Melez Prense Puanınız?

Anket
Soru: Melez Prens Filmini Nasıl Buldunuz ? Puan Verin!
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
0

Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Melez Prense Puanınız?  (Okunma Sayısı 5029 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ignotus Peverell
3. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +204/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Temmuz 15, 2009, 07:18:07 ÖÖ »
0

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bir çok ülkede Harry Potter ve Melez Prens filmi dün gece itibariyle gösterime girdi.

Bu bölümde sizlerden film ile ilgili yorum ve eleştirilerinizi bekliyoruz...

Anket'de eklenmiştir...
« Son Düzenleme: Haziran 16, 2011, 01:26:06 ÖS Gönderen: İsis » Kayıtlı

kedi
Kofti

Kazan Pastası Puanı +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Temmuz 15, 2009, 01:50:13 ÖS »
0

beklentimin altındaydı.bisürü bölüm çıkmış yada kafadan eklenmiş.helena bonham carter yine bir harikaydı,rupert grint ve tom felton da çok iyiydi.fakat ron'un aşk sahnelerini gereksiz,fazla buldum,onun yerine başka şeyler koyulabilirdi.mesela yeni bakanın gelişi,harry'nin dumbledore'yle olan konuşması gibi çok önemli gördüğüm birçok sahne vardı.açıkçası filmi beğenmedim.ayrıca dumbledore'nin ölüm sahnesi daha etkileyici olabilirdi oysa ki yüzüklerin efendisinden çıkmış bir sahne gibiydi.
olumlu eleştirileri de unutmayayım tabi: Quidditch sahneleri çok güzeldi!madalyonu alırkenki göl sahnesi de güzeldi.ve çeviride hata vardı yanlış okumadıysam ki o kadar kör değilimdir herhalde ölüm yiyen yerine ruh emici kelimesi kullanıldı hep
« Son Düzenleme: Temmuz 15, 2009, 02:09:37 ÖS Gönderen: kedi » Kayıtlı
utkan
1. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
*

Kazan Pastası Puanı +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

9000. üye

« Yanıtla #2 : Temmuz 15, 2009, 02:16:06 ÖS »
0

valla  6 seansına bilet aldım .Merak içinde bekliyorum.  sonunda artık güzel bir harry potter filmi izleriz.

minerva*
Özge Yardımsever
Site Sahibi
*

Kazan Pastası Puanı +137/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

trajikomik hayat aldın bizi bizden!

« Yanıtla #3 : Temmuz 15, 2009, 02:16:38 ÖS »
0

uff heyecanlandım iyicee  smiley

.. bu son senfonim ..

Sayfamdan haberin var mı ..

Limon Şerbeti*
*zynp*
2. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

z.efron <3

« Yanıtla #4 : Temmuz 15, 2009, 02:49:18 ÖS »
0

Ben filmi beğendim. Fakat ben de daha güzel bekliyordum açıkcası. Yinede efektler açısından zengin ve güzeldi.
Tavsiyem kardeşlerinizle gitmeyin. gulucuk Kendileri dublaj istediler. En nefret ettiğim şeyi yapıp dublaja gittim ben de.
Ve ölüm yiyenlere ruh emici diyorlardı :S Umarım bu hata alt yazıda da yoktur. Çünkü bir daha gitmeyi planlıyorum.
Bir de neden sahne eklediklerini anlamadım. Sonuçta yayınlayamadıkları önemli sahneler varken... :/
Bu filmde havada bol bol aşk kokusu vardı. Pek alışık olmadığımız bir durum Tongue Ama kitap da öyleydi tabi.
Tabi çok ağladım :S Kitapta olduğu gibi. Cenaze törenini de isterdim ben :/ Ama bir çoğu şeyi çıkarmışlar zaten.

Ne içimde seni unutmak gibi bir his var, ne de aklımı körükleyen bir rüzgar, ne seni görmeyecek kadar güçlüyüm, ne de görmeye dayanacak kalbim var.
kedi
Kofti

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Temmuz 15, 2009, 02:52:35 ÖS »
0

hayır alt yazıdada var o hata.çeviride yanlışlık var diye belirttim demin.ölüm yiyenlere ruh emici denmiş
*zynp*
2. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

z.efron <3

« Yanıtla #6 : Temmuz 15, 2009, 02:55:56 ÖS »
0

hayır alt yazıdada var o hata.çeviride yanlışlık var diye belirttim demin.ölüm yiyenlere ruh emici denmiş
Böyle bir yanlışı yapmaları çok saçma :S kimler çevirdi anlamadım ki! Hiç mi haberleri yok!

Ne içimde seni unutmak gibi bir his var, ne de aklımı körükleyen bir rüzgar, ne seni görmeyecek kadar güçlüyüm, ne de görmeye dayanacak kalbim var.
kedi
Kofti

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Temmuz 15, 2009, 03:00:28 ÖS »
0

büyük hata ya.zaten akıl var mantık var ölüm yiyenler bedenleniyor muggleların arasında,ruh emicinin bedeni olurmuymuş hiç vay vay vay alt tarafı hırıl hırıl pelerinli pis yaratıklar:D
WiddLe
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2009, 04:08:25 ÖS »
0

Dikkat spoiler içerir Smiley
12 seansı ankara ankamall Smiley

Film cogu kötü elestriye rağmen gercekten yapılan en güzel hp filimiydi.
Çok fazla farklı sahne vardı 157dklık filmden 2şer dklık  bisürü sahne sayabilirsiniz.Olay akışı hızlı ve dengeliydi bence.Bazı yerler kitapla farklı şekilde ilerlesede çokta güzel bi hava katmıs bence.Ayrıca kitaba en çok uyulan filmde sanırım bu olmuş.Gene birsürü değiştirme olmasına ragmen ben daha cok farkındalıklar bekliyodum.İnferius sahnesinde tüm salon yerinden sıcradı bi anda korktuk gulucuk
Efectler cok fazla mükemmel değildi ama göz doldurucuydu gercekten.
Dumbledorun ölüm sahnesi gerçekten cok kötüydü insan bi aciap oldu o sahneyi izleyince.
İlk aklıma gelip yazdıklarım bunlar.Devam ederim aklıma geldikce Smiley
Edit 1:Ölüm yiyenlere ruh emici diye hitap edildi ya dublaj hatası yada çeviri en göze batan hata buydu.Malfoy bi ruh emici falan dendi aşırı sacmaydı gulucuk
Ron ve Lavender sahneleri çok komikti ayrıca hermioen acısından izlendiğinde çok duygu yüklüydü ağlaması gözyaşları vs kötüydü.
Filmin espri kalitesinide çok güzel buldum baya güldüren sahneler vardı
-Ben şöyle aranıza oturuyum
-Ben zaten secilmiş kişiyim
-Ron onlar sadece eleleler - ıı bide öpüşüyorlar.
vs Smiley
Malfoyun ruh betimlemeri çok güzeldi bakışları o soyut hali etrafta hiçkimseye sataşmaması ruh gibi dolaşması kıyıda köşede bulunması vs.O psikolojik görev baskısını güzel yansıtmışlar.
Ron'un agzından akan köpük tarzı şey 2sn aktı durdu sonra ron debelendi orası biraz sacma geldi bana gulucuk
Tonks ve Lupin çok az gözüktüler en fazla 3dk falan ve tipleride garibime gitti Smiley
Kovuk saldırısı biraz daha görkemli olabilirdi.Çatışma ve evi yakma sahneleri biraz basitten olmuş gibiydi.
İnferiuslar çok basarılıydı ve dumbledorun onları püskürtmeside.
İksir kitabının boyutu çok kücükmüş ben daha büyük hayal etmiştim.
Ve hortkuluk olan madalyonda 5gen şeklindeymiş ben onuda daha farklı hayal etmiştim.
Harry'nin felix felicis içtiği sahnelerdeki tipleri çok komikti aragogun gömüldüğü sahnede emrah bakısı vardı resmen üstünde Smiley
Qudditch kısa gibiydi cok hızlı ilerledi Harry snitchi bile yakalamadı ama ronun bölümleri güzel gibiydi Smiley
Son savaşta sadece harry gidip 2-3 büyü carpıstı diğerlerinin olaydan haberi bile olmadı filmde.
Harrynin dumbledorun ölüm sahnesini donmuş izlemesi gerekiyoken alt kattaki bosluktan izledi.
Harry'i vagondan tonks değil luna kurtardı.
Dean ve Ginny'nin ayrılması gereken yerde harrynin pelerinde kapıdan cıkıp carpması gereken yerde harryde pelerin falan yoktu ve ginny ve deanin ayrılmasınada şahit olmadık.
Harry ve Draco'nun düellosundan sonra snape geldiğinde harrynin elinde melez prens kitabı vardı.Snape hiç bişey demedi kitabı göster vs harry cekti gitti orasıda sacmaydı.
Mağaradan sonra direk astronomi kulesinde cisimlendiler.Karanlık işareti bellatrix dumbledore öldükten sonra attı.
Ginny ve harry ööpüşmesi 2sn bile değildi aşırı kısaydı.
Melez prens kitabını ihtiyac odasına saklayan ginny oldu.
« Son Düzenleme: Temmuz 15, 2009, 04:41:25 ÖS Gönderen: WiddLe » Kayıtlı
utkan
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

9000. üye

« Yanıtla #9 : Temmuz 15, 2009, 04:10:02 ÖS »
0

bişey anlamadım  ölüm yiyenlere ruh emici  demeleri dublajda mı var yoksa altyazılıda da aynı hatayı yapmışlar mı?

Kasırga_
Muggle

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Temmuz 15, 2009, 04:10:51 ÖS »
0

o kitaba bu film hiç yakışmamış. bir çok sahne eksiği vardı. kitabı okumayan birinin eminim anlamadığı birçok yer olacak. düşünseli sahneleri kesilmemeliydi. eklenen sahne çok saçma ve anlamsız olmuş. ayrıca dumbledore un ölüm sahneside çok saçma olmuş. ne billy'yi kurt adam ısırıyor, nede hagride saldırıyorlar. benim anlamadığım bu kadar izleyenei olan bir filmin ve milyonlar satan kitabın filmi, 3 saat çekilse warner bros şirketi ne kaybeder? filmin gösterim tarihini 1 yıl geriye attılar ama filminüzerine birşey ekleyememişler. 1 yıldır beklediğim filmden hiçbir tat alamadım. yazıkkkk
WiddLe
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2009, 04:20:25 ÖS »
0

Kitabı okumayan arkadaşlarım pek bişey anlamadılar filmden gerçekten cogu sey mantıksız geldi onlara.
Dublajdada alt yazıdada çeviri hatası vardı ölüm yiyen yerine ruh emici dendi.Örn:"Draco bir ruh emici oldu."
Lethé
Muggle

Çevrimdışı Çevrimdışı

Küb*

Site
« Yanıtla #12 : Temmuz 15, 2009, 04:26:35 ÖS »
0

Saat 11, Ankamall..

3 boyutlusuna gittim.. 5. filmden daha kaliteli ve etkileyici olmuş efektler.. öyle ki insan HP başlığı yaklaşırken eğilme gereği duyuluyor gulucuk
İzlerken çok keyiflendim.. ama final maalesef tatmin edici değildi :/ Aurorlar (kara büyücüleri yakalayanlar) ve Death Eaterlar (Ölüm yiyenler) arasındaki dövüş sahnesi yoktu.. onun için çok üzüldüm.. Dumbledore'un ölümü çok etkileyici değildi.. yine de ağladım :/
Billy ve Fleur yoktu. Tonks ve Lupin zaten beraberlerdi (Tonks ona filmin ortasında sweetheart dedi)
Ron beni gülmekten kırıp geçirdi şu aşk meşk olaylarında gulucuk Ha bir de Felix sahneleri tabii gulucuk
Altyazı okumuyorum normalde ama arada gözüm kaydı.. Hogwarts olmuş "Hagvırts", Ölüm yiyen olmuş "ruh emici"

Ama acayip acayip hatalar vardı yaa :S Luna nasıl tamir edebilir Harry'nin burnunu yanii gulucuk Aklıma şuan başka birşey gelmiyor ama..

Herneyse.. hiç değilse izlerken keyif aldım.. öenmli olan bu..
« Son Düzenleme: Temmuz 15, 2009, 04:28:55 ÖS Gönderen: Lethé » Kayıtlı
JellyFish.
4. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +25/-1
Çevrimdışı Çevrimdışı

something you cannot replace

« Yanıtla #13 : Temmuz 15, 2009, 04:38:48 ÖS »
0

Amanınnn 14:15 seansına gitmiş bulunuyoruz hortkuluktan arkadaş lily james_potter ile xD xD
Film aslında beklentimin altındaydı ama yine de önceki hp filmlerinden pek bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Ve açıkçası senaryonun da felaket benzeri olduğunu söyleyebilirm. Her şeye rağmen o kadar bekledik yine de beklediğimize değen bir filmdi. Ne yazıkki altyazılı bir sinema Eryaman sınırları içinde bulunmadığı için dublaja girmek zorunda kaldık ve dublaj felaketin de felaketiydi.
Harry ve Ginny'nin öpüşmesi filmdeki en büyük hayal kırıklığım oldu senarist o kısmı bayağı iyi sallamış Tongue xD
Onun dışında dublajdaki en büyük gafletlerden biri de ölüm yiyenlerin ruh emici diye telafuz edilmesi+ weasleyler'in peltek konuşmalarıydı Tongue
Bu filmde David beni ağlatamadı Tongue Dumby'nin cenazesinin olmaması da büyük kayıp umarım o sahnede Harry ve Ginny'nin konuşmaları bir sonraki filme aktarılır.
Kostümler ve dekorlar iyiydi bitek tasarımcılar çalışmış anlaşılan set ekibinden xD
Ginny Harry'e noelde kurabiye yedirirken Ron'un " Ağanıza otuğayım bende" dediği sahnede resmen küfür ediyoduk.
Hala David'i ve senaristi şiddetle kınamakla beraber filmi beğenmiş bulunuyorum eehh kavuştuk sonunda sıra ölüm yadigarlarının ilk partında xD
Mmms söyleyeceklerim bu kadar izlemeyenlere iyi seyirler... :]
Hysteria
5. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +101/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

The Queen of Kabuki <3

Site
« Yanıtla #14 : Temmuz 15, 2009, 04:50:51 ÖS »
0

Of lanet olsun bu dağ başında izleyemeyeceğim filmi-ki MP benim favorimdir. cry

The woodpecker
Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

(C) Hortkuluk Avcısı | harry potter | sitemap | BAKNUS Bedava Hosting Domain Hizmetleri

Tasarım: lynndelione & LaVioRtH_cL & Endar