Dikkat spoiler içerir

12 seansı ankara ankamall

Film cogu kötü elestriye rağmen gercekten yapılan en güzel hp filimiydi.
Çok fazla farklı sahne vardı 157dklık filmden 2şer dklık bisürü sahne sayabilirsiniz.Olay akışı hızlı ve dengeliydi bence.Bazı yerler kitapla farklı şekilde ilerlesede çokta güzel bi hava katmıs bence.Ayrıca kitaba en çok uyulan filmde sanırım bu olmuş.Gene birsürü değiştirme olmasına ragmen ben daha cok farkındalıklar bekliyodum.İnferius sahnesinde tüm salon yerinden sıcradı bi anda korktuk

Efectler cok fazla mükemmel değildi ama göz doldurucuydu gercekten.
Dumbledorun ölüm sahnesi gerçekten cok kötüydü insan bi aciap oldu o sahneyi izleyince.
İlk aklıma gelip yazdıklarım bunlar.Devam ederim aklıma geldikce

Edit 1:Ölüm yiyenlere ruh emici diye hitap edildi ya dublaj hatası yada çeviri en göze batan hata buydu.Malfoy bi ruh emici falan dendi aşırı sacmaydı

Ron ve Lavender sahneleri çok komikti ayrıca hermioen acısından izlendiğinde çok duygu yüklüydü ağlaması gözyaşları vs kötüydü.
Filmin espri kalitesinide çok güzel buldum baya güldüren sahneler vardı
-Ben şöyle aranıza oturuyum
-Ben zaten secilmiş kişiyim
-Ron onlar sadece eleleler - ıı bide öpüşüyorlar.
vs

Malfoyun ruh betimlemeri çok güzeldi bakışları o soyut hali etrafta hiçkimseye sataşmaması ruh gibi dolaşması kıyıda köşede bulunması vs.O psikolojik görev baskısını güzel yansıtmışlar.
Ron'un agzından akan köpük tarzı şey 2sn aktı durdu sonra ron debelendi orası biraz sacma geldi bana

Tonks ve Lupin çok az gözüktüler en fazla 3dk falan ve tipleride garibime gitti

Kovuk saldırısı biraz daha görkemli olabilirdi.Çatışma ve evi yakma sahneleri biraz basitten olmuş gibiydi.
İnferiuslar çok basarılıydı ve dumbledorun onları püskürtmeside.
İksir kitabının boyutu çok kücükmüş ben daha büyük hayal etmiştim.
Ve hortkuluk olan madalyonda 5gen şeklindeymiş ben onuda daha farklı hayal etmiştim.
Harry'nin felix felicis içtiği sahnelerdeki tipleri çok komikti aragogun gömüldüğü sahnede emrah bakısı vardı resmen üstünde

Qudditch kısa gibiydi cok hızlı ilerledi Harry snitchi bile yakalamadı ama ronun bölümleri güzel gibiydi

Son savaşta sadece harry gidip 2-3 büyü carpıstı diğerlerinin olaydan haberi bile olmadı filmde.
Harrynin dumbledorun ölüm sahnesini donmuş izlemesi gerekiyoken alt kattaki bosluktan izledi.
Harry'i vagondan tonks değil luna kurtardı.
Dean ve Ginny'nin ayrılması gereken yerde harrynin pelerinde kapıdan cıkıp carpması gereken yerde harryde pelerin falan yoktu ve ginny ve deanin ayrılmasınada şahit olmadık.
Harry ve Draco'nun düellosundan sonra snape geldiğinde harrynin elinde melez prens kitabı vardı.Snape hiç bişey demedi kitabı göster vs harry cekti gitti orasıda sacmaydı.
Mağaradan sonra direk astronomi kulesinde cisimlendiler.Karanlık işareti bellatrix dumbledore öldükten sonra attı.
Ginny ve harry ööpüşmesi 2sn bile değildi aşırı kısaydı.
Melez prens kitabını ihtiyac odasına saklayan ginny oldu.