Acceptus
2. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +21/-1
Toastieeeeeee!! :P
|
 |
« : Aralık 10, 2008, 02:23:33 ÖÖ » |
0
|
Bildiğiniz gibi Z.A.Y kitabında, Esrar Dairesi'nde yaşanan savaşta Bellatrix'in sersemleticisi bir kehaneti kırıyor ve bu kehanetten bir yaşlı adam ve bir genç kadın ortaya çıkıyor, daha sonra da konuşuyorlar; aklımda kaldığı kadarıyla konuşmanın sadece şu kısmı duyulabiliyor.
"Gündönümünde yenisi gelecek..." dedi yaşlı bir adam şekli.
Bu sırada Lucius ve Bellatrix tartıştığı için aradaki konuşmalar duyulmuyor ve sadece bir kadın sesi duyuluyor.
"... ve ondan sonra da başka hiç kimse gelmeyecek..." dedi genç bir kadın şekli.
Farkettiyseniz yukarıda asanın son efendisinden bahsediliyor, bunu nasıl kanıtlayacağımı düşünecek olursanız; son kitapta Harry ve Voldemort'un son karşılaşmasını hatırlamanızı tavsiye ediyorum, güneş ışığının tam olarak onların yüzüne yansıdığı zamanı...
Harry ve Voldemort aynı anda lanetleri yolluyorlar ve Mürver Asa havada uçarken Harry onu yakalıyor. Yani efendi ve asa gündönümünde birbirlerine kavuşuyorlar. Demek istediğim "Gündönümünde yenisi gelecek..." sözü gerçekleşiyor ve Asa'nın efendisi, Asa'ya kavuşuyor. (Ki ayrıca kitapta bu bölüm anlatılırken "günışığının doğduğu an"dan da açıkça bahsediliyor.).
Kehanetin devamına gelince... "... ve ondan sonra da başka hiç kimse gelmeyecek...".
Harry, Dumbledore'un portresi ile konuşurken, kendisi öldükten sonra asanın özelliğini yitirip yitirmeyeceğini soruyor. Dumbledore da bu soruyu olumlu cevaplıyor, yani Harry normal bir insan gibi öldüğünde Asa'nın işlevi yitirilmiş oluyor ve kehanetin de dediği gibi son efendiden başka da hiçbir efendi gelmiyor.
Alıntıdır.....
Başka bir konuya cevap verirken böyle bir şey gördüğümü hatırlayıp bunu buldum, hikayeye bir katkısı yok ama paylaşmak istedim (=
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 10, 2008, 02:24:18 ÖÖ Gönderen: Acceptus »
|
|
|
|
|
kurtn
Kofti
Kazan Pastası Puanı +0/-0
|
 |
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2008, 12:23:46 ÖS » |
0
|
çok saol ya. nice zamandır 5. kitaptaki bu kehanetler aklımı kurcalıyordu...
|
|
|
|
|
|
Akıl acı çeker ve beden feryad eder.
|
|
|
miss poem

Kazan Pastası Puanı +5/-0
** Eurovision Song Concest**
|
 |
« Yanıtla #2 : Aralık 14, 2008, 05:28:57 ÖS » |
0
|
Zaten harry mürver asayı dumbledore'un mezarına gömüyor ve hiçkimse alıp onu kullanmıyor...
son sahibi snapeydi snapeyi de voldemort öldürdü voldemortu da harry öldürdü harry kullanmadığına göre ve onu kimse öldürmediğine göre başka kimse gelmemiş oluyor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Acceptus

Kazan Pastası Puanı +21/-1
Toastieeeeeee!! :P
|
 |
« Yanıtla #3 : Aralık 18, 2008, 10:17:21 ÖS » |
0
|
kurtn bir şey değil edanur_tom_felton; açıklaman için teşekkürler, hepsi doğru da ben de zaten onu kastetmedim mi şimdi kafam karıştı  Neyse yorumun için sağol (=
|
|
|
|
|
|
|
|
|
miss poem

Kazan Pastası Puanı +5/-0
** Eurovision Song Concest**
|
 |
« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2008, 04:38:37 ÖS » |
0
|
kurtn bir şey değil edanur_tom_felton; açıklaman için teşekkürler, hepsi doğru da ben de zaten onu kastetmedim mi şimdi kafam karıştı  Neyse yorumun için sağol (= Önemli değil canım kafanı karıştırmak istemezdim istersen bana eda diyebilirsin  Ben kristal küreyi çok severim....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tengri
1. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
Kazan Pastası Puanı +1/-0
|
 |
« Yanıtla #5 : Ocak 19, 2009, 10:29:27 ÖS » |
0
|
vaay be hiç dikkatimi çekmemişti bende bu kehanetler ne diyordum hiç bu açıdan bakmamıştım
etkileyici
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hükümlü

Kazan Pastası Puanı +6/-0
|
 |
« Yanıtla #6 : Ocak 20, 2009, 12:31:19 ÖÖ » |
0
|
iyi teşhi etmiş kim ettiyse way wa didik didik ediyorlar yaw :S
|
|
|
|
|
|
We'll Never Get Caught.We're On a Mission from God. The Blues Brothers...
Hobareeeyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!! hiho "Elbette kafanın içinde olup bitiyor, Harry ama bu niçin gerçek olmadığı anlamına gelsin ki ?" I am justice!
|
|
|
S_Slytherin

Kazan Pastası Puanı +3/-0
...Salazar kadar asil kanlıyım.....
|
 |
« Yanıtla #7 : Ocak 21, 2009, 04:17:48 ÖS » |
0
|
güzel paylaşım olmuş tebrik ederim hikayedeki o şifreyi ve ayrıntıyı bulmuşsun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gümüş MaraL~
3. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +10/-0
I feel you Johanna... I'll stive you Johanna...
|
 |
« Yanıtla #8 : Ocak 24, 2009, 01:36:09 ÖS » |
0
|
son sahibi snapeydi snapeyi de voldemort öldürdü voldemortu da harry öldürdü harry kullanmadığına göre ve onu kimse öldürmediğine göre başka kimse gelmemiş oluyor...
Ben buna katılmıyorum. Asanın son sahibi Snape değildi. Bu kitapta açıkça belirtiliyor. Eğer öyle olsaydı Voldemort Snape' i öldürdüğünde asa Voldemort! un emirlerıne uyardı ama uymadı ve konudan kitapta açıkça bahsediliyor. Asanın hikâyesi şu: Asa Dumbledore' a aitti. Dumbledore öldüğü gece, asa Snape' e değil Draco Malfoy' a geçmişti daha sonra Harry, Malfoyların malikânesinde Draco Malfoy' u silâhsız bıraktığında ise asa Harry' ye geçiyordu. Fakat bu olaylar yasandığı sırada açıklanmamıştı. Asanın Snape' e geçtiğini sanıyorduk ama daha sonra Voldemort Snape' i öldürdüğü halde, asa Voldemort' a hizmet etmeyince, Voldemort sinirleniyordu bunları hatırlarsınız. Asanın hikâyesi bu sıralarda açığa çıkıyordu. Hatta Voldemort mürver asayla Harry' i öldürmek isterken asa ona itaat etmiyor, lânet geri tepiyor ve Voldemort bu sekilde ölüyordu. Yani asa Dumbledore' dan Draco Malfoy' a, Draco' dan da Harry' e geçiyordu. (İsterseniz son kitaba bakabilirsiniz.) Bunları hatırlatmak istedim. Asanın hikâyesi konusunda kafanızda soru işaretleri kalabilir şahsen benim de takıldığım noktalar var ama asanın hikâyesı böyle... Ayrıca bu ayrıntıyı bulduğun için seni tebrik ederim. Çok iyi yakalamışsın bence. Kehanetler konusunda güzel bir ayrıntı... Paylaşım için teşekkürler... =)
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 24, 2009, 01:40:09 ÖS Gönderen: güMüş_maRaL »
|
|
|
|
|
*LiquiD TiMe*

Kazan Pastası Puanı +52/-0
uZaT Bari gökyüZündeN özgürlüğün tıLsımıNı..
|
 |
« Yanıtla #9 : Ocak 24, 2009, 01:43:14 ÖS » |
0
|
neden malfoy'a geçiyo ki asa sonuçta onu öldüren snape değil mi?
|
|
|
|
|
|
>)[size=15] Wings Of The Wind [/size](<
|
|
|
Gümüş MaraL~

Kazan Pastası Puanı +10/-0
I feel you Johanna... I'll stive you Johanna...
|
 |
« Yanıtla #10 : Ocak 24, 2009, 01:47:11 ÖS » |
0
|
neden malfoy'a geçiyo ki asa sonuçta onu öldüren snape değil mi?
işte bu konu kafamızı karıştırabilir ama orda Dumbledoru savunmasız duruma düşüren Droca son darbeyi Snape vurdu diye düşünebiliriz belki... Tam bir karara varmak için kitabın o bölümlerini tekrar dikkatlice okumalıyız bence... Tatmin edici açıklamaları ben yapamam belki ama asanın Draco' ya ondan da Harry' e geçtiğine kesinlikle eminim. Bu benim görüşüm değil kitapta aynen geçen bir durum. Zaten aksi taktirde Voldemort' un ölümünü açıklayamayız.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nil_13_08
Kazan Pastası Puanı +0/-1
|
 |
« Yanıtla #11 : Temmuz 08, 2009, 12:17:18 ÖS » |
0
|
Ben buna katılmıyorum. Asanın son sahibi Snape değildi. Bu kitapta açıkça belirtiliyor. Eğer öyle olsaydı Voldemort Snape' i öldürdüğünde asa Voldemort! un emirlerıne uyardı ama uymadı ve konudan kitapta açıkça bahsediliyor. Asanın hikâyesi şu:
Asa Dumbledore' a aitti. Dumbledore öldüğü gece, asa Snape' e değil Draco Malfoy' a geçmişti daha sonra Harry, Malfoyların malikânesinde Draco Malfoy' u silâhsız bıraktığında ise asa Harry' ye geçiyordu. Fakat bu olaylar yasandığı sırada açıklanmamıştı. Asanın Snape' e geçtiğini sanıyorduk ama daha sonra Voldemort Snape' i öldürdüğü halde, asa Voldemort' a hizmet etmeyince, Voldemort sinirleniyordu bunları hatırlarsınız. Asanın hikâyesi bu sıralarda açığa çıkıyordu. Hatta Voldemort mürver asayla Harry' i öldürmek isterken asa ona itaat etmiyor, lânet geri tepiyor ve Voldemort bu sekilde ölüyordu. Yani asa Dumbledore' dan Draco Malfoy' a, Draco' dan da Harry' e geçiyordu. (İsterseniz son kitaba bakabilirsiniz.)
Bunları hatırlatmak istedim. Asanın hikâyesi konusunda kafanızda soru işaretleri kalabilir şahsen benim de takıldığım noktalar var ama asanın hikâyesı böyle...
Ayrıca bu ayrıntıyı bulduğun için seni tebrik ederim. Çok iyi yakalamışsın bence. Kehanetler konusunda güzel bir ayrıntı...
Paylaşım için teşekkürler... =) [/quote] katılıyorum bunuda zaten son kitabta belirtmişlerdi snape hiç bi zaman asaya sahip olamadı çünkü Dumbledore'u öldürmek için anlaşmışlardı ztn
|
|
|
|
|
|
|
|
|
harryandginny

Kazan Pastası Puanı +4/-0
Love to the death
|
 |
« Yanıtla #12 : Ağustos 11, 2009, 11:18:29 ÖÖ » |
0
|
hemen açıklayayım Ollivander,Harry'e Mürver Asa'yı ele geçirmek için öldürmenin zorunlu olup olmadığını sorduğunda olmadığını söylemişti.
Melez Prens'e dönelim.Draco Expelliarmus büyüsüyle Dumbledore'u yeniyor.Sonra Snape öldürüyor ama dikkat edin Draco asayı yenerek ele geçirdi.
Ölüm Yadigarları'na geçiş:Harry-Voldemort son konuşmasında kahramanımız 'Mürver Asa daha önce onu hiç kullanmayan birine itaat etti.Draco Malfoy'a' diyor
|
|
|
|
|
|
Kendi adıma aşkı tek cümlede özetleyebilirim... <3 Tuğçe <3
|
|
|
Laklak Lovegood
Kazan Pastası Puanı +0/-0
|
 |
« Yanıtla #13 : Ocak 29, 2010, 06:17:56 ÖS » |
0
|
Kesinlikle çok güzel bir teori ve gerçekten beğendim. Haklı olabilir yazan kişi. Hiç dikkat etmemiştim bu kehanete. Paylaşım için sağol.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Artemis Ψ

Kazan Pastası Puanı +2/-0
Be safe :(
|
 |
« Yanıtla #14 : Haziran 22, 2010, 11:53:37 ÖÖ » |
0
|
Evet buna göre yazılmış bence Rowling gbi bi dehadan herşey beklenir 
|
|
|
|
|
|
Be could have had it all Rolling in the deep You had my heart and soul And you played it To the beat... "Adele"
|
|
|
|