Güneyli Vampirler Serisi || Cadı Ölüsü çıktı !

Sayfa: [1]   Aşağı git
Bu Konuyu Gönder Yazdır
Gönderen Konu: Güneyli Vampirler Serisi || Cadı Ölüsü çıktı !  (Okunma Sayısı 1032 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DarLy OpuS
Hogwarts Mezunu

Kazan Pastası Puanı +300/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu oyunda yokum.

Site
« : Mart 15, 2009, 04:16:38 ÖS »

Gündüz Ölüsü
(Bir Güneyli Vampir Romanı)
Orjinal isim: Dead Until Dark
Charlaine Harris
Artemis Yayınları / Roman Dizisi
 Etiket Fiyatı   : 18,00 TL (KDV Dahil)
 idefix Fiyatı   : 13,50 TL (KDV Dahil)  http://www.ideefixe.com/kitap/tanim.asp?sid=X3OJ6P7ML8FH7ESWJL6V

Belki de sevgilinizin bir vampir olması o kadar da şahane bir şey değildir...
"Komik, hızlı tempolu, eğlenceli ve müthiş merak uyandıran bir vampir ve aşk romanı; elinizden bırakamayacaksınız, sakın kaçırmayın."
-Susan Sizemore-

Sookie Stackhouse, Louisina'nın ufak bir kasabasında, kendi halinde bir bar garsonu. Sessiz, sakin, etliye sütlüye karışmaz ve öyle çok sık dışarı çıkmaz. Güzel olmadığından değil. Güzel bir kız. Sadece, Sookie bir çeşit 'beceriksizliğe' sahip. İnsanların zihnini okuyabiliyor. Bu yüzden de erkekler tarafından pek tercih edilmiyor, diyelim.

Bir gün Bill ile tanışıyor, uzun boylu, yakışıklı, esmer -üstelik Sookie adamın aklından geçen tek kelimeyi bile duymuyor. Bill, Sookie'nin hayatı boyunca beklediği erkek...

Fakat Bill'in de kendine has bir 'beceriksizliği' var. O bir vampir, hem de kötü şöhretlisinden. Ciddi anlamda tüyleri diken diken eden bir grupla takılıyor ve hepsi de -ne sürprizdir ki- potansiyel katil. Üstüne üstlük, Sookie'nin iş arkadaşlarından biri öldürülünce, Sookie sıranın kendisinde olduğunu düşünmeye başlıyor.

"Charlaine Harris temiz ve okuru ikna ederek yazıyor."
-The New York Times Kitap Eki-

"Nadir rastlanan yeteneklere sahip bir yazar."
-Publishers Weekly-
(Tanıtım Bülteninden)

436 s. -- 2. Hamur-- Ciltsiz -- 14 x 20 cm
ISBN : 9786050058864
Yayın Yönetmeni : Ilgın Sönmez Toydemir
Kapak : Melek Koç
Çeviri : Yiğit Değer Bengi

~

Bugün alabildim kitabı, okuduktan sonra güzel bir incelemeyle sizlerle olacağımı umut ediyorum. Ayrıca Artemis'in Anita Blake'yi bırakıpta yeni bir vampir serisine başlamasını biraz garipsedim. Yine de True Blood dizisinin çıkış noktası olduğu için ayrı bir merak duyuyorum.
« Son Düzenleme: Eylül 03, 2010, 01:32:16 ÖS Gönderen: CeLebrindaL » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

2006'dan beri... - y'opus
begüm934
2. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
**

Kazan Pastası Puanı +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2009, 04:23:34 ÖS »

valla ben bu kitabı aldım büyük bi hefesle okudum ancak sizde okursanız görürüsünüz bir kitapla o kadar çok benzerliği var ki gündüz ölüsünü okurken ya ben bu dialogu nerden hatırlıyorum diye düşünüyorsunuz !!!fazla heyecana gerek yok gündüz ölüsünüz benzeri olan bu kitap alacakaranlık serisi....Hatta benzeri demek ayıp kaçar bence kopyası(!)gündüz ölüsü 2001 de çıkmış ancak alacakaranlık serisinin ilk kitabı 2005te çıktı.bu yüzden alacakaranlığa gündüz ölüsünün  bi kopyası diyorum ancak bence (ben büyük bir alacakaranlık hayranı olarak)-biraz hayal kırıklığı yaşasamda kopya meselesinde dolayı-alacakaranlık serisi bence gündüz ölüsünden çok daha güsel. Çünkü gündüz ölüsününde betimleme diye bişe yok.. kız sadece kendisinde söz etmiş yani vampir bill nedir kimin nesidir hiç bişe anlamıyorsunuz!!Ama araştırdığım kadarıyla 9 kitaplık bir seriymiş yani anlayacağınız kitabı yazan kadın işini iyi biliyomuşki okuyucuyu meraklandırmak için pek fazla ayrıntıya yer vermemiş.onun dışında biraz komik gerilim dolu bir kitap.baş kahraman sookie çok akıllı -yani ben çok sevdim-bill hakında bişe diyemiyecem çünkü bişe yazmıyorr!!!kızı sevdiğinden bile emin değilim :p . ancak bence bu kitabı çıkaran yayınevi bir an önce ikincisi için harekete geçmeli....
alacakaranlıkla benzerlikleri :buradada akıl okuyan kişiler var alacakaranlık ta akıl okuyan edwardken burada sookie akıl okuyor. bill in sookie yi sevmesinin nedeni kanının kokusu(tadı) ay bu neyi hatırlatıyo bana bellanın kanının kokusunun özelliği...bellayla edward ın ortak çayırı varken sookieyle bill in ortak mezarılığı var(iki kitapda da hadigel çayırımıza gidelim yada mezarlığa gidelim türünde dialoglar var_bu ne ya hadi gel köyümüze gidelim gibi bişe bence iki yazarda saçmalamış _... daha bitmedi bella edwrad(wampir)ve jacop(kurt adam)arasında kalmışken sookie bill(vampir) ve sam(köpek) arasında kalıyor.-köpek dediğime bakmayın sam alacakaranlıkta şekil değiştiriyor ve köpek kılığına giriyor-özellikle midnight sunda edward bellayı üzmemek için herşeyi yapacağından bahsediyor ve aynen şöyle bir dialog geçiyor --bu seni mutlu edecek mi bella ?--bill sookie derki-- bu seni mutlu eder mi?--
işte böyle daha o kadar çok şey var ki yazılacak ..bence okuyan lar daha iyi görecekler zaten bu kitabı okuduğunuzda alacakaranlığıda okumuş gibi oluyorsunuz ama neyse...!!!
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
DarLy OpuS
Hogwarts Mezunu

Kazan Pastası Puanı +300/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu oyunda yokum.

Site
« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2009, 12:44:37 ÖÖ »

Kitap Adı: ŞEHİR ÖLÜSÜ
Orjinal Adı: Living Dead in Dallas
Yazarı: CHARLAINE HARRISON
Türü: POLİSİYE-MACERA
Çevirmen: YİĞİT DEĞER BENGİ
Sayfa Sayısı: 352
Basım Tarihi: TEMMUZ 2009

Barmen kızımız Sookie Stackhouse'un bu aralar şansı pek yaver gitmiyor. Önce iş arkadaşı öldürülüyor ve bu durumu görünürde kimse umursamıyor. Derken, canavar ruhlu bir yaratık tarafından zehirli bir kırbaçla kamçılanıyor. Ve tam o sırada devreye kanından zehri emmek için vampirler giriyor -sanki kan emmek işlerine gelmezmiş de kıyak çekiyorlarmış gibi!
Sookie borçlanıyor tabii. Dolayısıyla bu kan-emicilerden biri ondan iyilik isteyince de geri çeviremiyor. Aradan çok geçmeden soluğu Dallas'ta alan Sookie telepatik güçlerini kullanarak kayıp vampiri bulmaya çalışıyor. Ayrıca bu konuyla alakalı bazı insanlarla da görüşmek zorunda. Yalnız bir şartı var. Vampirler uslu duracaklarına ve bu insanlara zarar vermeyeceklerine söz vermeli. Tabii söylemesi kolay. Vampir tayfasının yoldan çıkması için gereken tek şey leziz bir sarışın ve işlerin katliam boyutu kazanmasına yarayacak minik bir hata…

2006'dan beri... - y'opus
Megalomaniac
6. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +125/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

tekrar tekrar okumak düştü bize.. heyhat

« Yanıtla #3 : Temmuz 31, 2009, 12:35:13 ÖS »

Kitap kapaklarına bayılıyorum. Tongue En kısa zamanda temin edeceğim kitaptır kendileri..  (=

ciao
ceLLin
**

Kazan Pastası Puanı +32/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Quibbler

« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2009, 10:00:59 ÖS »

İkisinide okudum kitapların ama bence diziye göre kitaplar fena değil. smiley
Kitaplarda yazarın anlatımında sıkıntı çekiliyor özellikle...  undecided
Kitapları okuyup sonra diziye başlamakta yarar var.
Dizi beni bu seriye çeken tek şey... Afro

HJ-LautneR
1. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Pixie (L) Wolf Team (Y)

« Yanıtla #5 : Şubat 06, 2010, 03:59:58 ÖS »

Güzeldir diye başladığım ama sonradan beğenmediğim bir seri. Neden bilmiyorum ama gittikçe bu seriden soğudum. Ayrıca özgün bir kitap olmadığını düşünüyorum bir çok kitapla neredeyse aynı özelliklere sahip Wink.

~Tekrar çekiliyor gözlerim şakaklarıma, geriliyor dudaklarım mutlulukla...~

Connect BroSis
sezin
Cadı Gündemi Yazarı
**

Kazan Pastası Puanı +7/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Eski sezin_harrypotter

Site
« Yanıtla #6 : Mayıs 08, 2010, 05:10:57 ÖS »

Okumayi cok istedigim bir seri, konusu cok hos. ( Vampirlerin neresi hossa? Tongue )

Guzellik 'bu'dur.
İmzamı değiştirmek istiyorum ama üşeniyorum. gulucuk
Leydi
**

Kazan Pastası Puanı +2/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Freer than anyone...

« Yanıtla #7 : Mayıs 15, 2010, 10:14:18 ÖÖ »

son zamanlarda o kadar çok vampir serisi çıktıki alacakaranlıktan önce ve alacakaranlıktan sonra diye ayırıp ona göre okuyorum hepsini bu seriyide şu aralar görmeye başladım almaya korkuyorum açıkcası alacakaranlığa benziyorsa diye verdiğim paraya yazık smiley

-Dearest Layla-
Mat Cauthin
**

Kazan Pastası Puanı +2/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Zarları atma zamanı.

« Yanıtla #8 : Haziran 06, 2010, 12:50:04 ÖÖ »

bu seriyi hayel mayel hatırlıyorum. Aklımda kalmamış. Demek ki beğenmemişim...
 wink
Pome Surprise
3. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +3/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #9 : Haziran 09, 2010, 01:27:00 ÖS »

son zamanlarda o kadar çok vampir serisi çıktıki alacakaranlıktan önce ve alacakaranlıktan sonra diye ayırıp ona göre okuyorum hepsini bu seriyide şu aralar görmeye başladım almaya korkuyorum açıkcası alacakaranlığa benziyorsa diye verdiğim paraya yazık smiley
İnan bana alacakaranlık bu seriye benziyor gulucuk Çünkü bu seri çok daha önce çıkmış.

marygold
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Haziran 20, 2010, 09:56:45 ÖÖ »

Alacakaranlıktan sonra çok severek okuduğum 1. vampir serisidir kendileri (:  Kitaplarının hepsini bir solukta okumuşumdur.
Legend
Kofti

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Temmuz 03, 2010, 01:25:53 ÖS »

Duyduğuma göre güzel seri bizde var ama bana uygun değil diye okumuyorum.Dizisi var ama onun da pek uygun olduğu söylenemz zaten kitapla dizi arasında baya bi fark varmış.
Celebrindal
Kategori Sorumlusu
*

Kazan Pastası Puanı +26/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

DS*

« Yanıtla #12 : Eylül 03, 2010, 01:30:44 ÖS »

4. kitabı olan '' Cadı Ölüsü '' Artemis Yayınları tarafından bir süre önce çıkarıldı.

Damon: I thought for one second, that I wouldn't have to feel guilty anymore for wanting what I want
Elena: Damon...
Damon: No, you know what, if I'm going to feel guilty about something, it's going to be about this.
And he kissed her.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Bu Konuyu Gönder Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

(C) Hortkuluk Avcısı | harry potter | sitemap | BAKNUS Bedava Hosting Domain Hizmetleri

Tasarım: lynndelione & LaVioRtH_cL & Endar