rabb22
3. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +12/-0
~GimmicKy Hearts Bastion~DrYad~
|
 |
« Yanıtla #90 : Temmuz 22, 2009, 10:21:46 ÖS » |
0
|
Açıkcası daha yeni geldim eve ikinci bi kez seyretmeden yorum yapmak istemedim...40 dakkada geldiğimi düşünürsem ve 8 seansına olunca film anca yorum yapabiliyorum.. Beklentimin hem altında hem üstündeydi..Bir çok sahne (özellikle anılar,mağara gibi sahneler) çarpıcıydı ve ikna edici bulduğumu belirtmeliyim..Ancak yine bir çok sahne beklentimin altındaydı..İstediğim ve WB yapımcılarının nasıl yaptığını anlamadığım sahnelerdi..Ölümyiyenler nasıl olduysa "ruh emici" oldular...Çeviri hatasıydı...Ama genel olarak baktığımda 1. bölüm kötü 2. bölümde güzel olarak tanımlanabilir
|
|
|
|
|
|
Rabb Jane Narcissa Anita McCartney McCarthy O'ConneLL's|||Rabb-i Chan BYB Yazar!! Bknz: Şu an bazı hikayeleri tekrar okumaya başlamış bulunmaktayım ama yeni kurallara göre yorum yapmam gerekiyor.Ancak şu an yapabilecek durumda değilim. Takip ettiğim hikayelere en kısa zamanda yorum yapacağım. Teşekkürler..
|
|
|
muzo
Muggle
Kazan Pastası Puanı +0/-0
|
 |
« Yanıtla #91 : Temmuz 23, 2009, 09:10:40 ÖÖ » |
0
|
sonunda filmi izleyebildim.film bazı sahneler dışında beklentilerimi karşıladı.ancak film herkesin kitabı okuduğu düşünülerek yapılmış,mesela film başında kitabı okumayanlar olivander`in kaçırılma sahnesini anlamamıştır.film geneli biraz yavaştı ama sonu gerçekten güzeldi.harry ve dumbledore ikilisi çok iyiydi,dumbledore bir baba gibi harry`i koruması,sıcak sevecen konuşmalar iyiydi.anı sahneleri beklentilerimi karşıladı.mağara sahnesi de çok güzeldi.malfoy`un sahneleri güzeldi,snape`in malfoy için yemin ettiği sahne güzeldi.bunlar filmi olumlu yönleriydi ama filmin bir çok olumsuz yönü de vardı.öncelikle kitaptan çok sahne kesilmiş,bill ve fleur`un düğününden hiç söz edilmedi,harry ile ginny öpüşmesi çok kısa oldu,ron ve hermione aşkı çok kötüydü sanki hermione ron`a sırılsıklam aşık gibi gözüktü halbuki ikisi de birbirlerine belli etmeden karşılıklı olarak aşıklar,fenrir greyback`tan çok az bahsedildi çoğu kişi anlamamıştır ve dumbledore`un ölüm sahnesi.sahneyi beğendim çok gerçekçi olmuş ama cenaze olmaması kötüydü.bellatrix`i çok beğendim,slughorn kitaptaki gibiydi.aslında daha söylenecek çok şey var ama genel olarak ben bazı sahneler dışında beğendim.inşallah ölüm yadigarları daha güzel olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emregfb
1. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
|
 |
« Yanıtla #92 : Temmuz 23, 2009, 01:58:14 ÖS » |
0
|
8 verdim o da HP olduğu için yani kitaba 10 verirsek filmin 5 falan olması lazım yine normal bir filme hatta 5.filme göre çok iyi bence ama benim en sevdiğim 2. kitap melez prensdi film hakkını verememiş bu güzel kitabın öteki bakan-dumbynin cenazesi yoktu.quidditch olcak diye biyerimizi yırttık 2-3 dakkalık bi quidditch maçı vardı bunada şükür dedik 2.5 saat sanki 1 saatmiş bi geçti gitti hemde sanki daha yarısı geçmiş gibi hissettirerek
edit:ekleme
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 23, 2009, 02:00:33 ÖS Gönderen: emregfb »
|
|
|
|
|
GilthoniéL
4. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +30/-1
Ayakların kirlenmedikçe gökyüzüne ulaşamazsın'
|
 |
« Yanıtla #93 : Temmuz 23, 2009, 04:56:00 ÖS » |
0
|
İzledik sonunda Ben beğendim.Bazı sahneler vardı beni tedirgin eden mesela, Ginny ve Harry'nin sahneleri, Harry'nin o Dolap'tan haberdar olması, Kovuk'un yanması cart curt.Kendi kafalarından ekledikleri sahnelerden sadece birini beğendim o da Dumbledore öldükten sonra işte hepsinin asasını çekip o kurukafayı ışığa boğması Yaratıcı bence Ayrıca, Harry ve Dumbledore'un mağaradan yüzerek çıktığı sahne yok."I'm safe with you, Harry." hıh Emma Watson'un oyunculuğunu geçerli buldum bunca zamandan sonra 4. ve 5. filmde felaketti resmen.Mağarada o ölülerin Harry'e saldırdığı bölümde sıçradım yerimde Ama aniden oldu her şey ne yapabilirim yani Ayrıca, Harry'nin Dumbledore'un ölümüne tanık olduğu şekli de değiştirmişler o kadar gerekli bi değişme değildi gerçi.Ayrıca Tonks'un saçının hali neydi öyle Bi de o Kovuk sahnesinde "Hayatım" diye seslendi Remus'a orda da aklım karıştı Kitapta son savaşta birlikte olmaya yanaşıyordu Remus.Ayrıca "son savaş" diye bir şey yoktu yani.Adamlar direk Dumbledore'u öldürüp gittiler.Bi de bellatrix biraz ortalığı dağıttı o kadar Ayrıca Tom Felton'u tebrik etmek lazım Yeşil gözlü ve siyah saçlı olsaymış çok güzel bir Harry olabilirmiş Gerçi Daniel, ne siyah saçlı ne de yeşil gözlü ya her neyse Ayrıca Lavender'ı canlandıran kızı çok beğendim Gala resimlerinde çok kasıntı durduğunu düşünmüştüm ama oyunculuğu filan güzeldi Tam Lavender'dı yani.Bonnie'yi zaten beğenmiyorum ayrıca saçlarının kesimi berbattı.Evanna, çok gözükmedi bu filmde ama zaten tatlı bir kız Eh bu kadar (: Ayrıca 8 puan verdim.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 23, 2009, 04:56:51 ÖS Gönderen: GilthoniéL »
|
|
Bize akıl ermez gelen, gerçekte var. Doğanın sırlarının ardında, anlaşılmaz, soyut ve açıklanamaz bir şey duruyor. Anlayabileceğimiz her şeyin ötesindeki bu güce hürmet etmek benim dinimdir.
|
|
|
Guard_15

Kazan Pastası Puanı +22/-3
Mekanizma değil, organizma
|
 |
« Yanıtla #94 : Temmuz 23, 2009, 05:38:23 ÖS » |
0
|
evet evet, izlemeyi başardık  benim gözümde film idare ederdi  En azından ZAY'dan daha iyidi. Filmde çok fazla sahne değişmiş, yeni eklenen sahnelerin çoğu berbat olmuş. Üstelik Ron-Herm ilişkisi bu kadar açığa vurulmuyordu kitapta. Ginny ile Harry de bu kadar yakın değildi birbirine. Öpüşme sahnesi iğrençti ve ilişkinin başlangıcındaki olaylar fazla atlanmıştı. Kavağın (kavak mıydı la o gölün yanındaki ağaç  ) dibinde diz dize oturmuş Harry ve Ginny'yi görmek hoş olurdu bence. Dumbledore'un ölümü berbattı. Adamlar mekan basar gibi vurdu, öğrencilerin arasından el kol sallaya sallaya çıktı  Ne bir savaş ne bir heyecan  yok yani  Hortkuluğu yok etmeleri fazla aksiyonsuz kalmıştı. Şapşalca bir el kavrama hareketiyle milleti yerinden sıçratmayı (en yakın örnek solumda oturan bayandır  ) marifet sanmış galiba yönetmenciğimiz. Kovuk'a saldırı sahnesini daha heyecanlı beklerdim. Anca koşturdular otun böceğin arasında başka da bir iş yok. Ama tabi beğendiğim yerler de yok değil. Örneğin Luna... Harry'yi kurtarması çok güzeldi. Evanna'nın ses tonu beni gittikçe daha fazla kendimden geçirmeye başladı  Slughorn'un partisinde çok güzeldi ama çok az gösterildi.  Sonra Harry'nin Slug amcamdan anıyı alırken ki söyledikleri çok gazdı  tebrik ettim adamı. Malfoy'a ilk defa bu filmde saygı duydum. Tom çok karizma olmuş, eski "gıcık çocuk" görüntüsünden çıkıp gerçek kötü adama dönüşmüş. Ron-Lavender ilişkisi çok güzeldi  Hele Lavender'ın wonwon deyişine hayran kaldım  Neville pek görünmedi filmde. Aralara falan biraz sıkıştırsalardı çok hoş olurdu. öhöm işte böyle yani  Evanna seni seviyorum duy sesimi evlen benimle 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 23, 2009, 05:46:35 ÖS Gönderen: Guard_15 »
|
|
Her şey zorunlu olarak en iyi amaç içindir. Bakın, burun gözlük taşımak için yapılmıştır; Bunun için gözlüklerimiz vardır. Bacaklar, çorap ve pantolon giymek için yaratılmıştır; O yüzden çorap ve pantolon giyeriz.
|
|
|
burcuhenryrupert
2. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Supernatural
|
 |
« Yanıtla #95 : Temmuz 23, 2009, 05:44:02 ÖS » |
0
|
Bence güzeldi benim hoşuma gitti ron'un fazla bölüm almasından kaynaklanıyor olmalı  aslında eksiklikler var bu yüzden de 10 üzerinden 8 veriyorum 
|
|
|
|
|
|
---Mazide kalmış izler nasıl bulunur yeniden? Nasıl devam edersiniz artık yüreğinizde geri dönüşü olmadığını anlamaya başlayınca. Zamanın merhem olamayacağı yaralar vardır. Hele bazısı çok derindir, iz bıraır.---
|
|
|
ΗЬ Pяiпсе™

Kazan Pastası Puanı +14/-0
Ashley Greene!
|
 |
« Yanıtla #96 : Temmuz 23, 2009, 07:28:48 ÖS » |
0
|
Bugün filme 2. kez gittim. Daha da çpk beğendim çünkü bu sefer daha dikkatli izledim  Aslında Bella'yı biraz daha görmek iyi geldi  Fikirlerim değişmedi fazla ama yeni eklenen kovuk sahnesi süper olsa da onun yerine hogwartsda savaş olsa daha güzel olurdu...
|
|
|
|
|
|
PhotoShop Çalışmalarım: Twilight New Moon Avatar ve İmzaları sf 5! (Yeni) - Harry Potter Half-Blood Prince imzaları!!! sf 14..
|
|
|
harryptt

Kazan Pastası Puanı +16/-0
Ne yapsam acaba?
|
 |
« Yanıtla #97 : Temmuz 23, 2009, 07:36:53 ÖS » |
0
|
Tamamı ile hayal kırıklığıydı. Bir kere film'de Ölüm yiyenlere Ruh emci dendi, bu düblajları kim yapıyor? Ayrıca aksiyonu az olan bir filmdi, yani Melez Prens'ten bahsediyoruz ben daha çok aksiyon bekliyordum hiç değilse. Bazı sahneler kitaptan uyarlanan her filmde olduğu gibi değiştirilmiş, bunları artık doğal karşılamaya başladım ama Dumbledore'un ölüm sahnesinde Harry'nni Rosemilda ile falan karşılaşmasını, tam o sırada Voldemort'un işaretinin okul üzerinde görülmesi, bunlar bana göre kitabı okurken benim yürğimi ağzıma getiren yerlerden bir kaçıydı. Sonra Malfoy nasıldı öyle? O çcuğun o kadar gizmeli olması garip geldi. Yani evet, kitapta da gizemliydi ama bu kadar da çok değil. Sonra Snape'in melez prensin kitabını istememesi falan, bunun gibi sahneleri isterdim. Ama elimizdeki sahnelerde güzeldi doğrusu. Çekildi mi çekiliyormuş demek ki. Zümrüdüankadan sonra aferim diyebiliyorum. 10 üzerinden 7-8. Ama kendi sıralamda
Deremecem: *******Çığır Açan*******
|
|
|
|
|
|
LUMOS MAXİMA!
Kapanacak Gibi... İleri dönüş; NİHAYET!... Dipçik: Astoria[a]cağızım, yeni gördüm profildekini, kusura bakma. 
|
|
|
WolverineTR
»» Chudley Cannons « «
|
 |
« Yanıtla #98 : Temmuz 24, 2009, 04:29:53 ÖÖ » |
0
|
Film gerçekten kötüydü yani istediğimiz sahneler olmadığı için kötüydü ben buna bir anlam veremiyorum bu istediğimiz bölümleri bir koysalar ne kaybedicekler sanki biraz daha uzun olsun seyirci kitlesi artacaktır ben buna eminim.Bu her film için geçerli ama bakalım ölüm yadigarları 2 ye bölündüğü için umutlarım var ...Ama fragmanları izleyincede insan kendinden geçiyordu çünkü kitapda olan sahneleri fragmana koymuşlar ve insanları kandırmışlar açıkçası ve dublaj konusuna gelince berbat iğrenç ötesiydi midemi kaldırdı nefret ediyordum zaten dublaj filmlerden fakat ölüm yiyine ruh emici dendiğinde kusasım geldi ne yalan sölim ve harrypotter manyağı adlı arkadaşımızın değindiği noktalar gerçekten süper olmuş filmdeki bütün eksiklikleri söylemiş bize söylicek bişey bırakmamış 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 26, 2009, 01:44:47 ÖS Gönderen: WolverineTR »
|
|
- R.I.P Albus Dumbledore -
|
|
|
snm
Kofti
fantastik hayranlığımın son hali twilight
|
 |
« Yanıtla #99 : Temmuz 24, 2009, 08:49:02 ÖÖ » |
0
|
Ya ruh emici diyolar uf. onlar bi kere ölüm yiyenler! Ayrıca film beklentilerimin çok çok altında oldu. Kitabı okumamış olsam anlamam zor olurdu. Eklenen sahne güzeldi. A ma çoğu sahneri zırt diye geçmişler.Böyle olmamalıydı. Baştan savma yapılmış
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Abereka

Kazan Pastası Puanı +2/-0
Bir şarkıdır yaşamak...-Душан "Дуда" Ивковић
|
 |
« Yanıtla #100 : Temmuz 24, 2009, 11:06:46 ÖÖ » |
0
|
Filmi beğenenler nasıl beğendi anlayamadım açıkçsı. 5. filmde ve kitapta Cho'ya açılmak için ecel terleri döken Harry 6. filmde Cafe'de çalışan bir garsona buluşma teklif ediyor.Hadi bunu büyümüştür,işte belli bir şeyi atlatmıştır,kendine özgüveni gelmiştir gibi nedenlerle geçtik.Şimdi Ginny'e bir bakalım.Kitaptaki tuttuğunu koparan,deli dolu Ginny gitmiş yerine Heidi gibi bir kız gelmiş.Bunu da geçelim.Sıra Ron'da.Bence filmi batıran olaylardan birinde başrol oynayan oyuncu oldu Ron.Lavender'la arasında geçen olaylarsa iyice pembe dizi tadında olmuş.Sonra Harry ve Hermione'nin aşk acılarını dindirmek için birbirlerine dayanak olmaları da pembe dizi tadındaki başka bir olay olmuş.Sonra Noel Tatili'nde Kavuk'un yanmasını yönetmenler neresiyle yazmış anlayamadım.Hiç mi kitabı okumadınız ?Sonrasında Draco'nun çevirdiği oyunlarda çok belli edilmiş.Heyecan adına hiçbir şey yoktu.Sonra o kadar olay işlenmiş ama bir kere bile Voldemort gösterilmemiş.Hortkuluk konusu desen havada kalmış.Sanki Dumbledore yolda yürürken Yüzük'ü buldu.Hortkuluk'u bulma sahnesi filmin en çok beğendiğim bölümüydü.Fakat Dumbledore'un ölüşü çok saçma olmuş.Bir de Dumbledore'dan bahsetmişken Dumbledore'un odası restorasyon çalışmasına uğramış sanırım.Yine Dumbledore'un ölümünden sonra "Ruh Emiciler"in kaçışı çok saçma olmuş.Koskoca okulda bir tane Profesör bile nöbet tutmaz mı ?
Daha anlatılcak çok şey var ama sanırım bu kadar yeterli.Benim filme verdiğim not 3'tü ama şimdi bakınca 0 verseymişim daha iyi olurmuş gibi düşünüyorum.
Not:Yazım yanlışları olabilir.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 24, 2009, 11:07:34 ÖÖ Gönderen: Abereka »
|
|
|
|
|
giray
|
 |
« Yanıtla #101 : Temmuz 24, 2009, 12:59:09 ÖS » |
0
|
Arkadaşlar ben Harry Potter serisinin tamamının okudum ve şunu söylemeliyim ki inasn kitabı okuyunca filmi sadece özetiymiş gibi geliyo.Ayrıca herkesin de söyledği gibi dublajda büyük hatalar vardı ve kitapta anlatılan ve kitabın odak noktası birkaç yeri hiç katmamışlardı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ezgistan
Muggle
|
 |
« Yanıtla #102 : Temmuz 24, 2009, 01:14:20 ÖS » |
0
|
çok saçma sapan olmuş...kitapta olmayan sahneler, kitapta olupta değiştirilmiş sahneler, diğer kitaptan bu kitaba aktarılmış ron-hermonie aşkı gibi konular çok gereksizdi...bunlar çok puan kaybettirdi...
|
|
|
|
|
|
KaĞıTTaN GeMiDiR DeVrİm
|
|
|
muzo
Muggle
|
 |
« Yanıtla #103 : Temmuz 24, 2009, 03:28:29 ÖS » |
0
|
bence film beklenenin altında olmasına rağmen güzeldi,yani ben izlerken eğlendim ama bazı sahnelerin olmaması gerçekten kötüydü.dumbledore`un cenazesi olmalıydı,yeni bakanı görmek isterdim ve birçok sahnede önemli değişiklikler olmuş tabi kitabın aynısını bekleyemeyiz ama değişikler gerçekten öneliydi.oyunculara gelince tom felton`u çok beğendim,ağlamalar falan.rupert gene komikti ve iyiydi,daniel`i hiç beğenmedim,emma da iyiydi ama bu filmin en iyi oyuncusu tom felton bence.helena da çok iyiydi. filmin başlangıcı güzeldi ama harry`nin konuştuğu kız kimdi bence gereksizdi,slughorn sahnesi neredeyse kitapla aynı olmuş ev iyi kurgulanmış ama ollivender`in kaçırlma sahnesi çoğu kişi tarafından anlaşılmadı.filmde bazı gereksiz sahneler vardı ve aşk sahneleri üzerinde çok durulmuş bunun yerine daha önemli sahneler konabilirdi.harry ile ginny`nin öpüşmesi çok kötüydü ve çok kısa sürdü.bir de öpüşmeden önce ginny`nin harry`nin bağcıklarını bağlaması çok saçmaydı.mağara sahnesi çok iyiydi ve dumbledore`un öüm sahnesi fena değildi ama daha iyi olabilirdi.dumbledore harry`e büyü yapmadı sadece orada beklenmesini söyledi normalde cesur olan harry orada beklemezdi.bir de ölüm yiyenler hogwarts`a rahat girip rahat çıktılar bir çatışma olmadı.ama filmin iyi yönleri de vardı.mesela film komikti,düşünseli sahneleri iyiydi,harry`nini slughorn`dan anıyı alışı çok iyiydi.genel olarak film bir aksiyon filmine göre yavaş gitsede beklentilerimi karşıladı ancak ölüm yiyenleri nasıl ruh emici olarak çevirdiler anlamadım.inşallah ölüm yadigarları daha güzel,daha heyecanlı olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gümüş MaraL~

Kazan Pastası Puanı +10/-0
I feel you Johanna... I'll stive you Johanna...
|
 |
« Yanıtla #104 : Temmuz 24, 2009, 09:03:12 ÖS » |
0
|
Öncelikle filme 8 verdim ben.
Yani mükemmel bir filmdi diyemem ama beğendim ben.
Acayip değişiklikler vardı diğer arkadaşların da yazdıkları gibi. Çok saçma yerler vardı. Çok atlamışlar falan. Ama yine de fena değildi. Genel olarak azcık ondan azcık bundan iyi toparlamışlar.
Yani o ruh emici meselesi ne ya! O ne saçmalık. Koskoca filme çeviri yapıyorsun dublaj yapıyorsun (ben alt yazılıya gittim ama) kimse mi çıkıp demiyor "Abi durun bu böyle değil." Bir allahın kulu da mı bilmiyor bunu koca ekipten? Çok sinir oldum ya. Neyse.
Filmde aralarda "Burası böyle değil, Bu ne sacmalık, Yok artık" gibi çok ifade kullandım. Dediğim gibi çok değiştirmişler. Sonradan ekledikleri sahneleri beğendim aslında ama gerek yoktu yani. O ev yandıktan sonra zavallı Weasleyler nerde yattı kalktı? Ölüm yadigarlarında olmayacak mı kovuk? Yeniden mi yapıyorlar? Sacmalamışlar resmen.
Filmi kuzenlerimle seyrettim ben ve sıla da yanımdaydı. O Ginny Harry' nin ayakkabılarını neden bağlıyo ki? Banyodan çıkmış saçlar ıslak. Bi de öyle koşuyor sazların içinde. Deli mi ne? Harry yanına geldiğinde Sıla' nın bana dönüp "Bi de açıyomuş bornozu" dediğini ve gülmeye başladığımızı hatırlıyorum.
Filmde komik çok sahne vardı. Harry iksirin etkisi altındayken öldürdü beni gülmekten. O kıskaç taklidi, çıkardığı sesler, Slughorn' a sir! demesi... Mükemmeldi ya! İyi ki alt yazıya gitmişim. Acayip güldüm.
Bi de hastane kanadında Hermione ve Lavender kavga ederken Snape sanki taşa dönmüş. O yüzündeki ifadeye Sıla' yla güle güle bitiremedik. Slughorn desen bi aptal bakıyo. Anam ne komikti.
Filmde Ron ve Lavender' e çok yer verilmiş gibi durabilir ama o diğer bölümlerin çok kısa tutulmasından kaynaklanıyor. Kitaba göre az bile kaldı yani. Harry ve Ginny konusunda konuşmak bile istemiyorum. Tam bi saçmalık olmuş.
Ron' un Hermione' nin yüzündeki lekeleri falan gösterip durmasına de bayıldım.
Ayrıntı boldu filmde. Sanki kitabın filmi değildi ama. Kitabı okuyorum ve daha farklı bir film seyrediyorum gibi. Tuhaftı biraz.
İkizlerin 10 galleon esprisine de çok güldüm. Böyle uzar gider bunlar.
Ama Dumbledore' un ölüm sahnesini aklım almıyor ya! Daha doğrusu Harry' nin seyretme olayını! Harry öyle durup bakar mı orda Dumbledore onu dondurmasa?! Kitapta da yazıyordu zaten. Hareket edebilse bir lanet atardı falan. Mal mal seyrediyor. Bir tepki bile vermedi adam öldü ya!
İnferius sahnesinde yerinden sıçrayan insanlardan biriyim ben de. Harry' nin suya girmesi ise tam saçmalıktı bence. Kitapta "Suya düşerse oradan çıkamayacağını ve voldemort' un hortkuluğunun ölü bekçilerinden olacağını biliyordu" gibi bir ifade olduğunu gayet net hatırlıyorum. Daha yeni tekrar bitirdim zaten kitabı. Suyun içine ateş gönderiyor falan. Bence öyle yapmamalılardı.
Filmin başındaki magazin olayını çok beğendim. Acayip güzel olmuş. Dumbledore' un Harry' nin kolunu kavraması falan. Çok güzeldi.
O bonusa bi anlam veremedim. Manyak şey! Harry' den 10 yaş büyük duruyor zaten. Dumby de kalmış gayet hoş diyor. Kusturtma beni şimdi burda Dumby! Yapma gözünü seveyim!
Ben Dudleyleri aradım valla. Olsalardı keşke. Bill ve Fleur yoktu. Zaten biliyordum olmayacağını ama eksikliğini hissettim ben.
Tonks ve Lupin olayını mahvetmişler. Sweatheart dedi ya! Ne alaka! Tonks' un bunalım hallerinden de hiç bahsetmemişler.
Malfoy mükemmeldi bence. Çok iyi oynamış. Çok da karizma olmuş. Arka plandan çıkmış gayet kötü adam olmuş ama içi kötü değil sanki. Bu filmin yıldızlarından bence. O tepeden tırnağa siyah kıyafetine de hayran oldum. Acayip yakışmış.
Snape' i kitap konusunda Harry' ye tek kelime etmemesi, Arthur Weasley' in Harry' ye dolapları anlatması çok saçmaydı. Tonks' un dakka başı Harry' nin karşısına çıkması gerekiyordu. Luna kurtarıyor vagondan falan. Vagona girişi de farklı.
Katie Bell' in lanetleniş sahnesi güzeldi ama Harry' nin Hagrid' i çağırması gerekiyordu. Oraları da değiştirmişler biraz.
Dumbledore' un ölümünden Harry' nin daha çok etkilenmesini beklerdim ben. Hagrid' e söyleyecekti inanmayacaktı önce Hagrid falan. Ayrıca kuleye gelen Ölüm Yiyenların içinde Bella' nın ne işi var ya? Mağara sahnesinde de bir çok yeri çabuk geçmişler. Dumbledore' un açıklamaları vardı, iksirin içimesi gerektiğini anlamadan önce denemeler yapıyordu falan.
Anıları eksik yapmışlar. Graunt anısı kesinlikle ama kesinlikle olmalıydı. En büyük hatalardan biri bu bence. Hortkuluklar konusunda açıklamalar çok yetersiz. Yok bile neredeyse. Kitabı okumayan biri için asla yeterli değil. Dumbledore anahtarlar için "Herhangi bir sey olabilir." diyor deli oldum orda. Kendisi Harry' yi uyarmıştı bu konuda kitapta. "Sen anahtarları düşünüyorsun bunu söylerken ama Voldemort ruhunu değersiz seylere saklar mı sence?" diye. Bu konuyu ilerki filmlerde de toparlayamazlar artık bence. Neden o maddelerin hortkuluk olduğunu açıklayamazlar.
Voldemort' un çocukluk ve gençlik hallerini beğendim ben. Oyuncular da iyi rol yapmış.
Çok eksik yer vardı dediğim gibi. Yine de izlerken keyif aldım ben. Kitapla kıyaslamazsak çok çok güzel bir film. Dumbledore' un ölümüne ağlamaktan canım çıktı. Filmin sonuna kadar deli gibi ağladım. Filmin aralarında da ağladım bir kaç yerde.
Genel olarak fena değildi. Zay' na bin basar. Tekrar tekrar izlemeyi düşünüyorum ve izlemenizi öneririm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|