John Ronald Reuel Tolkien

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: John Ronald Reuel Tolkien  (Okunma Sayısı 2437 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Celebrindal
Kategori Sorumlusu
*

Kazan Pastası Puanı +26/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

DS*

« Yanıtla #15 : Şubat 22, 2009, 02:15:37 ÖS »
0

Keşke ölmeseydi:/ Yüzüklerin Efendisi hayatımın idolü.. bu kadar yetenekli bir kişiye saygım sonsuz smiley
« Son Düzenleme: Şubat 22, 2009, 02:16:35 ÖS Gönderen: lily_james » Kayıtlı

Damon: I thought for one second, that I wouldn't have to feel guilty anymore for wanting what I want
Elena: Damon...
Damon: No, you know what, if I'm going to feel guilty about something, it's going to be about this.
And he kissed her.
Gizemli Harry
1. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
*

Kazan Pastası Puanı +0/-1
Çevrimdışı Çevrimdışı

AşK0M (: (L)

Site
« Yanıtla #16 : Mayıs 02, 2009, 01:44:25 ÖS »
0

O kitaptaki orta dünya haritalarını ilk olarak oğlunun çizdiğini biliyor muydunuz?
Ayrıca bu adamın sadece "Yüzüklerin Efendisi" yazarı diye geçmeyin,bir sürü romanı var ve hepsi bir birinden güzel.
Lumos_Maxima
*

Kazan Pastası Puanı +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Dünya 2 Kişilik/Bense Üçüncü Tekilkişilik.

« Yanıtla #17 : Ağustos 01, 2009, 03:08:10 ÖÖ »
0

Bu adamın kitaplarına saygım sonsuz ama kendisini hiç sevmiYorum çünkü türkleri orglara benzetiyordu.
Bu çok yanlış bir düşüncedir ve gerçekle alakası yoktur.Bunun en yakın ispatı Tolkien'ın en yakın arkadaşlarından birisi olan C.S. Lewis'in yani Narnia Günlüklerinin yazarının Türk hayranı olmasıdır.

Nobody knows it but you've got a secret smile
And you use it only for me
Nobody knows it but you've got a secret smile
And you use it only for me
------------------------------------------------------------------
I can't touch you, I can't feel you...
But I can just watch you.
Mat Cauthin
2. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
**

Kazan Pastası Puanı +2/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Zarları atma zamanı.

« Yanıtla #18 : Haziran 02, 2010, 11:30:16 ÖS »
0

Yüzüklerin Efendisi'ne saygı duyuyorum ve bu romana saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. Tolkien bu romanı yazarken aslında kendi hayatını da fantastik bir öyküye dökmüş. Bu tür romanlar asla unutulmaz.
Tolkien ölmüş ama ardında yıllar boyu yangı bırakacak bir yapıt bırakmış. Bu da büyük bir başarı.
Rose Dawson Black
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Toujours Pur

« Yanıtla #19 : Haziran 19, 2010, 05:58:14 ÖS »
0

Bu adamın kitaplarına saygım sonsuz ama kendisini hiç sevmiYorum çünkü türkleri orglara benzetiyordu.
Bu çok yanlış bir düşüncedir ve gerçekle alakası yoktur.Bunun en yakın ispatı Tolkien'ın en yakın arkadaşlarından birisi olan C.S. Lewis'in yani Narnia Günlüklerinin yazarının Türk hayranı olmasıdır.

C.S. Lewis'in Türk hayranı olduğunu bilmiodum Edmund'un Türk Lokumu istemesinin sebebi buymuş demek.. ve evet Türklerin orglara benzetilmesi yanlış bi düşünce ''her iyi yapıtın kötülenmesi gerekir'' düşüncesiyle yaşayan insanların uydurması başka bişey değil

Tolkien ile ilgili düşüncelerimse ; Film gibi bi hayat yaşamış bu kadar önemli bi yazarın hayatı bence filme dökülmeli diye düşünüorum *yetkililer duyun beniii gulucuk *

I Solemnly Swear That I Am Up To No Good!
Pesnap
Bölüm Sorumlusu
*

Kazan Pastası Puanı +76/-1
Çevrimdışı Çevrimdışı

Seni unutmayacağız, Prens...

Site
« Yanıtla #20 : Ekim 07, 2010, 10:04:56 ÖÖ »
0

Vikipedide okumustum bunu. Kitabi hayatindan esinlenerek yazmasi beni sasirtti.. Cok yaratici biri. Iyiki de 1. Dunya Savasi sirasinda olmemis gulucuk Ayrica bu adam bambaska ya.. Hayran oldugum dilin yaraticisi! Elf dilini bilmek isterdim dogrusu ama bundan once ingilizceyi tam bilmek gerek cunku ona gore uyarlandi. Ah keske bilsem =)

Severus Snape.

Twitter
Elwing
*

Kazan Pastası Puanı +4/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : Ekim 07, 2010, 02:05:05 ÖS »
0

Seviyorum bu adamı.. Mezar taşına Beren, karısınınkine Luthien yazdırmış Smiley

Ayrıca bana Rohan'lılar için Türklerden esinlenmiş gibi geldi...

Beleg,sonradan Gurthang olarak anılacak olan,yıldız demirinden dövülmüş Anglachel'i seçti.Bu kılıç,ülkesinde kalmasına izin vermesi için,Kara Elf Eöl'ün Kral Thingol'e ödediği bedeldi.Kral kılıcı Beleg'e uzatırken,Kraliçe şöyle dedi:"Bu kılıçta şer var;demircinin kara yüreği hâlâ içinde.Hizmet ettiği eli sevmeyecek ve sana uzun süre tahammül etmeyecek." "Yine de onu kullanacağım."dedi Beleg ve Kral'ın evlatlığı Túrin'i aramak üzere ayrıldı.
...
Túrin kılıcını çekti: "Selam Gurthang,ölüm demiri,artık yalnızca sen kalacaksın!Ama seni kullanan elden başka ne bey,ne sadakat bilirsin!Sen hiçbir kandan kaçınmazsın.Túrin Turambar'ı alır mısın?Beni çabuk öldürür müsün?"
ChAoSLoRD
Bölüm Sorumlusu
*

Kazan Pastası Puanı +94/-2
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #22 : Mayıs 13, 2011, 04:46:07 ÖS »
0

Bu adam insan değil. Bambaşka bir şey.
Potter55
2. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Draco Dormiens Nunquam Titiliandus

« Yanıtla #23 : Ekim 28, 2011, 05:22:12 ÖS »
0

Çok büyük bir yazar.Bütün edebiyat türlerinde bir önderliğe sahip.Birkaç cümle ile tanımlamamız çok zor.JKR ile JRR...En sevdiğim iki yazar.Keşke ölmeseydi Tolkien,yaşadığını düşünsenize Yüzüklerin Efendisi bir üçleme bitmiş bir seri gibi gözükse de bazı şeyler yarım kaldı.Kim bilir başka ne kadar kitap yazardı?Tolkien ile Rowling'in bir araya gelip kitap yazdıklarını düşünün,inanılmaz olurdu ama tabi bu artık imkansız yaşasaydı da imkansıza yakın olurdu.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

(C) Hortkuluk Avcısı | harry potter | sitemap | BAKNUS Bedava Hosting Domain Hizmetleri

Tasarım: lynndelione & LaVioRtH_cL & Endar