Hermione Neden Gryffindor'lu

Sayfa: [1] 2 3 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hermione Neden Gryffindor'lu  (Okunma Sayısı 4956 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
muffliato
Muggle

Kazan Pastası Puanı +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Temmuz 23, 2009, 08:37:36 ÖS »
0

Arkadaşlar Gryffindor öğrenci alırken cesarete önem veriyor. Rawenclaw ise zekaya. Hermione cesur olduğundan daha fazla zeki. Neden Rawenclaw değil  huh
Megalomaniac
6. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +125/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

tekrar tekrar okumak düştü bize.. heyhat

« Yanıtla #1 : Temmuz 23, 2009, 08:48:18 ÖS »
0

Yanımda olduğu için hemen bakayım dedim. Elimde ZAY kitabı var. Ve geçen konuşmalar böyle ;

" Değişken Büyüsü yapabiliyor musun ? " dedi Terry Boot.
" Evet, " dedi Hermione.
" Ama o.. o büyü F.Y.B.S düzeyinde, " dedi Terry cılız bir sesle.
" Ah," dedi Hermione, alçakgönüllü görünmeye çalışarak. "Ah.. şey.. evet, sanırım öyle. "
" Nasıl oluyor da sen Ravenclaw'da değilsin ?" diye sordu Terry. Hermione'ye yüzünde hayrete benzer bir ifadeyle bakıyordu. " Böyle bir zekâyla ? "
" Şey, Seçmen Şapka, seçim sırasında beni Ravenclaw'a koymayı ciddi ciddi düşünmüştü, " dedi Hermione neşeli bir sesle, " ama sonunda Gryffindor'da karar kıldı. "

Yazdım valla. Kitapta da bir şey söylenmiyor. Ancak ben Hermione'nin zekâsını her durumda aynı soğukkanlılıkla kullanmasına bağlıyorum. (:
« Son Düzenleme: Temmuz 23, 2009, 08:49:40 ÖS Gönderen: RoDoLpHuS » Kayıtlı

ciao
ΗЬ Pяiпсе™
2. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
**

Kazan Pastası Puanı +14/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ashley Greene!

« Yanıtla #2 : Temmuz 24, 2009, 08:08:08 ÖÖ »
0

Benim hep kendime sorduğum bir soru..

Hermione bence kesinlikle Rawenclaw olması gerekiyordu..

PhotoShop Çalışmalarım:

Twilight New Moon Avatar ve İmzaları sf 5! (Yeni)  - Harry Potter Half-Blood Prince imzaları!!! sf 14..
muffliato
Muggle

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Temmuz 24, 2009, 12:16:11 ÖS »
0

Yanımda olduğu için hemen bakayım dedim. Elimde ZAY kitabı var. Ve geçen konuşmalar böyle ;

" Evet, " dedi Hermione.
" Ah," dedi Hermione, alçakgönüllü görünmeye çalışarak. "Ah.. şey.. evet, sanırım öyle. "
" Nasıl oluyor da sen Ravenclaw'da değilsin ?" diye sordu Terry. Hermione'ye yüzünde hayrete benzer bir ifadeyle bakıyordu. " Böyle bir zekâyla ? "
" Şey, Seçmen Şapka, seçim sırasında beni Ravenclaw'a koymayı ciddi ciddi düşünmüştü, " dedi Hermione neşeli bir sesle, " ama sonunda Gryffindor'da karar kıldı. "

Yazdım valla. Kitapta da bir şey söylenmiyor. Ancak ben Hermione'nin zekâsını her durumda aynı soğukkanlılıkla kullanmasına bağlıyorum. (:
sağol. ZAY'ı okumadım. Teşekkürler
muffliato
Muggle

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Temmuz 24, 2009, 12:26:05 ÖS »
0

" Evet, " dedi Hermione.

sağol. ZAY'ı okumadım. Teşekkürler
ayna
**

Kazan Pastası Puanı +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

şukela

« Yanıtla #5 : Temmuz 24, 2009, 09:22:01 ÖS »
0

Bana sorarsanız Hermione bence zeki değil çalışkan...
Ama sonuçta Z.A.Y 'da D.O. 'nu satan bir Rawenclaw 'dı... Yani ben Hermoine'yi o kızla aynı kefeye koymam...

Son filmi izledim . ÇOCUKLUĞUM OFFİCİAL OLARAK BİTTİ Sad
SonOfAthena
1. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
*

Kazan Pastası Puanı +7/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

SONOFATHENA

« Yanıtla #6 : Temmuz 24, 2009, 09:32:11 ÖS »
+1

Size şöyle söyliyim. Şimdi seçimden önce Hermione'nin tanıştığı kişileri sayarsak, bunlar; Harry Potter, Ron Weasley ve Neville Longbottom'du. Fark ettiyseniz tanıştıklarının hepsi Gryffindor'a gitti. Hermione'nin 11 yaş psikolojisini sayacak olursak, o yaşta birinin hiç tanımadığı bir ortamda yalnız kalması kötü olur bireysel düşüncesi olarak tabi. Bu nedenle- seçmen şapka'da bireysel isteklere önem verdiği için- Hermione'nin de isteğiyle onu tanıdığı büyücülerin yanına yerleştirmiş olabilir. Tongue

Herşey başladığında aslında bazı şeyler biter...
Gözlerinle gördüğün saklı gerçekler seni yalanada itekler...
Aynadaki süslemeler yüzünü mi gizler?
Etrafına bir bak ne şimdi bu izler.
muffliato
Muggle

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Temmuz 24, 2009, 11:36:47 ÖS »
0

Size şöyle söyliyim. Şimdi seçimden önce Hermione'nin tanıştığı kişileri sayarsak, bunlar; Harry Potter, Ron Weasley ve Neville Longbottom'du. Fark ettiyseniz tanıştıklarının hepsi Gryffindor'a gitti. Hermione'nin 11 yaş psikolojisini sayacak olursak, o yaşta birinin hiç tanımadığı bir ortamda yalnız kalması kötü olur bireysel düşüncesi olarak tabi. Bu nedenle- seçmen şapka'da bireysel isteklere önem verdiği için- Hermione'nin de isteğiyle onu tanıdığı büyücülerin yanına yerleştirmiş olabilir. Tongue
Mantıklı bir teori. Sonuçta Harry'de kendi isteğiyle Gryffindor oldu.
SonOfAthena
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

SONOFATHENA

« Yanıtla #8 : Temmuz 24, 2009, 11:51:44 ÖS »
0

evet ben de aynen Harry meselesini düşünerek vardım bu kanıya... gulucuk

Megalomaniac
6. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +125/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

tekrar tekrar okumak düştü bize.. heyhat

« Yanıtla #9 : Temmuz 25, 2009, 01:53:39 ÖÖ »
0

Mantıklı kesinlikle. Ben yine de Hermione'de cesur bir yüreğin olduğunu da görebiliyorum. Tongue En basit örneği çoğu güçlü büyücünün bile ağzına adını almadığı birinin adını hiç çekinmeden söyleyebiliyor. Böylece büyük bir cesaret örneği gösteriyor, veya D.O uygulamasını başaltan da kendisi. Hâlbuki D.O'nun yakalanması sonucunda okuldan atılmayı da göze aldı. İkincisi her ne kadar fedakarlık belirtisi olsa da, cesur da bir kızdı. Öyle ki Terry Boot'un böyle bir şey düşüneceğini aklınıza getirebilir misiniz ? Mantıksız deyip bir kenara atardı. Hermione aynı zamanda çok da cesur biri, bana göre tabi. Tongue

ciao
Serenay~
3. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +6/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Temmuz 25, 2009, 01:44:09 ÖS »
0

Hermione ne kadar zeki de olsa aynı zamanda çok da cesur. Bunun bir çok örneği var kitaplarda.

Rawenclaw'ların tipik özellikleri, zeki olmaları ama bir o kadar da bencil olmaları. Başkaları için kendilerini tehlikeye atmazlar, hep kendi çıkarlarını düşünürler biraz da Slytherin gibi. Yani benim edindiğim genel izlenim bu tabii ki. Gryffindor'lar öyle değil, başkaları uğruna kendilerini tehlikeye atarlar. Bu açıdan bakarsak, Hermione Rawenclaw olamayacak kadar bencillikten yoksun bir karakter.

Bir de, seçmen şapka eğer belli bir bina için yaratılmış olsanız ama kalbinizden geçen bina farklıysa, sizi o kalbinizden geçen bölüme koyuyor.

Ve kesinlikle katılıyorum. Tabi Luna hariç.
SonOfAthena
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

SONOFATHENA

« Yanıtla #11 : Temmuz 25, 2009, 05:10:13 ÖS »
0

Rawenclaw'ların tipik özellikleri, zeki olmaları ama bir o kadar da bencil olmaları. Başkaları için kendilerini tehlikeye atmazlar, hep kendi çıkarlarını düşünürler biraz da Slytherin gibi. Yani benim edindiğim genel izlenim bu tabii ki. Gryffindor'lar öyle değil, başkaları uğruna kendilerini tehlikeye atarlar. Bu açıdan bakarsak, Hermione Rawenclaw olamayacak kadar bencillikten yoksun bir karakter.

Bir de, seçmen şapka eğer belli bir bina için yaratılmış olsanız ama kalbinizden geçen bina farklıysa, sizi o kalbinizden geçen bölüme koyuyor.

Ben buna asla katılmıyorum. Ravenclaw'lılar bencil değildirler. Tabi ki aralarında bencil olanlar da vardır; ama bunu tam olarak belli edecek bir kanıt yok. Neyse uzatmıyım çünkü bunun tartışma yeri burası değil... gulucuk gulucuk

melisadeniz
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #12 : Temmuz 28, 2009, 08:44:14 ÖS »
0

Herşey şapkanın işi şapka gercek olsaydı bu soruyu şapkaya sorardık ama bence filmin ilk başında Harry ve Ron ile arkadaş olduğu için ve Harry'ninde Gryffindor'da olacağı için olabilir

Hermione and Ron
CruciatuS
4. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +57/-2
Çevrimdışı Çevrimdışı

Freedom Do Not Changed.

« Yanıtla #13 : Temmuz 28, 2009, 08:48:57 ÖS »
0

Seçimler mi, yetenekler mi ? olayı. Yeteneği ne kadar Rawenclaw'a uysada önemli olan seçimi Smiley

O Artık SİVİL (:
Balıkesir
Amortentia**
**

Kazan Pastası Puanı +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

WildScarlet158

« Yanıtla #14 : Ağustos 01, 2009, 12:46:47 ÖS »
0

kendime milyonlarca defa sorduğum bi soru Tongue
ayrıca şu da var:
gryffindor'a cesurlar alınıyosa ron nasıl gryffindorlu??
bildiğim kadarıyla ron'un aşırı korkaklık dışında bi özelliği yok
hufflepuff'da olması gerekmez mi??

Well, open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love love love...

Sayfa: [1] 2 3 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

(C) Hortkuluk Avcısı | harry potter | sitemap | BAKNUS Bedava Hosting Domain Hizmetleri

Tasarım: lynndelione & LaVioRtH_cL & Endar