Melez Prens - Oyun inceleme

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Melez Prens - Oyun inceleme  (Okunma Sayısı 2069 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fluffy_drei
Site Sahibi
*

Kazan Pastası Puanı +53/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

fılafi lan işte :D

« : Temmuz 04, 2009, 02:07:49 ÖS »
0

Serinin 6. oyunu da bizlerle.. Resmi çıkış tarihi 7 Temmuz olmakla birlikte, bir kaç gün önce elime geçti illegal yollardan Tongue Oyuna başladığınız andan itibaren her oyundaki gibi kendinizi Hogwarts atmosferine kaptırıyorsunuz. Şatonun kapılarından koridorlarına kadar her şey kitapta ve filmde anlatılanla birebir modellenmiş. Ancak oyunun bu küçük artı özelliğinin yanında bir sürü eksi özelliği var.. Bunları sıralamadan önce oyunda yapabildiğiniz şeyler hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.

Quidditch : Maçlarda ve antrenmanlarda sadece arayıcı olabiliyorsunuz. Oyun boyunca Harry yi kontrol ederken Harry nin Snape e "bana efendim demenize gerek yok profesör" tarihi cümlesinin ardından aldığı haftasonu cezası sırasında oynanan müsabakada Ginny yi kontrol ediyorsunuz ve müsabaka boyunca Cho ile havada bağırarak konuşuyorlar. Kızların quidditch için uygun olmadığına dair fikrim bir kat daha güçleniveriyor oyunun bu bölümünde.

İksir : Oyun boyunca yapmanız gereken bir başka şey de iksir yapımını öğrenmek. Oyun bitene kadar defalarca iksir yapıyor, Slughorn un iksir kulübüne katılıyor, Dumbledore un iksir yapma görevlerini yerine getiriyor ve bazen de şahsi ihtiyaçlarınız için Bitkibilim binasındaki İksir kulübüne gidip oradan malzemeleri tedarik ettikten sonra iskir yapıyorsunuz. İksir yapımı her ne kadar zor olsa da gayet hoş olmuş. Kazana garip sıvılar ekleyerek, kurbağalar, denizatları, garip şekerler ve bitkiler atarak, karıştırarak, altındaki alevi artırarak sizden istenen renge ulaşmaya çalışıyorsunuz ve bu işi yaparken zamana karşı yarışıyorsunuz. İksir yapmadaki başarınıza göre puanlar alıyor ve bu puanların azlık/çokluğuna göre rozetler kazanıyorsunuz.

Düello : Oyun içerisinde sık sık düello yapmak durumunda kalıyoruz. Bunların bir bölümü Düello Kulübü müsabakaları. Keyfi düellolar tamamen... Düelloda kullandığınız büyüleri daha güçlü hale getirmek için giriyor, puan kazanıyor ve kazandığınız puana göre aldığınız rozetlerle bu gücünüzü pratik gücün ötesinde belgelerle de etiketlendirmiş oluyorsunuz. Düelloları kazandıkça yeni büyüler öğrenme ve öğrendiğiniz büyüleri güçlendirme şansına sahip oluyorsunuz. Düellolarda kullandığınız büyüler şöyle.

Stupefy : Bildiğimiz sersemletme büyüsü. Bu büyüyü mouse un sol tuşuna bir kez basarak yapmanız mümkün. Ancak sol tuşa basılı halde bekleyip sonra elinizi çektiğinizde bir kaç büyü birden asadan fırlıyor gücünüze göre. Bu büyü düellolarda en çok kullandığınız büyü.

Expelliarmus : Asasız bırakma olarak adlandırılsa da rakibi püskürtmekten başka bir işlevini göremediğim büyü Tongue Mouse üzerindeki hiç bir butona dokunmadan çember çizerek bu büyüyü yapıyorsunuz. Rakibi bir kaç saniyeliğine yerde bırakıp bu sürede yollayabildiğiniz kadar stupefy yollamak için ideal Tongue

Petrificus Totalus : Bu da bildiğimiz dondurma büyüsü.. Rakip hareketsiz kalıyor ve yollayabildiğimiz kadar büyüyü yollayabiliyoruz. Mouse üzerindeki hiç bir butona dokunmadan ileri ve geri yaptığımız hareketlerle oluşuyor. Pek kullanışlı bir büyü değil düellodan çok puan kazanmak açısından.

Levicorpus : Düellodan yüksek puan kazanmak için vazgeçilmez olan ayaklardan havada asılı bırakma büyüsü Tongue Mouse üzerindeki hiç bir butona dokunmadan sağa ve sola hareketle yolluyoruz bu büyüyü. Ve asılı durumdaki rakibe sol tuşla olabildiğince uzun süre basılı tutarak tam rakip düzeldiğinde büyüyü serbest bıraktığımızda düellodan olabildiğince yüksek puanlar alabiliyoruz. Unutmayalım ki düelloda yüksek puanları minimum vuruşla rakibe maksimum zararı vererek alıyoruz.
Portego : Bildiğimiz kalkan büyüsü.. Rakibin yolladığı büyülerden korunmak, duruma göre rakibin üzerine püskürtmek için kullandığımız ve çok da ihtiyaç duyulmayan bir büyü.. Sağ tuşa iki kez seri olarak basılması durumunda etrafımızda bir çember oluşturmak suretiyle büyülerden koruyor bizi.

Dülloların keyfi olmayan bölümüne gelelim bir de.. Şato içinde, dışında, muhtelif yerlerde gezinirken karşınıza çıkan slytherin öğrencileri size bulaşabiliyor... Çoğunlukla crabbe ve goyle Tongue madara olup geri gidiyorlar tabi.. ve senaryo gereği oyunun başında ve sonunda greybeck ve bellatrix le sık sık karşı karşıya geliyoruz. Ne film, ne de kitap senaryosunda olmadığı kadar karşılaşıp düello yapıyor ve bella yı defalarca yeniyoruz gulucuk ama nedense öldürmek aklına gelmiyor kahramanımızın Tongue

Oyunda yaptığımız diğer şeyler sıradan görevler.. Yok efendim fred ve george un şaka kutularını patlatacakmışız, yok efendim bilmemkim çağırıyormuş, yardım etmeliymişiz gibisinden şeyler. Grand Theft Auto benzeri bir sistemle süre sınırı olmaksızın istediğimiz zaman gidip görevi alabiliyoruz. Oyun içerisinde görev yerlerini bulmamız hiç zor değil, Neredeyse Kafasız Nick bu konuda bize olabildiğince yardımcı oluyor. Oyun menüsündeki Where is..? bağlantısına tıklayarak gitmek istediğimiz yeri seçebiliyoruz, ya da görev sıraısnda nick i N tuşuna basarak çağırıyoruz ve görev yerimize kadar bize rehberlik yapıyor. Oyunu keyiflendiren ufak ayrıntılardan bahsedecek olursak, İnsanların zümrüdüanka yoldaşlığının aksine serinin bu oyununda bize karşı daha sevecen olması. Yolda selam sabah eksik olmuyor hani Tongue Mesela sinematiklerde iksir dersindeki başarımızı kıskanan Hermione nin bunalımlarını izlemek de bir hayli keyifli. Oyun senaryosunun içinde bir hayli sırıtan ve bir o kadar da güzel olan bir bölüm Ron u kontrol ettiğimiz bölüm. Aşk iksirinin etkiyislye Romelda Romelda diye inlerken çok garip bir yürüyüşle harry yi takip ediyoruz gulucuk ekranın her tarafında pembe ve mor kalpler gulucuk Koşma girişimlerimiz türk filmlerinin slow motion kavuşma sahnelerine bezemeyle sonuçlanıyor ve vazgeçiyoruz hemen Tongue Yürüyüşümüz de bir o kadar komik oluyor. Bu durum harry nin söylediği “Gel seni Romelda nın yanına götüreyim” yalanına inanıp Slughorn un ofisine kadar gitmemizle son buluyor.

Oyunun oynanış ve senaryo özelliklerini bir kenara bırakıp grafiklere göz atarsak... Bina modellemesi hariç hiç bir şey tatmin edici değil. Grafikler tam anlamıyla berbat. Karakter modellemeleri gerçekle olabildiğince uzak alakalı. Grafikleri boşverdim, karakterler konusunda dublaj bile kötü. Bazen Snape i Alan Rickman ın değil başka birilerinin seslendirdiğini düşünüyorum. Kaplamalar hiç hoş değil.. Çok düşük çözünürlükle kaplamalar kullanılmış ve cisimlerin girinti çıkıntılarında bu düşük çözünürlük karşımıza karelenmelerle çıkıyor. HDR ışıklandırmaları kullanılmıyor. Anti Aliasing i ne kadar açarsak açalım kenar yumuşatma etkisini tam anlamıyla yakalayamıyoruz. Oyunun grafik motoru 2005 yılından kalmış gibi. Bence olması gerekenin çok uzağında bir grafik kalitesi..

Oyun benden 10 üzerinden kaç alır ? Derseniz... 6 – 6,5 arası diyebilirim.
WiddLe
1. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
*

Kazan Pastası Puanı +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : Temmuz 04, 2009, 03:03:53 ÖS »
0

İllegal? xD
DarLy OpuS
Hogwarts Mezunu

Kazan Pastası Puanı +300/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu oyunda yokum.

Site
« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2009, 06:22:27 ÖS »
0

İllegal? xD

Legal olmayan. Tongue

Ayrıca bu incelemeye buradan da ulaşabiliyormuşsunuz.

2006'dan beri... - y'opus
TaRTaruS
3. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +52/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

i can't change what happened....

« Yanıtla #3 : Temmuz 04, 2009, 06:26:44 ÖS »
0

Oyunu oynamadan pek bişi demek istemiyorum ama videolardan izlediğim kadarıyla bi önceki oyuna benzio. Bence güzel bi oyun gibi duruo en azından ps 2 nin grafiklerine göre.

Carpe Diem
victor_utku
Muggle

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Temmuz 04, 2009, 07:15:46 ÖS »
0

igrenc bir oyun aldım ve yaklasık 3 saatte bitirdim.5. oyundan birkac farkı var oynanış olarak.Sadece dodge denen büyüden kaçma eklenmiş.ayrıca dublaj cok kötü grafikler ise 3 sene öncesinin oyunuymus gibi
ΗЬ Pяiпсе™
2. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
**

Kazan Pastası Puanı +14/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ashley Greene!

« Yanıtla #5 : Temmuz 04, 2009, 08:43:24 ÖS »
0

inceleme için helal olsun demek istiyorum. oyunu çok büyük bir merakla bekliyorum. oynamaktan zavk alıcağıma eminim ama yorumlara bakılırsa Sad yine mi berbat bir oyun yaptılar :@ neyse ben yine de bitiririm bikaç kere.

PhotoShop Çalışmalarım:

Twilight New Moon Avatar ve İmzaları sf 5! (Yeni)  - Harry Potter Half-Blood Prince imzaları!!! sf 14..
Fluffy_drei
Site Sahibi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Temmuz 04, 2009, 10:52:39 ÖS »
0

ya zaten EA games in harry potter serisine yeterli ihtimamı göstermediğini biliyoruz hepimiz. iyi bi oyun beklemek aşırı iyimserlik olur. ama yine de harry potter seven biri oyundaki atmosferden keyif alabilir.
DarLy OpuS
Hogwarts Mezunu

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu oyunda yokum.

Site
« Yanıtla #7 : Temmuz 04, 2009, 11:32:58 ÖS »
0

Keyif almasını bilen alır yahu. Yine de bu kadar fazla hayranı olan bir serinin bari 'ticari kaygı' nedeniyle iyi bir şeyler yapmaya çalışmasını umut ederdim...

Clem
Cadı Gündemi Editörü
5. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +150/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #8 : Temmuz 06, 2009, 04:16:57 ÖS »
0

Ben 5. oyunu hiç sevmemiştim açıkçası. Hogwarts'da dolaşmanın zevki filan dışında sürekli kırıkları düzeltmek filan çok sıkıcı oluyor bir süre sonra, bir sürü şeyde sıkılıyorsunuz ve bazen kontroller manyıyor (: (: Bunu da aşırı merakla beklemiyorum zaten. Nedense HP gibi önemli bir serinin oyunlarına hiç önem vermiyor EA.

ÖSS'YE KADAR GİTTİ GELECEK!
Niki
4. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +19/-1
Çevrimdışı Çevrimdışı

always..

Site
« Yanıtla #9 : Temmuz 06, 2009, 04:25:48 ÖS »
0

Gelince indiririz. Şimdi git al hem o kadar para ver kim uğraşacak Tongue
Ben Bella'yı yenmem ki gulucuk Geçen sefer de öyle yaptım. 10 kere oynayıp sonunda yenmek zorunda kaldım gulucuk Yazık yahu gulucuk

WiddLe
1. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #10 : Temmuz 06, 2009, 05:48:06 ÖS »
0

İllegal? xD

Legal olmayan. Tongue

Ayrıca bu incelemeye buradan da ulaşabiliyormuşsunuz.

O kadarını biliyorum Tongue
Ben henüz hiçbi dvdcide bulamadımda.Kotalı internetim var indiremiyorum.Orjinalide bütçeme uymadı. gulucuk Oyunu herhangi bir dvdci cdci vs olan varmı acaba?
DarLy OpuS
Hogwarts Mezunu

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu oyunda yokum.

Site
« Yanıtla #11 : Temmuz 06, 2009, 08:15:11 ÖS »
0

Tahminimce korsan CD satan dükkanlara orijinali çıktıktan bir hafta sonra falan gelir. Orijinali çıkmadan getirenler de olabilir tabii, ama biraz arasan bulursun bence. Smiley

Fluffy_drei
Site Sahibi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Temmuz 06, 2009, 08:27:46 ÖS »
0

Onur sen uyuyosun ya gulucuk layn ne bir haftası ne bir günü gulucuk adana daki korsan cd ciler ücretli torrent server larını falan kullanıp, daha mininova ya, piratebay e, warez-bb ye bile düşmeden indiriyolar gulucuk kapitalizm böyle bişi bebiş Tongue "kapital" i olan gidiyo herketen erken indiriyo, satıp kar yapıyo gulucuk güçlü olan parasıyla daha da güçleniyo gulucuk kotalı veya rapid premiumsuz adamlar da daha zayıflaşıyo Tongue biz buna emperyalist düzen diyoruz xD
Ignotus Peverell
3. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +204/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Temmuz 06, 2009, 09:12:36 ÖS »
0

Oyunu oynayanlara birşey soracam: Harry yine şebeklik yapıp duvarlara mı tırmanıyor ??

Fluffy_drei
Site Sahibi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Temmuz 06, 2009, 09:18:45 ÖS »
0

yok !! kat'iyen gulucuk bu kez duvara tırmanma falan yok gulucuk zaten yaptığın görev sayısı o kadar az ki... bir elin parmaklarını geçmez. boyuna iksir yapıyosun. zümrüdüanka yoldaşlığı neydi öyle yaa... su tesisatçısı gibi borulardan falan tırmanıp yok bilmemkimin fotoğraf makinası, yok bilmemkimin mektubu... topla babam topla.. öldürmüştü beni gulucuk prince of persia oynadığını sanıyodu insan artık gulucuk ama bu kez öyle değil... zaten abartılı derecede kısa sürüyo oyun.
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

(C) Hortkuluk Avcısı | harry potter | sitemap | BAKNUS Bedava Hosting Domain Hizmetleri

Tasarım: lynndelione & LaVioRtH_cL & Endar