Şimdi önce şuna bir açıklık getirelim. Kılkuyruk son anda taraf değiştirmedi. Dumbledore birinin onalrı sattığından şüpheleniyordu. Kılkuyruk bir yıl kadar bir süredir Voldemort'a casusluk yapıyordu.
Snape ölümyiyendi, yetenekliydi, yalnız Voldemort'un sağ mkolu değildi, yetişiyordu. Arkadaşlar bunlar o zaman 19 yaşında, sadece 19! Bellatrix güçlü olabilir o zaman Bellatrix 27 yaşındaydı ve Voldiye bağlıydı. En güvenilen, en çok şey söylenen ölümyiyen oydu.
Voldemort elbette tüm ölümyiyenlerine güvenmez ve yeteneklilerinden bilhassa korkar, çünkü ihanet ihtimalleri vardır. Bu yüzden onları maskeliyordu. Elbette birbirlerinden haberi olan ölümyiyenelr vardı ama Kılkuyruk önemli bir casustu ve diğer ölümyiyenlerin yanında hiç bulunduğunu bile sanmıyorum, direk Voldiyle konuşuyordu o, çünkü maskeli de olsa tanınabilirdi.
Sonra kehanet yapıldı ki kehanet yapıldıgında Harry daha dogmamış, Snape bunu duydu ve Voldiye duydugu kadarını iletti. Voldi de cıkarım yaprtı ve bu Potterların dogacak cocugu dedi. Snape o zaman 20 yaşında! Bunu duyunca dehsete kapıldı, bakın sevinmedi, çunku Voldiyi tanıyor salak değil, Lilyi öldürebileceğinin farkında. Yine de son bir umut ondan kadının hayatını bagıslamasını diledi. Voldi de kabul etti.
Burada Snape napıyor, 'Yasasın, Potter ve oglu ölecek, Lily bana kalacak' diye homptidompti dansı mı yapıyor? Elbette hayır. Çünkü birincisi; Lily yine de tehlikede ve gerçekten aşık bir adam Snape, Lily'nin üzülmesini istemez. İkincisi; allah askına sizce James ve Harry ölse ve Lily kalsa, Snape ne yapacak? Düşmanıyla evlenmiş bir kadına yanaşacak mı? Yine uzaktan sevecekti, çünkü gururu ona yanaşmasına engeldi. Ama belki Lily ölmese Karanlık yandan asla dönmezdi o ayrı.
Yani Snape 'Potterlar' ölmeden Dumbledore'a herşeyi anlatıyor, dikkatinizi çekiyorum ONLARI korumasını istiyor ve kılkuyruktan haberi yok. Çünkü Kılkuyruk Lilyciğine çok yakın ve ona zarar verebilir, bu Snape'in göze alamayacağı bir tehlike.
Ve böylece Snape Lily'i iyice korudugune emin oluyor. Çünkü Dumb Snape'in uyarısıyla, Potterları koryuma altına alıyor ve Voldi koruma büyülerini kırsa bile, Lily'nin kurtulma ihtimali var. ancak Snape yine de huzursuz, Voldinin onların peşini bıorakmayacağını anladığı için, taraf değiştirmiş durumda. Zaten Dumbledore'a 'herşeyi yaparım onaları koru' dedi. Yani Dumbledore'un ne istediği açık sanıyorum.
Gelgelelim, sır tutucu değişti. Lilyler öldü. Snape ne yapıyor? Büyük pişmanlık içinde, eski efendisini, kendini bir de sır tutucuyu sucluyor. Sır tutucu kim? SİRİUS BLACK!!
Dumbledore öyle söylüyor. Snape'in Black'ten o sırada ne kadar nefret ettiğini düşünün. Suçluluğun çoğunu onun ustune attıgının. Sirius'un masum oldugunu Dumbledore'dan ögreniyor ve Voldi'nin yanında yıllar sonra kılkuyrugu goruyor.
Arkadaslar Snape, Sirius'tan nefret edebilir, ama 7. kitapta Lupin'i kurtarmaya çalıştığına göre (ki ona nefreti de Siriusunki ile denk), masum bir adamı hapse göndermez. Zaten dikkatli okuyun. harry orada ne diyor. Snape'in yüzünde daha önce görmediği bir delilik vardı, mantıgını yitirmiş gorunuyordu. Hatta Fudge da o bolumde onun dengesiz oldugunu dusundugunu belirtmişti Dumbledore'a. Neden delirdi Snape? Biz biliyoruz ki, o öfkesini kontrol altında tutabilen bi adam. Sırf eski dusmanını gordu diye mi fıttırıyor? Lupin ve Harry ile karsılasırken manyaklasmamıstı degil mi? Orada Snape Sirius'un Lily'nin ölümünden sorumlu oldugunu dusunmekte.
Ve zaten aksi de olamaz. Snape Sirius'tan nefret eder, Kılkuyruk'a askla baglıdır mı sanıyorsunuz? KIlkuyruk'un asıl sır tutucu oldugunu bileydi, orada öfkesini ve manyaklıgını ona yoneltirdi, Sirius'a değil. Kılkuyruk'un acı cekmesini dilerdi. herhalde Sirius'tan, hem eski capoulcu uyesi hem de Lilysinin ölümüne sebep olmus Peter'dan çok nefret edecek değil??
Evet sorusu olan varsa başka zevkle yanıtlarım. Ben bu işlerin piriyim