızdı.  Draco'ya gelince, buna izin veren Dumbledore'du bu açıktı. Yoksa onun ustaca bir şekilde Draco'yu yenebileceğini hepimiz biliyoruz.

Katılıyorum Wink

Quidditch'e dikkat etmedim, dvd alınca bakarım.

Ruh emici - Ölüm Yiyen olayında kesinlikle katılıyorum. Biz izlerken anlam veremeiştik. Çok büyük bir hata.

ÖSS'YE KADAR GİTTİ GELECEK!
pagekaçtıkaç
Muggle

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : Kasım 26, 2009, 12:12:10 ÖÖ »
0

ayrıca harry trendeyken malfoyun yanına gittğinde malfoy farkediyor ve diğerlerine gitmelerini söylüyor daha sonra da harrye büyü yapıyor ve harrynin üzerine pelerinini örtüyor.buraya kadar herşey normal...fakat sonra kitapta anlatılana göre tonks'un gelip harry'i kurtarması gerekirken luna geliyor.böle bir hata yapılmamalıydı çünkü harry siriusun ölümünden sonra tonks'un patronusunun değiştiğini ilk burada görüyordu.fakat filmde bu gösterilmedi.ayrıca filmde tonks, remusa hayatım diyor.fakat kitaba göre bu olay ölüm yadigarlarında oluyor...

-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/

______BoNnié & DaNiéL______

-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__..-/-..__
Veronica.
4. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +36/-2
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : Kasım 26, 2009, 01:21:31 ÖS »
0

Alıntı
Burada Harry'nin şunu anlaması lazımdı.Dumbledore,Snape konusunda haklıydı aslında iyi.Sadece yapması gerekeni yaptı.O zaman niye Harry etmedik laf bırakmadı Snape'e.

Çünkü Harry , son kitapta Snape'ın iyi olduğunu öğreniyor..Melez Prens'te değil ?!

♥ 

S.a.u.R.o.N
1. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #20 : Kasım 26, 2009, 05:16:32 ÖS »
0

bide görünmezlik pelerini büyü geçirmiyor hatta ölüm yadigarlarında bu geçiyor.ama malfoy Harry ye trende büyü yapabiliyor.
Elem_Kelem
3. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +17/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : Şubat 09, 2010, 04:42:10 ÖS »
0

Hayır, görünmezlik pelerini büyü geçiriyor. Hatta Harry Dumbledore'a 7.Kitapta annesi ve babası için 'Zaten pelerin onları lanetlerden koruyamazdı.' gibisinden birşeyler söylüyor.

İki ama tek

•The Beatles
87,88 
Ignotus Peverell

Kazan Pastası Puanı +204/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #22 : Şubat 11, 2010, 12:10:45 ÖÖ »
0

-Ölüm Yiyen-ruh emici hatası filme ait değildi hatırladığım kadarıyla altyazıdaki çeviriye aitti, çünkü orjinal seslendirmede "death eater" dediklerini hatırlıyorum. Dublajlı izlemedim bilmiyorum orda da aynı mı. Sizin için filme bir daha baktım ve "death eater" diyor.
-Quidditch'te Slytherin bir atakta 6 kişi, Gryffindor'un atağında 5 kişi var. Ayrıca golü atan Ginny'di.Atakta 6kişinin olması bence saçma değil pozisyona göre değerlendirmek lazım Smiley Quidditch iyi çekilmiş kutlamak lazım ama bence yanlış ve eksik olan şey; bu izleyeceğimiz son quidditch'ti ve daha özen gösterilmesi gerekiyodu. Daha çok Lavender'le öpüştürmek için ön hazırlık sahnesi gibi duruyordu.
-Dumbledore'un okulda cisimlenmesi kitapta olan bir şeydi..
-Görünmezlik pelerini hakkında benim bildiğim şu, büyüyle yıpratılamıyor ve büyüden etkilenmiyor ancak büyüyü geçirebiliyor. Yani Accio gibi pelerine yapılan bir hamle pelerini etkilemiyor. Ancak Petrificus Totalus gibi bir büyüyü geçirebiliyor. Sanki pelerin hiç yokmuş gibi. Filmde bu yöndeki hata Luna'nın pelerini Harry'nin üzerinden kaldırabilmesi olabilir (Finite diye bir büyü atıyordu yanlış hatırlamıyorsam)..
-Film 5 saat olsa ve bu 2.5 saatlik çekilen kısmı içinde olsa iyi olabilir derdim. Bu haliyle bence de beklentileri karşılayacak şekilde iyi değil.
-Hata ararken kitaba odaklanmamakta fayda var çünkü film sektörü farklı birebir hiç bir kitap filme aktarılmamıştır. Örneğin Yüzüklerin Efendisi kitabın okuyucuları da filmi seyredenler de bilir aradaki bir çok farkı ve eksiği. Ama buna rağmen harika bir filmdi.
-Hata yanlış ve eksiklik farklı şeyler. Filmde bir şey dışında sorun fazla yoktu bence: Kurgu rezaletti. Kurgusu iyi olsa ve iyi bir kurguyla eksikler tamamlansaydı(örneğin Slughorn'dan anıyı alır almaz düşünselinin sahnesine geçmeseydik) film hakkında daha farklı konuşuyor olurduk.

Igor Karkaroff
Seyit Fidan
Lord
*

Kazan Pastası Puanı +55/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Buğulu camlara yazdık adını.

Site
« Yanıtla #23 : Şubat 11, 2010, 04:53:47 ÖS »
0

-Dumbledore'un okulda cisimlenmesi kitapta olan bir şeydi..

Okulda cisimlendiklerini hatırlamıyorum. Cisimlenmek için okul arazisinin dışına çıkıyorlardı. Hatta Rosmerta ile karşılaşıyorlardı yanılmıyorsam. Rosmerta onu içeri davet ediyor ama Dumbledore daha sakin bir yere gitmek istediğini söylüyordu. Araziden çıkınca cisimleniyorlardı.
« Son Düzenleme: Şubat 11, 2010, 04:55:06 ÖS Gönderen: Igor Karkaroff » Kayıtlı
haydunyadabiryıl

Kazan Pastası Puanı +73/-1
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bilin bakalım yeni KSKS hocanız kim? Acaba?? (:

« Yanıtla #24 : Şubat 11, 2010, 07:34:00 ÖS »
0

Okul içinde Dumbledore da olsan cisimlenemezsin, bu konu büyüyle sağlanmıştır. Kural değil ki müdüre ayrıcalık tanınsın. Dumby kuşu fawkes sayesinde okul içinden çıkabiliyordu, evet. Ama bu cisimlenme değil, bir nevi yanı sıra taşıma. E herkesin bir Fawkes'ı yok tabii ki... Sonuç olarak okuldan cisimlenerek ayıp edilmiştir.

Ayrıca filmi kitaptan bağımsız ele alırsak da elimizde kalıyor. Çünkü kitabı okumamış biri, filmi izleyince "La noliy? Ne-nol-noldi? Anam Dumb-sna- Ahan da Lucius? Bu kimdi? Şu nerden çıktı? Ha? Ne?" diye kalır. Çünkü konu bütünlüğü yok. Kitaplarıo ezberlemiş biri olarak ben bile FRansız kaldım, kitabını okumamış gariban ne yapsın. Yüzüklerin efendisi hiç yoktan görsel anlamda doyuruyordu. harry Potter yığınla para dökülmüş ihtişamlı olmayan bir filmdir. üzgünüm. Sırf kitapların hatrına izliyoruz. Bir de Alan Rickman'cığım için. Ama ah Trabzon'da dublajsız da izleme şansım olsa da, Alanın o müthiş sesini de duyabilsek. Nerdee??

Ulan!!! Git git, hiç görmedin James'i çünkü... Gel de yolma, gel de tiftikleme saçlarından..
Snape'im hele şu son üç karede çok tatlı ya.. Herkesin Severus'tan nefret ettiğinin kanıtlarını maddeler halinde sıraıyor. Ben yirim seni.... Not ekle, "istisnalar kaideyi bozmaz. Melodi her türlü hastasım" yaz oraya Smiley Halene gurban Smiley
Ava*
2. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

snape <3

« Yanıtla #25 : Şubat 11, 2010, 07:49:44 ÖS »
0

"Ruh Emici" meselesi benim de moralimi çok bozmuştu.Çok şaşırmıştım,öyle kaliteli bir filmden böyle bir hata beklemiyordum.

Ve en doğru cevaptır insanın dilinden geçen, yüreği ağzındaysa...
Ignotus Peverell

Kazan Pastası Puanı +204/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #26 : Şubat 12, 2010, 12:25:26 ÖÖ »
0

Ölüm yadigarları dışındaki kitapları ingilizce okuduğum için yanlış anlamış ve hatırlamış olabilirim, cisimlenme konusunu... Türkçelerini de okudum ama karışmış demek ki. Farklı sitelerden (hp_lexicon felan)de bir sürü yazı okuduk karışmıştır, mazur görün. Ayrıca filmi izlediğimizde burası vardı kitapta burası yoktu felan diye söyleniyorduk arkadaşla ve burası vardı demiştik. İlginç Smiley
« Son Düzenleme: Şubat 12, 2010, 12:39:06 ÖÖ Gönderen: Son Goku » Kayıtlı

quidditchmaniac

Kazan Pastası Puanı +28/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

YOU HAVE NO IDEA !

« Yanıtla #27 : Şubat 12, 2010, 12:37:02 ÖÖ »
0

Filmin adı da niye 'Melez Prens'ti anlayamadım, ortada Melez Prens yoktu ki?? Harry Potter ve Lavender'in Kaprisleri olaydı.

hahaa aynen katılıyorum Smiley

filme Türkçe dublaj gitmiştim ve ruh emici ölüm yiyen kelimelerini nasıl karıştırmışlar diye sinirlenmiştim
dvd de farkettim ki orjinalinde bu hata yapılmış.
söyleyecek laf bulamıyorum

OranGe
1. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
*

Kazan Pastası Puanı +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

ωє яєтυяη нσмє!

« Yanıtla #28 : Şubat 14, 2010, 09:36:57 ÖS »
0

Filmde bariz birçok hata vardı, ancak bunlardan gözüme(üze) en çok çarpanı hiç kuşkusuz Ölüm Yiyenlere Ruh Emici denmesiydi. Oldukça saçma ve mantıksız. Acaba senaristler hiç mi kitabı okumuyor?

Başlık Kuralı

Hikaye İsmi |  Bölüm İsmi  | Bölümün Sayısı
hpfmgs
Kofti

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #29 : Şubat 19, 2010, 10:19:21 ÖS »
0

ya kitaptan tamamen farklı...
İnşallah 7. filmi kitaba göre yaparlar...
Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

(C) Hortkuluk Avcısı | harry potter | sitemap | BAKNUS Bedava Hosting Domain Hizmetleri

Tasarım: lynndelione & LaVioRtH_cL & Endar