Aslında ben hep annesini gördüğünü düşünmüşümdür.
Ne yazık ki annesini görmeyi isteyecek kadar sevgi ile dolu değildi kalbi. Belki gençken, babasının annesine yaptıklarını öğrendikten sonra istemiştir; ama onda da aynı dayısını görmeye gittiğinde yaşadığı hayal kırıklığını yaşayacaktı; çünkü beklediği gibi değildi hiçbir şey.. Morfin Gaunt bir elinde asa, diğer elinde bıçak olan, sürekli içen rezil bir tipti. Belki Merope biraz daha farklıydı; ama o da Slytherin'in torununda olması gereken asilliği taşımıyordu. Bir kere bir muggle aşık olmuştu o.
Yani hiçbir şey Voldemort'un beklediği gibi değildi. Bu durum ona yalnız olduğunu hissettirdi, onu daha da sevgisizleştirdi, kalbini daha katılaştırdı ve ruhu daha çok yara aldı ve bu zaman içerisinde daha kötü olmaya başladı. Böylelikle en son haline geldi.
Bu durumda annesini görmeyi isteyeceğini hiç sanmıyorum, ki Ateş Kadehi'nin sonunda Harry ile annesi ve babası hakkında konuşurken de bunu belli ediyor: '' Eh duygusallaştım herhalde..'' diyerek kendisiyle dalga geçiyor. Artık oraları aşmış Voldemort..