Miras Üçlemesi Kitap Özetleri

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Miras Üçlemesi Kitap Özetleri  (Okunma Sayısı 1853 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fred_weasley
4. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +218/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Living is easy with eyes closed.

« : Nisan 21, 2008, 07:51:26 ÖS »
0

Eragon

Yoksul bir çiftçinin yeğeni olan Eragon, ormanda parlak, mavi bir taş bulur. O an bulduğu taş yüzünden adeta başına talih kuşu konduğuna inanır; çünkü bu sayede ailesinin birçok ihtiyacını karşılayabilecektir. Ama taş çatlayıp içinden bir ejderha yavrusu çıkınca insanlık tarihinden de eski bir mirasla karşı karşıya kaldığını anlar.

Bir gece içinde sıradan yaşamı altüst olan Eragon; kader, büyü ve benzeri görünmez güçlerin egemen olduğu bir dünyanın içine düşer. Artık kendisini bilinmezlerle dolu günler beklemektedir.

Eragon eski bir kılıç ve öyküler anlatan bir halk bilgesinin rehberliğinde, uçmayı öğrenen ejderhasıyla birlikte tehlikeli topraklardan geçip imparatorluğu gaddarca yöneten kralla savaşacaktır.

Beklemediği bir anda sıradan hayatı ansızın değişen Eragon, artık imparatorluğun kaderini değiştirecek güce sahiptir. Ama her şeye rağmen efsanevi Ejderha Süvarileri'nin pelerinini giymeye hak kazanacak mıdır?

Eldest

Eragon ve ejderhası Saphira, imparatorluğun zalim hükümdarı Kral Galbatorix’in güçlü ordularına baş kaldıran eyaleti yok olmaktan kurtarmışlardı. Artık Eragon’un Ejderha Süvarileri’nin sahip olduğu büyü yapma ve kılıç kullanmaktaki ustalığa erişmesi için daha fazla çalışması gerekmektedir.

Genç süvari, bunun için Elfler’in ülkesi Ellesmera’ya doğru yola çıkar. Ömür boyu sürecek olan bu yolculukta, esin verici yeni yerleri ve insanları, şaşkınlık içinde gözlerini dört açarak izler. Tüm zamanı bin bir macera ile doludur. Fakat her köşede kendisini bekleyen kaos ve ihanetle karşılaşır.

Hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Çok geçmeden, Eragon hiç kimseye güvenmemesi gerektiğini anlar. Bu arada, kuzeni Rafon’un, Eragon’u daha çok tehlikeye atacak yeni bir savaşa girmesi gerekmektedir. Kral’ın kara eli tüm direnişi boğacak mıdır? Belki Eragon bile canını kurtaramayabilir...

You may say i'm a dreamer...

Carpe Diem

Kolpa Hikayem için tıklamak gibi bir şeyler yapın...

DarLy OpuS
Hogwarts Mezunu

Kazan Pastası Puanı +300/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu oyunda yokum.

Site
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2008, 12:19:39 ÖS »
0

Eragon ve Eldest an itibariyle elimde.. Boş bir vaktimde okunmayı bekliyor!  wink

2006'dan beri... - y'opus
Neases
3. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +112/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Neysis ~

« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2008, 05:06:16 ÖS »
0

Yeri değil farkındayım ama alt bölüm Eragon olarak değilde Miras Üçlemesi olarak değiştirilse daha iyi durur bence

DarLy OpuS
Hogwarts Mezunu

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu oyunda yokum.

Site
« Yanıtla #3 : Nisan 23, 2008, 05:20:26 ÖS »
0

Yeri değil farkındayım ama alt bölüm Eragon olarak değilde Miras Üçlemesi olarak değiştirilse daha iyi durur bence

Serinin adının Miras Üçlemesi olduğunu biliyorum ancak tanınma açısından Eragon daha gözde.. Ki zaten "Eragon" sadece bir başlık, açıklamasında;

Alıntı
Miras Üçlemesi hakkında her türlü paylaşımı yapabileceğiniz bölüm..

yazıyor zaten.. Bir mantık hatası yada -değiştirince daha iyi duracağını- düşünmüyorum.. 
« Son Düzenleme: Nisan 25, 2008, 05:23:58 ÖS Gönderen: DarLy OpuS » Kayıtlı

Ruhsuz
2. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
**

Kazan Pastası Puanı +10/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ruhsuzz

« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2008, 04:59:39 ÖS »
0

İlk kitabın anlatımı biraz kötü gibi gelmişti ama gene de içine almıştı  xD xD2.kitap mükemmel ötesiydi nedense çok seviyorum  cool
nymph

Kazan Pastası Puanı +23/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

''just wait..''

« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2008, 07:21:43 ÖS »
0

Ehh ilk kitapta acemi olduğu çok barizdi (= Ama Eldest' te atmıştı o acemiliği üzerinden her ikisini de soluksuz okudum gulucuk

*
DarLy OpuS
Hogwarts Mezunu

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu oyunda yokum.

Site
« Yanıtla #6 : Haziran 10, 2008, 03:10:37 ÖS »
0

Hey nihayet ilk kitabı okuyorum.. smiley 160. sayfadayım ve Eragon'un basit bir çiftçi çocuğundan ne hallere gelmek üzere olduğunu görmek üzereyim.  tongue Gelişim süreci falan, çok iyi yansıtılmış. Tasvirlerde oldukça güzel.. Açıkçası bunca zamandır ki önyargım boşunaymış..  wink
Birleştirilmiş Mesajın Gönderilme zamanı: Mayıs 30, 2008, 05:26:13 ÖS

Son 140 sayfayı tek gecede bitirdim. Gerçekten çok sürükleyiciydi. O kadar kasınmama değmiş açıkçası.. smiley Eldest'e başlamayı düşünüyorum, araya başka kitap sokmazsam..  tongue
« Son Düzenleme: Haziran 10, 2008, 03:13:18 ÖS Gönderen: DarLy OpuS » Kayıtlı

Deadman107

Kazan Pastası Puanı +11/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Şubat 04, 2009, 10:08:46 ÖS »
0

okumaya değer bir kitap mı? sipariş vermeyi düşünüyorum ? cvp yazarsan sevinirim
NothinG
2. Sınıf Hogwarts Öğrencisi
**

Kazan Pastası Puanı +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Dünya'nın İçine Girdim Yha!!!

« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2009, 11:51:25 ÖS »
0

güzel paylaşım bende üçüde var

Without you, I'm Nothing
zeynikey
Muggle

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #9 : Mart 20, 2009, 10:44:11 ÖÖ »
0

eragon her daim favorim olacak diğer kitaplar yetersiz kaldı

bütün ciddiyetimle yemin ederim ki hayırlı bir şey düşünmüyorum

www.fantastikefsaneler.com
selahattin01
4. Sınıf Hogwarts Öğrencisi

Kazan Pastası Puanı +8/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

BağımsızYorumcularBirliği-Yazar/YorumcuÜye (BYB)

Site
« Yanıtla #10 : Mart 21, 2009, 08:27:11 ÖS »
0

ben azönce eldest i bitirdim.iki gün öncede eragonu bitirmiştim.pazarteside brinsing e baslayacağım allah izin verirse.
değerlendirmeye gelirsek...eragonda gerçektende kurgu olarak güzel ama anlatım olarak eksik bir kitaptı.ikinci kitap eldest ise ondan çok daha sürükleyiciydi.650sayfayı 2günde okudum.ilk kitaptaki anlatım hataları yoktu.üçüncü kitabı okuduktan sonra daha geniş bir yorum yaparım sanırım  gulucuk gulucuk gulucuk bence okunması gereken bir seri...

"Harry POTTER & Azkaban'dan Sonrası "
                                                                                                     Tanrı kapatır attığım her adımda önümü...!

Gel gel berû ki savm u salâtın kazası var

Sensiz geçen zamân–ı hayatın kazası yok
(Nesimî)

Kafamı Dağıtmak İstesem Kurşun Sıkardım... !!
Nuri'yi Çin'e gömelim, Nuri Çin'de yatsın gulucuk
“Sen..
Pardon "Siz" demeliydim..
Siz kaç yüzlüydünüz?
Ben yanlışlıkla hanginizi sevdim?...”
Gümüş MaraL~

Kazan Pastası Puanı +10/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

I feel you Johanna... I'll stive you Johanna...

Site
« Yanıtla #11 : Temmuz 31, 2009, 11:07:16 ÖS »
0

Tavsiye üzerine iki kitabı birden almıştı bana babam. İlk başladığımda sıkılmıştım açıkçası ama ikinci kitabı da almıştım ve yarım bırakamama gibi bir huyum var. Sıla da çok güzel demişti falan derken devam ettim ve verdiğim en yerinde kararlardan biri oldu bu. İlerleyince çok çok beğendim. İkinci kitap harikaydı zaten. Brisingr' ı kitapçıda gördüğüm zamanki şoku hala hatırlıyorum. Keşke kendi yüzümü görebilseydim. Kitabı sınıfın içinde dört dönerek okuduğum zamanları hatırlıyorum. Bitireli çok oldu ve hala heyecanla devamını bekliyorum.

Ayrıntıları unuttuğumu farkettim ve durup beklemektense hafızamı tazeleyeyim dedim. Şimdi seriyi baştan okuyorum. Dün Eragon' a tekrar başladım. Umuyorum ki yakında yeni kitap da çıkar.

Kesinlikle okunması gereken bir seri. Şiddetle tavsiye ederim.

Flame*
Muggle

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Nisan 05, 2010, 04:59:57 ÖS »
0

İlk kitabını daha yeni bitirdim. Bütün boş zamanlarımı aldı ama değdi doğrusu. Gerçekten çok güzel bir kitap herkese tavsiye ederim.   smiley

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

(C) Hortkuluk Avcısı | harry potter | sitemap | BAKNUS Bedava Hosting Domain Hizmetleri

Tasarım: lynndelione & LaVioRtH_cL & Endar